Blijft Plugro Liberty dames 1 ongeslagen?

Vol goede moed begonnen de dames van Liberty dames 1 aan de zaalwedstrijd tegen Berkel-Enschot. Vooraf was al bekend dat het een spannende wedstrijd zou worden, de nummer 1 tegen de nummer 2. Helaas werd er tegen een achterstand aangekeken nadat Berkel-Enschot de score opende.

Geen ideale situatie voor Plugro Liberty dames 1. Er moest nog een tandje bij, na een paar minuten liep het stukken beter. De concentratie was terug en dat werd beloond door een goal, 1-1 verscheen op het scorebord en kwam op naam van Chelsea van Helmond. Nu de taak om de score uit te breiden, Plugro Liberty dames 1 bleef druk zetten op de verdediging van Berkel-Enschot. De druk werkte, door een foutje in de verdediging en de goede oplettendheid van de aanvallers werd er een strafcorner gegeven in het nadeel van Berkel-Enschot. Maud Ligtenberg gaf de bal aan, kort op Lieske Trommelen, een direct schot belandde achter de keepster!

Er stond nog aardig wat tijd open, dus Liberty dames 1 ging zich verdedigender op te stellen. Toch werd de score nog uitgebreid naar 3-1 door een mooie treffer van Chelsea van Helmond. De winst leek binnen handbereik. Het werd dan ook nog heel erg spannend toen Berkel-Enschot nog even een tandje erbij zette en de 3-2 in het goal tikte. Gelukkig wist de verdediging van Plugro Liberty dames 1 daarna alles netjes weg te vegen. Voor de derde keer op rij wint Liberty dames 1 met 3-2.

Plugro Liberty dames 1 stelt koppositie veilig.
Wedstrijd nummer 2 van de middag. Een bekende tegenstander; Olympia dames 1. Er werd eerder gewonnen met 3-2. Het plan was dan ook om ongeslagen de kerstvakantie in te gaan en de koppositie veilig te stellen. Er werd goed begonnen aan de wedstrijd, de 1-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Weer was het Chelsea van Helmond die het goal wist te vinden. De concentratie zakte wat weg bij Pluro Liberty dames 1 en dat resulteerde in een tegengoal. Weer werd er tegen een gelijk spel aan gekeken. Na de tegengoal werd er beter gespeeld en werden er minder duels verloren.

Olympia begon wat slordigheidjes te vertonen en dat werd meteen afgestraft door Plugro Liberty dames 1, Elisa Borst maakte de 2-1. De voorsprong moest veilig gesteld worden om ongeslagen te blijven. Toch wist Olympia een gaatje in de verdediging van Liberty dames 1 te vinden, 2-2. Met nog een paar minuten op de klok moest er nog gescoord worden. Anderhalve minuut voor tijd werd er een strafcorner versierd in het voordeel van Liberty dames 1. Dit was de kans om op voorsprong te komen. De strafcorner werd dan ook benut door Elisa Borst, de 3-2 is binnen. Nog 1 minuut doorbikkelen. Olympia kreeg nog 1 kans op de gelijkmaker, maar de bal schoot net langs het goal. Na de aanval van Olympia klonk het eindsignaal. Plugro Liberty dames 1 wint weer met 3-2 en staat nu op 12 punten, ongeslagen op nummer 1. 17