Winst voor Plugro Liberty Dames 1

Deze zondagmiddag 21 mei mochten de dames, begeleiding en de vaste supporters van Plugro Liberty Dames 1 afreizen naar Prinsenbeek. Het team van Prinsenbeek staat op de 10e plek in de competitie maar de dames wisten nog van de vorige wedstrijd dat ze zich niet zomaar gewonnen geven. Het beloofde een spannende pot te worden.

De wedstrijd werd gespeeld op een nieuw waterveld. Daar moesten de dames eerst goed aan wennen, de bal stuitert namelijk een stuk meer dan op het eigen veld. Er werd wat rommelig ingespeeld. Na een oppeppende speech van aanvoerster Fabienne Taks gingen de dames met volle moed de wedstrijd in. Het fluitsignaal klonk en de druk stond gelijk goed. Er werden kansen gecreëerd door zowel Prinsenbeek als Liberty. Maar de dames van Plugro Liberty Dames 1 waren bereid net die extra stap te zetten in aanval en verdediging.

Na 23 minuten speeltijd viel eindelijk de 0-1. De bal werd goed rond getikt voordat hij bij Chelsea van Helmond in haar stick viel. Zij kon hem keurig afronden. Niet veel later werd de bal door Eveline Kahlman onderschept na een fout van de verdediging. Ze ging 1 op 1 met de keeper en plaatste hem in de korte hoek. Ruststand: 0-2. Er werd afgesproken het goede tempo en de druk voor te zetten in de tweede helft. Maar, zo goed als het in de eerste helft ging, lieten de dames het daarna liggen. Prinsenbeek voerde de druk op en kreeg een paar goede kansen. Toen viel de 1-2. De dames waren wakker geschud. Ze konden weer kansen creëren en gelukkig viel de 1-3 door een schot van Chelsea van Helmond. Prinsenbeek hield vol en heeft nog tot de laatste minuut op een goal gejaagd. Het fluitsignaal klonk, einde wedstrijd.

De dames kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Volgende week spelen ze om 12:45 thuis tegen Barendrecht dames 1.