Biljartnieuws Sportcafé ;’t Vaartje

Foto:

In Barendrecht sprokkelde team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen opnieuw een puntje bij elkaar. Kopman Jack Wijnen speelde opnieuw een degelijke partij en pakte de winst op Roland Uijtdewillegen. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 1.184. Bovendien maakte hij een mooie serie van vijf. Dat deed ook Willie Damen, die eveneens de winst pakte. Willie speelde grandioos en kwam uit op 1.025 (!). Verlies was er voor Kees Wittens en Bart Hultermans. Kees kreeg geen schijn van kans. Zijn rivaal was al na 34 beurten bij de finish. Bart hield de verdediging uitstekend gesloten, maar scoorde zelf te weinig, waardoor hij het onderspit moest delven. Team Hultermans staat voorlopig op een schitterende vierde plaats.

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Opnieuw winst Lion van Loon
In sportcafé ’t Vaartje werd door team Lion van Loon met 7-1 gewonnen van team de Eekhoorn uit Oosterhout. In de eerste sessie pakten Arnoud van Rooij en Gerbert v.d. Lee de winst. Gerbert kwam uit op het fraaie moyenne van 0.600 en Arnoud zette zelfs 0.666 neer. Beiden maakten bovendien een fraaie serie van vijf. Daniël v.d. Geld liet andermaal zien waartoe hij in staat is. Na een moeizaam begin maakte hij de partij bekwaam uit. Hij zette het voortreffelijke gemiddelde van 0.760 neer. Ook maakte hij een geweldige serie van zes. Kopman Marrie Groeneveld werd aanvankelijk op grote achterstand gezet. In de tweede helft knokte hij zich helemaal terug en speelde de partij als eerste uit. In de na-beurt maakte zijn opponent nog gelijk. Door dit resultaat blijft team Van Loon aan de leiding. Omdat ook de nummer twee won, loopt het team niet verder uit. Het gat blijft vier punten.

Biljartsport vierde divisie:
Verlies voor ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 2-6 van team V.d. Brand uit Waalwijk. In de eerste sessie was er winst voor Toon Verbunt. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.370. Leo Loonen had weinig geluk en zijn rivaal wel. Hierdoor moest hij verlies incasseren. Hij kwam uit op het degelijke moyenne van 0.390. In de tweede sessie een marathonpartij voor Embert Broekhoven. Hij moest in de slotfase een gaatje toestaan, wat hij niet meer wist te overbruggen. Gelegenheidskopman Ad Faro liep de gehele wedstrijd achter zijn tegenstander aan. Toch verloor hij deze nimmer uit het oog. In de slotfase speelde hij een bal in de klos, waarna zijn opponent de winst kon pakken. Ad kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.617. Het was echter onvoldoende voor de winst.

Anja Verbogt redt eer SunControls
In Oosterhout verloor team SunControls met 6-2 van team Bohnke. Verlies was er voor Gerard Gabriëls, Anton Smulders en Jos Hamers. Jos kreeg ook maar 48 beurten. De eer werd gered door Anja Verbogt, die opnieuw een goede partij uit de keu liet vloeien. Ze kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.423.

Ton Kemmeren excelleert voor P.C. Kamp
In Oosterhout verloor team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 6-2 van team de Eekhoorn. Het team was gehandicapt door het ontbreken van kopman Fabian van Hees. Willy v.d. Wiel speelde een prima partij en kwam uit op 0.551. Hij was hiermee de beste van zijn team. Hij kwam echter drie luttele caramboles te kort. Hij maakte nog weel een prachtige serie van zes. Jan Ligtenberg begon net te laat met zijn inhaalrace. Met nog vier caramboles te halen speelde zijn tegenstrever de partij uit. Met 0.456 kan Jan tevreden zijn, met het resultaat niet. Ook Piet Kamp kwam slechts vier caramboles te kort. Hier werd de eer gered door Ton Kemmeren. Ton speelde een puike partij en kwam uit op 0.520. Dit was voldoende voor de winst.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Verlies AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 25-28 van team D.G.P. uit Herpt. Johan Ligtenberg speelde een uitstekende partij. Hij kwam uit op 0.611. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Aan de meet kwam hij slechts één luttele carambole te kort. Ook voor Erwin Ligtenberg was er verlies. Hij kreeg ook maar 38 beurten. Hij maakte nog wel een prima serie van zes. Zijn broer Edwin, wist het in 38 beurten wel uit te spelen. Hij zette het mooie gemiddelde van 0.447 neer.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Mooie prestatie Paul Bruijstens voor De Hoef
In sportcafé ’t Vaartje speelde team De Hoef met 24-24 gelijk tegen team uit Pleintje uit St.-Willibrord. Geert v.d. Sande en Piet Kuypers moesten verlies incasseren. Piet kreeg ook maar 41 beurten. Geert kwam niet in zijn spel en verloor afgetekend. Paul Bruijstens zette een formidabele prestatie neer Hij was al na 28 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het buitengewoon fraaie gemiddelde van 1.607 (!). Hij maakte onder meer een prachtige serie van zes.

Winst voor Hazenberg
In Oosterhout won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 24-27 van team Buro Balans. Winst was er voor Theo Laros en Embert Broekhoven. Theo zet zijn goede reeks voort. Hij had maar 40 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op 0.400 precies. Embert hield zijn tegenstander goed onder controle en won afgetekend. Verlies was er voor opman Charles Mekes. Hij kreeg ook slechts 34 beurten. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.852. Het leverde echter geen winst op. Hij maakte nog wel een geweldige serie van zeven.

Verlies ‘t Vaartje
In Oosterhout verloor team ’t Vaartje met 27-23 van team Buro Balans. Henk Smolders senior kwam er niet aan te pas. Hij kreeg ook maar 25 beurten. Winst was er wel voor Henk Smolders junior en Ad Smolders. Henk troefde zijn tegenstrever af, terwijl deze nog één carambole moest behalen. Ad won, terwijl zijn opponent nog twee caramboles moest maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen