Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is inmiddels de finale gespeeld van het gerenommeerde driebanden toernooi voor de kleine tafel. Ad Faro (’s Gravenmoer) haalde op niet mis te verstane wijze de titel binnen van het prestigieuze Autobedrijf Scheerders-driebandentoernooi.

Ad won de eerste twee wedstijden van Rini Netten (Dongen en Henk Schneiderberg (Bavel). Rini speelde een weinig gelukkige wedstrijd tegen Ad en verloor kansloos. Henk bouwde een grote voorsprong op, onder meer door een mooie serie van vijf te maken. Ad liet zich echter niet van de wijs brengen en wist Henk al nog te achterhalen en de partij alsnog binnen te slepen met het fraaie partij gemiddelde van 1.0909. Dit was de beste partij van de avond. Ook Leo Loonen (Oosteind) won de eerste wedstrijd van Henk en speelde de tweede gelijk tegen Embert Broekhoven (Dongen), die de eerst wedstrijd van Rini verloren had. Embert maakte daarin een fraaie serie van vijf. Rini peelde zijn beste partij en kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.900.

Rini speelde vervolgens gelijk tegen Henk Schneiderberg, door met twee caramboles in de na-beurt gelijk te maken. Ad moest vervolgens aantreden tegen Leo. Uitgerekend deze wedstrijd had Ad wat geluk en kwam Leo niet goed in zijn spel. Doordat Ad won stond ook Leo net als alle andere concurrenten van Ad op minimaal drie verliespunten. Ad was daarmee kampioen. Leo moest het in de strijd om de tweede plaats nog opnemen tegen Rini. Leo finishte in maar 14 beurten en pakte daarmee de tweede plaats. Rini werd vierde. Henk won van Embert en verzekerde zich daarmee van de derde paats. In de laatste wedstrijd bewees Ad zijn hegemonie, door ook van Embert te winnen in slechts 12 beurten. Embert werd met slechts één matchpunt vijfde.

Ad pakte met een voortreffelijke serie van acht ook nog de prijs voor de hoogste serie. Namens de organisatie bedankte Frans Kemmeren de sponsors, waaronder hoofdsponsor Autobedrijf Scheerders, de helpers en de deelnemers. Ton en Hanny Kemmeren van sportcafé ’t Vaartje werden in het bijzonder genoemd voor de voortreffelijke verzorging. Op deze finale-avond werden de gasten getrakteerd op overheerlijke saté. Hij ging vervolgens over tot de prijsuitreiking. Na de vakantie wordt weer het grote tafel toernooi gespeeld.

Biljartsport-districtscompetitie driebanden-klein:
Café ’t Vaartje wint en verliest nipt
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Café ’t Vaartje 1 met gering verschil van team B.S.V. uit Waalwijk. Het werd 24-25. In de eerste partij pakte Patrick Schrijver bekwaam de winst in maar 44 beurten. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.659. In de tweede partij kreeg Willy v.d Wiel geen schijn van kans. Zijn opponent was al na 24 beurten bij de finish. Willy speelde weliswaar bijna zijn gemiddelde maar kwam veel caramboles te kort. In de laatste partij pakte Piet Vissers de winst in maar 43 beurten. Hij kwam uit op het goede gemiddelde van 0.720. Eerder in deze week won team ’t Vaartje in Oosterhout met 19-29 van team DKM. In deze wedstrijd was de enige verliespartij voor kopman Piet Vissers. Aan de meet kwam Piet drie caramboles te kort. Hij kreeg ook maar 41 beurten. Wily v.d. Wiel speelde een voortreffelijke partij. Hij pakte de winst in maar 40 beurten met het geweldige moyenne van 0.775. Patrick Schrijver deed het nog beter. Hij beëindigde de partij in maar 33 beurten en excelleerde met het geweldige moyenne van 0.878. Door deze resultaten handhaaft dit team met dank aan ’t Vaartje 1, die de nummer twee de Eekhoorn ruim aftroefde, zich op de eerste plaats. Het heeft nu acht punten voorsprong op de nummer twee.

Winst voor ’t Vaartje 1
In Oosterhout won team ’t Vaartje 1 met 21-29 van team de Eekhoorn. Alleen kopmn Ton Kemmeren oest nipt verlies incasseren. Ton bleef hangen op twee caramboles van de meet. Embert Broekhoven pakte de winst wel met het fraaie gemiddelde van 0.609. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vijf. Hij had maar 41 beurten nodig om de finish te bereiken. Jan Ligtenberg was de man van de wedstrijd. In maar 32 beurten speelde hij de partij uit. Hij maakte zelfs een buitengewoon mooie serie van zes. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0781. Door dit resultaat bezet team ’t Vaartje 1 nu de vierde plaats.

Aankondigingen:

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
’t Vaartje thuis
Op vrijdagavond 16 juni speelt team ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het moet het in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart opnemen tegen team B.S.V. uit Waalwijk. Het team heeft een goed resultaat nodig om zich te handhaven in de top van het klassement. Het betreft een wedstrijd in de voorjaarscompetitie van het district Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-klein. Team ’t Vaartje bestaat uit Patrick Schrijver, Piet Vissers, Willy v.d. Wiel en Carlo van Dongen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

’t Vaartje 2 thuis
Op dinsdagavond 27 juni staat de wedstrijd tussen ’t Vaartje 2 en B.S.V. uit Waalwijk op het programma. Het betreft een wedstrijd in de voorjaarscompetitie van het district Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-klein. Team ’t Vaartje 2 bestaat uit Leo Loonen, Piet Kamp, Theo Laros en Frans Kemmeren. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart gaat van start om 19.30 uur.