DVVC goed uit de startblokken na lange winterstop

Eindelijk mocht DVVC na de zeer lange winterstop zich weer opmaken voor de eerste competitiewedstrijd in 2016. Ondanks de overvloedige regenval van de afgelopen dagen waren de vrijwilligers van DVVC er in geslaagd de grasmat zo optimaal mogelijk te prepareren en kon scheidsrechter Timmers uit Kaatsheuvel om 14.30 uur het startsignaal geven voor de thuiswedstrijd tegen de jonge en enthousiaste ploeg van Molenschot.

Nadat Molenschot verrassend en slechts enkele minuten na het beginsignaal de score opende werden ze uiteindelijk toch met een afgetekende 6-1 nederlaag naar huis gestuurd. Molenschot kwam in de 4e minuut op voorsprong toen de kleinste man van het veld Aron Hanegraaf geheel vrijstaand de bal koppend in de uiterste hoek van het DVVC-doel plaatste. Keeper Lesley van Delft was kansloos. DVVC was door deze onverwachte achterstand meteen klaarwakker en al 2 minuten later was de stand weer gelijk. Aanvoerder Remco Kroese stuurde Maikel van Bragt de diepte in en deze schoof de bal direct onder de uitkomende keeper door in het doel.

Drie minuten later stond de thuisploeg op voorsprong. Via Fatih Kaya kwam Koen Swanen in scoringspositie en Koen maakte dit bekwaam af: 2-1
In de 11e minuut werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 3-1. Remco Kroese nam een vrije trap en de paniekerige achterhoede van Molenschot kreeg de bal niet uit het eigen zestienmeter gebied. Uiteindelijk was Jan Willem Siemons ter plekke om de trekker over te halen. Na deze attractieve openingsfase gebeurde er in de eerste helft nauwelijks nog iets bijzonders. Molenschot kon niet in de buurt komen van het DVVC-doel en de thuisploeg kon ook geen echte kansen met scheppen.

Na de pauze kwam Stefan Celi Jeffrey Weterings vervangen. Er gebeurde de eerste 10 minuten na de pauze nauwelijks iets bijzonders op een inzet van Volkan Usta op de binnenkant van de paal na. Na 65 minuten werd de voorsprong toch verder uitgebouwd. Ditmaal was Stefan Celi hiervoor verantwoordelijk. Hij zorgde voor 4-1. DVVC had voor de laatste 10 minuten toch nog een toetje bewaard. Eerst claimde DVVC een penalty nadat Remco Kroese gevloerd werd in het zestienmeter gebied.De overigens goed leidende scheidsrechter Timmers liet echter doorspelen.

Drie minuten later soleerde Remco Kroese weer richting het doel en ook ditmaal werd hij gevloerd. Onverbiddelijk floot de scheidsrechter voor een penalty.
Die werd onberispelijk ingeschoten door de ingevallen Neset Olmez: 5-1. Vijf minuten voor het eindsignaal was het Remco Kroese die een scherpe voorzet gaf vanaf links. Een verdedigers van Molenschot raakte de bal ongelukkig en zette hiermee zijn eigen doelman op het verkeerde been: 6-1.
Daar bleef het vervolgens bij en zo werd de einduitslag identiek aan de eerste wedstrijd in Molenschot.

DVVC blijft hiermee keurig in het spoor van koploper DEVO dat de eigen belangrijke wedstrijd tegen Barca afgelast zag worden. Volgende week in verband met Carnaval geen competitiewedstrijd. Wel wordt op 4 februari a.s. in ’s Gravenmoer een oefenduel gespeeld tegen ONI, aanvang 20.00 uur. De volgende competitiewedstrijd van DVVC 1 is dan op 14 februari a.s.. Dan wordt in Dorst aangetreden tegen Neerlandia ’31, aanvang 14.30 uur.