Olympia’60 verliest slotduel van kampioen Zwaluwe

In de 24e en allerlaatste speelronde van het seizoen reisde Olympia’60 af naar kampioenskandidaat v.v. Zwaluwe. Met opnieuw een tal van absenties bleken de rood witten niet opgewassen tegen de dadendrang van Zwaluwe. Zwaluwe wist uiteindelijk met 4-0 te winnen en pakte terecht het kampioenschap van 3B.

Koen van Boxtel, Maarten van de Broek, Bryan Weistra en Devie de Ronde waren niet beschikbaar i.v.m. schorsingen en blessures. Dat dat een beetje teveel van het goede was, werd pijnlijk duidelijk. De van tevoren omstreden scheidsrechter Beumer floot voor het begin van de wedstrijd nadat het vuurwerk was gedoofd en de spelers tussen een rood witte vlaggenzee het veld waren opgekomen. Olympia had vooraf het duel met de kampioen nog een kleine kans op nacompetitie maar zag die al snel verloren gaan.

Toch was de eerste grote kans voor Olympia’60. Thierno Barry knalde de bal echter op de lat waardoor Zwaluwe met de schrik vrij kwam. In de 20e minuut kwam Zwaluwe op voorsprong. Keeper Mark Vorthoren werd gepasseerd en Zwaluwe scoorde diagonaal vanuit een moeilijke hoek. Acht minuten later werd de score verdubbeld nadat Kjeld Huveneers en Ruud van Beek naast de bal kopten en een Zwaluwe aanvaller de bal in kon tikken.

Hierna werd de ellende voor Olympia nog groter toen ook Raymon Damen het veld geblesseerd moest verlaten. Hij werd vervangen door Mike Boudewijns. Vlak na de wissel werd een harde voorzet van Zwaluwe goed ingekopt en Zwaluwe zat met 3-0 in een zetel.

Na de rust werd een hard schot van Olympia’s aanvoerder Pepijn Laurijsen gekeerd. Zwaluwe dacht even dat het op 4-0 kwam maar de goal werd afgekeurd door hinderen van de keeper. In de 65e minuut knalde Zwaluwe een vrije trap op de paal. De eindstand kwam uiteindelijk in de 74e minuut op de borden nadat scheidsrechter Beumer naar de stip had gewezen. Zwaluwe verzilverde de penalty en hoefde de wedstrijd alleen nog maar gecontroleerd uit te spelen.

Tim en Nick van Wanrooij werden naar de kant gehaald voor Mike Oerlemans en Patrick van Engelen. De anders zo dodelijke spits van Olympia’60 zat helaas zaterdag totaal niet in de wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten voor Zwaluwe.

Olympia maakte geen enkel moment aanspraak op een goed resultaat tegen de kampioen. Maar onze hoofdmacht kan terug kijken op een fantastisch seizoen!
Met een meer dan verdienstelijke 5e plaats heeft Olympia het in zijn eerste jaar 3e klasse meer dan goed gedaan!

SKNWK degradeerde rechtstreeks terwijl VVC’68 en Kogelvangers nog aan de bak moeten om hun vege lijf te redden. Tholense Boys, DHV en Duiveland mogen nog een poging gaan wagen om een klasse omhoog te komen.

Iedereen die Olympia heeft gesteund dit seizoen op wat voor manier dan ook, hartelijk dank hiervoor ! We hopen iedereen in het nieuwe seizoen uiteraard terug te zien langs de lijn.