Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is Paul Bruijstens uit Kaatsheuvel de glorieuze winnaar geworden van het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi. Hij startte ook als best geplaatste speler. In de voorronde speelde hij liefst 17% boven de klassengrens. In de laatste partij moest de beslissing worden gebracht.

Paul speelde tegen Dongenaar Bart Hultermans. Paul ging uitstekend van start en stond na drie beurten al op acht caramboles. Vervolgens ontspon zich een verdedigende partij. Het lukte beide spelers maar moeizaam om hier door heen te breken. Uiteindelijk won Paul met 15-5. Bart had kan op de titel maar zakte nu naar de vierde plaats. Hiervan profiteerde Patrick Schrijver (Raamsdonksveer). Hij won in zijn laatste partij van Henk Schneijderberg n(Bavel). Henk had bij winst eveneens kans op de titel. Patrick maakte hier echter een eind aan. Door de winst werd Patrick tweede en Henk derde.

Plaatselijk favoriet Ton Kemmeren pakte slechts één winstpartij en werd daarmee vijfde. Finale halen is echter ale een mooie prestatie. Paul was de enige die boven de klassengrens speelde en is hiermee de terechte kampioen. Over het gehele toernooi hield hij het gemiddelde van precies één over. De hoogste serie ging naar Theo Laros uit Kaatsheuvel. In zijn slotwoord dankte wedstrijdleider Marcel Breedveld, de gastheer en gastvrouw Ton en Hanny Kemmeren voor de voortreffelijke service. Ook voor hoofdsponsor Corné v.d. Nieuwenhuizen had hij alle lof. Tot slot bedankte hij alle helpers en de deelnemers, die dit toernooi weer mede tot een succes gemaakt hebben. Reikhalzend wordt weer uitgekeken naar het kleine tafel toernooi wat in maart van start gaat.

1e divisie driebanden-groot:
Team Hultermans pakt winst
In sportcafé ’t Vaartje won team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met 6-2 van team BCO uit Oegstgeest. De enige verliespartij kwam op naam van Bart Hultermans. Bart kreeg maar 37 beurten en was kansloos. Kees Wittens pakte in een degelijke partij de winst. Reserve Richard de Bruin speelde uitstkend. Hij had maar 26 beurten nodig om te finishen. Hij zette het formidabele gemiddelde neer van 1.538 neer. Kopman Jack Wijnen deed het met 1.607 nog iets beter. Jack illustreerde hiermee nog maar weer eens zijn blakende vorm. Jack maakte bovendien een magistrale serie van negen. Door dit resultaat is team Hultermans weer opgeschoven naar de middenmoot.

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Lion van Loon blijft winnen
In sportcafé ’t Vaartje ’t Vaartje pakte team autobedrijf Lion van Loon Dongen opnieuw een 8-0 overwinning. Deze keer werd gewonnen van team Michielsen uit Oosterhout. Gerbert v.d. Lee pakte de winst in een degelijke partij. Op de andere tafel won Arnoud van Rooij. Arnoud kwam uit op het prima gemiddelde van 0.666. In de tweede sessie had kopman Marrie Groeneveld een bliksemstart. Hij speelde boven twee gemiddeld. Uiteindelijk finishte hij met het geweldige gemiddelde van 1.093. Hij maakte bovendien een mooie serie van vijf. Daniël v.d. Geld heeft het ritme steeds beter te pakken. Ook hij stevende recht op de winst af. Hij kwam uit op 0.686. Door dit resultaat staat dit team nu zes punten los, maar het heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Aankondigingen

Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
Hazenberg en ’t Vaartje thuis
Op dinsdagavond 5 januari 2016 spelen de teams Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden en team sportcafé ’t Vaartje in eigen huis. Het zijn wedstrijden in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team Hazenberg speelt tegen team ’t Pleintje uit St.-Willeibrord. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Toon Verbunt, Embert Broekhoven, Jan Smeekens en Theo Laros. Team ’t Vaartje speelt op deze avond tegen team B.C.G. uit Goirle. Team ‘t Vaartje bestaat uit Ad Smolders, Henk Smolders jr. en Henk Smolders sr. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Reacties