Voorbeschouwing Zwaluwe – Olympia’60 voor 13 mei 2017, de ontknoping!

Foto: Paul Jespers Fotograife

Zaterdag is het dan eindelijk zover. De ontknoping in 3B. Zowel kampioen als directe degradant zijn nog niet bekend. Hiernaast zijn er nog 2 nacompetitietickets beschikbaar voor promotie naar de 2e klasse. En zullen er nog 2 ploegen de nacompetitie in moeten om hun vege lijf te redden.

Voor Olympia’60 geldt dat het op bezoek moet bij Zwaluwe dat bij winst op de rood witten de kampioensschaal in ontvangst mag nemen. Maar zover is het nog lang niet. Olympia vecht ook nog voor een nacompetitieticket dus zal er alles aan gaan doen om die schaal te dwarsbomen.

Net zoals vorige week speelt Olympia’60 dus tegen een kampioenskandidaat. Tholense Boys werd vorige week met een gelijkspel huiswaarts gestuurd en is dus geheel afhankelijk van de uitslag in Lage Zwaluwe. Bij een gelijkspel volgt er een beslissingswedstrijd tussen Tholense Boys en Zwaluwe. Bij verlies van Zwaluwe is Tholen kampioen. En bij winst van Zwaluwe blijft de schaal bij de thuisclub. Voor Olympia’60 geldt dat het één punt achter de nummer drie DHV staat en gelijk met de nummer 4 Duiveland. Echter Olympia heeft een minder doelsaldo. Bij winst op Zwaluwe is Olympia dus toch nog afhankelijk van de andere velden.

Spanning ten top dus en alle ingrediënten voor een heerlijke pot voetbal! De thuiswedstrijd was er één waarin Olympia’60 weinig kansen kon creëren en Zwaluwe de bovenliggende ploeg bleek. Uiteindelijk werd met 0-1 verloren op eigen veld. Zwaluwe kende een desastreuse start maar na enkele weken liet het zien dat er met de mannen uit Lage Zwaluwe niet te dollen valt. Na een indrukwekkende reeks weg te hebben gezet na de winterstop (10x gewonnen, 1x verloren van DHV), heeft Zwaluwe nu dus de mogelijkheid om kampioen te worden van 3B.

Trainer Jack Beusenberg, die net als Arne Koeman bij Olympia bezig is aan zijn 2e periode bij de club, neemt na dit seizoen afscheid en zal dat ongetwijfeld met een kampioenschap willen bezegelen. Dat het geen toeval is dat Zwaluwe strijd voor de titel in de 3e klasse blijkt uit het gegeven dat Zwaluwe de afgelopen 7 jaar een stabiele 2e klasser bleek te zijn. Zwaluwe beschikt over een stabiele, volwassen ploeg die goed op elkaar is ingespeeld. Topscorer is Maurice Sprangers die er, net als Nick van Wanrooij, inmiddels 17 in heeft liggen.

Voor Olympia geldt dat het in tegenstelling tot vorige week weer talloze spelers moet missen. Door gele kaarten tegen Tholense Boys is Olympia’s centrale duo achterin Maarten van de Broek en Koen van Boxtel geschorst. Daarnaast is het zaterdag afwachten of Bryan Weistra, Devie de Ronde, Elroy Vereggen en Mike Boudewijns aan de wedstrijd kunnen beginnen. Geen ideaal scenario dus voor Olympia’60 maar Arne Koeman zal de puzzel ongetwijfeld weer rond zien te krijgen.

De topper in Lage Zwaluwe vindt plaats op sportpark de Kwarrehoek en zal beginnen om 14.30 uur. Scheidsrechter van dienst is de heer Ernst Beumer. Natuurlijk hoopt de spelersgroep en staf dat de vele Olympia supporters naar de Zwaluwe komen om Olympia nog één keer bij te staan om onze ploeg naar een mooi resultaat te leiden. Tot zaterdag!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen