Weekendkamp Olympia’60 staat als een huis

Foto:

Voor de 29e keer trokken de jeugdleden van Olympia’60 er op uit. Alle leeftijdscategorieën waren present. De kabouters mogen alleen zaterdagmiddag even een kijkje nemen om alvast de sfeer te proeven voor het komende jaar.

Op vrijdagavond een lange rij auto’s van Dongen naar Loon op Zand. Bestemming: De Mussenberg. Lading: Een stuiterend kind met vaak al de voetbalschoenen aan. Bij aankomst de slaapplek opzoeken waarvan men al weet dat deze nauwelijks voor dat doeleinde wordt gebruikt. Dan de belangrijke basisregels: 1. Je mag snoep mee in je bed nemen 2. Tandenpoetsen niet verplicht 3. Pas na 23:30 uur slapen. Ja, de kampstaf heeft een strak regime….

Na een slapeloze nacht een dag van veel voetbal, spel en wandeling door Loon op Zand. Natuurlijk worden de leiders geschminkt en worden de plannen gemaakt voor de playbackshow. Na het eten mogen, nee moeten, alle groepen een playback optreden doen. Traditiegetrouw ook een optreden van de eerstejaars leiders (en dit jaar ook leidsters). Opvallend genoeg is de tweede nacht een stuk rustiger en is er weer energie voor het zondagprogramma.

Hutten bouwen, voetbalclinic en (chaos) voetbal. Rond een uur of twee komt de autostoet vanuit Dongen weer op gang om de deelnemers weer huiswaarts te nemen. Natuurlijk mag de winnende playback-act hun performance nog eens tonen aan alle ouders. Na de prijsuitreiking richting Dongen in het algemeen en het bed in het bijzonder. Op social media en in de app-groepen komen de eerste foto’s van slapende kinderen langs. Organisatie en sponsors: hartstikke bedankt weer. Op naar de jubileumversie in 2017.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen