Olympia’60 JO17-1 pakt de titel

Foto:

In een spannende competitie heeft JO17-1 in de laatste wedstrijd van het seizoen het kampioenschap binnengehaald. Voor de winterstop kwam de ploeg al snel in een flow met
fraai voetbal waarin nauwelijks punten werden verspeeld en dus meteen meedraaide in de top 3. Duidelijk was dat Gilze en TSV Gudok de belangrijkste concurrenten waren met daarbij enkele gevaarlijke outsiders als Riel en VOAB.

Na de winterstop ging het allemaal wat moeizamer. Het begin was nog goed door koploper Gilze thuis met 3-0 te verslaan. Maar vooral tegen de ploegen uit de onderste regionen die de kwaliteiten van de ploeg uit Dongen inmiddels onderkenden, en daardoor vanuit een hechte defensie de schade beperkt wilde houden, stokte het flitsende spel met veel doelpunten. Op een gelijkspel bij Rijen na werden desondanks de 3 punten steeds gepakt. Op een belangrijk moment rechtte de ploeg zijn rug. Uit bij TSV Gudok, die inmiddels de nieuwe koploper was, liet de ploeg zien wat het waard was. In een fantastische wedstrijd werd de ploeg uit Tilburg met 2-4 aan de zegekar gebonden.

Door deze overwinning werd de 1e plek overgenomen met nog 3 wedstrijden op het programma. VOAB was het volgende slachtoffer dat met 0 punten huiswaarts keerde. Bij SV. Capelle kon bij winst de titel gevierd worden. Of het nu gemakzucht was of “kampioensstress”, tegen deze laagvlieger had de ploeg een totale off day. Uit niets bleek dat hier de trotse koploper het kampioenschap wilde binnenhalen. Met een even terechte als teleurstellende 2-1 nederlaag dropen de mannen met de staart tussen de benen af, de trouwe supporters vertwijfeld achterlatend. Nu hing alles af van de laatste wedstrijd thuis tegen JEKA. Op een druk bezocht Sportpark Crispijn bleek JO17-1 nu wel gemotiveerd en scherp.

Met heel verzorgd voetbal werd het al vrij snel 1-0. Er kwamen meer kansen maar door het uitblijven van de 2e goal bleef het lang spannend, ondanks dat JEKA nauwelijks kansen kreeg. Gelukkig werd na rust aan alle onzekerheid een einde gemaakt. Met nog 2 fraaie doelpunten liep Olympia JO17-1 uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Met veel vuurwerk en onder luid applaus werd de kampioensschaal uitgereikt aan de ploeg die dat het meest verdiende. Gefeliciteerd mannen!

Reacties