Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In het driebandentoernooi voor de kleine tafel, wat gehouden wordt in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart plaatste Piet Kamp (Raamsdonksveer) zich voor de volgende ronde. Piet won al zijn partijen en werd hiermee poulewinnaar. Met een gemiddelde van 1.250 zette hij en passant ook het beste partijgemiddelde neer.

Het beste algemeen moyenne kwam op naam van Gerard Gabriëls met 0.603. Gerard won twee partijen, maar werd hiermee wel tweede, waarmee hij zich plaatste voor de volgende ronde. Hij maakte bovendien een fraaie serie van 6. Derde werd Frans Kemmeren (Dongen-Vaart). Hij moet afwachten of het voldoende is voor een plaats in de volgende ronde. Aan de leiding van het P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V.-klassement, voor de hoogste serie, gaan Jozef van de Ven (Dongen) en Rook v.d. Mast (‘s Gravenmoer. Beiden maakten een serie van vier. Ook de komende week wordt er weer gespeeld. Plaatsing voor de kwartfinales staat dan op het programma.  Huub Schlangen (Tilburg) en Wil Smulders (Dongen-Vaart) werden uitgeschakeld.

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Winst voor Lion van Loon
In sportcafé ’t Vaartje won kampioen autobedrijf Lion van Loon Dongen de opnieuw met 8-0 van team Michielsen uit Oosterhout. In de eerste sessie was er winst voor reserve Ad Faro en Gerbert v.d. Lee. Ad speelde opnieuw een degelijke partij en kwam uit op 0.526. Op de andere tafel excelleerde Gerbert v.d. Lee. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.897. Arnoud van Rooij trok zich in de tweede sessie op aan deze mooie prestatie. Hij kwam uit op het voortreffelijke moyenne van 0.714. Dit was ruim voldoende voor de winst. Tot twee keer toe sloeg hij een aanval van zijn opponent af. Op de andere tafel pakte gelegenheidskopman Daniël v.d. Geld bekwaam de winst. Zijn rivaal kwam er niet aan te pas. Ook het gemiddelde van Daniël van 0.760 mag er zijn. Hij maakte bovendien een mooie serie van vijf. Het teammoyenne kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.706.  Door dit resultaat vergrootte het team de voorsprong op de nummer twee. Team Van Loon staat nu liefst negen punten los.

Biljartsport vierde divisie:
Willy v.d. Wiel excelleert voor P.C. Kamp B.V.
In Waalwijk speelde team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. gelijk tegen team V.d. Brandt. Piet Kamp kwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren. Jan Ligtenberg speelde een degelijke partij en pakte de winst wel. Fabian van Hees speelde een baggerpartij en verloor kansloos. Willy v.d. Wiel excelleerde. In slechts 31 beurten was Willy al bij de finish. Hij liet het voortreffelijke gemiddelde van 0.806 voor zich noteren. Hij stak hiermee zijn tegenstander net de loef af.

SunControls pakt winst 
In Oosterhout pakte team SunControls B.V. Tilburg in de voorlaatste wedstrijd de eerste winstpartij van het seizoen. Tegen team de Eekhoorn werd het 2-6. De enige verliespartij kwam op naam van Anton Smulders. Anton kwam aan de meet nog vier caramboles te kort. Kopman Gerard Gabriëls, Anja Verbogt en Jos Hamers hielden allen de verdediging goed gesloten en leiden elk hun partij bekwaam naar de winst. Gerard maakte nog een mooie serie van vier. Anja troefde haar concurrent met slechts één carambole verschil af. Jos en Gerard zetten beiden een afgetekende winst neer.

Verlies ‘t Vaartje
In Utrecht verloor team ’t Vaartje met 2-6 van team de Windhoek. De enige winstpartij kwam op naam van Danny van Kasteren. Danny speelde voortreffelijk en kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.600. Ad Faro kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.521. Toch kwam hij bij de finish nog één luttele carambole te kort. Hij maakte een mooie serie van vier. Leo Loonen kwam niet echt in zijn spel en kreeg bovendien slechts 43 beurten. Hij verloor kansloos. Doordat de opponent van Toon Verbunt maar 24 beurten nodig had om te finishen, moest ook hij verlies incasseren.

Biljartsport districtscompetitie driebanden-klein:
’t Vaartje 1 pakt winst
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje 1 met 29-28 van team B.S.V. uit Waalwijk. De enige verliespartij kwam op naam van Ad Faro. Ad speelde met 0.769 het beste gemiddelde van zijn team. Toch kwam hij aan de meet slechts drie caramboles te kort. Hij kreeg slechts 39 beurten. Embert Broekhoven speelde gelijk. Ook voor reserve Ton Kemmeren was er winst. Hij hield aan de meet een voorsprong van drie caramboles over.

’t Vaartje 2 zegeviert
In Oosterhout won team ’t Vaartje 2 met 27-29 van team de Eekhoorn. In de eerste partij had Theo Laros een moeizame start. In de tweede helft van de partij herpakte hij zich helemaal. Hij speelde de partij in slechts 38 beurten uit. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.552. Daarna pakte Piet Kamp een mooie winst. Piet zag zijn opponent in de tweede heft van de partij stil vallen. Hij profiteerde hiervan. Alleen voor de laatste carambole had hij nog wat beurten nodig. In de laatte partij een flitsende start van Frans Kemmeren. Hij kon dit echter niet volhouden en verloor met nog slechts twee caramboles te gaan. Hij kreeg ook maar 46 beurten.

Aankondigingen

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
P.C. Kamp thuis
In de laatste thuiswedstrijd van de competitie speelt team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. op 6 mei een thuiswedstrijd.  Het moet het in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. Team Kamp wil het seizoen goed afsluiten en is vstberaden om de winst te gaan pakken. Het betreft een wedstrijd in de 4e divisie van de KNBB. Team Kamp bestaat uit: Fabian van Hees, Willy v.d. Wiel, Jan Ligtenberg, Ton Kemmeren en Piet Kamp. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Reacties