Winteruitwisseling Jeu de Boulesclub Dongen

Foto:

Afgelopen zaterdag vond op het complex van de Dongense Jeu de Boulesclub d jaarlijks terugkerende winteruitwisseling plaats. Hierbij zijn alle leden van omliggende jeu de boulesclubs welkom. Deze keer waren er spelers uit Tilburg (PVT en La Donne), Loon op Zand (Le Cochonette), Udenhout (VOP), Oisterwijk (PCO) en Sprang-Capelle (PVSC). In totaal waren er bijna 100 spelers voor deze uitwisseling, hetgeen een behoorlijke deelname betekende.

Er werd in twee poules gespeeld, waarbij zoveel mogelijk rekening werd gehouden dat de eigen clubleden van Dongen niet tegen elkaar zouden hoeven te spelen. De wedstrijdcommissie olv Piet Moelands is daar succesvol in geslaagd. Na de inschrijving werden er 4 wedstrijden gespeeld. De meeste hiervan werden in de mooie hal gespeeld, maar er waren toch ook verschillende jeu de boulers die lekker buiten gingen gooien. Het weer was per slot van rekening best goed: droog en beslist niet koud. De zon kwam waarachtig nog even om de hoek kijken. Alle wedstrijden verliepen goed en onze bondsscheidsrechter Wim de Jong hoefde geen echte problemen op te lossen. Er werd sportief gespeeld, maar van tijd tot tijd werd Wim opgeroepen om te komen meten. Welke jeu de boulebal ligt nu het dichtst bij het cochonnetje? Meestal doen de spelers dat zelf, maar bij twijfel wordt de scheidsrechter er bijgehaald. Wim, bedankt voor je inzet.

Ook aan de “inwendige mens” was gedacht. Men kon soep en/of broodjes kopen om weer volop energie te krijgen voor de volgende wedstrijd. Het clubhuis zat regelmatig vol en de sfeer was prima. Rond 5 uur was de prijsuitreiking. Voor de besten waren er mooie geldprijzen te verdienen en anderen moesten het doen met wat minder. Bovendien was er ook nog een kleine verloting, dus daarbij kon je ook nog geluk hebben. Degenen die er met de hoofdprijs naar huis gingen waren: Hubert van der Horst en Gerrit de Groot in poule A (4 gewonnen wedstrijden en 28 + punten) en John van Roode en Cor Timmermans in de andere poule (4 gewonnen wedstrijden en 26+ punten).

Het was beslist een geslaagde dag en dat was mede door de inzet van vele vrijwilligers, waarbij we moeten denken aan de mensen die de banen in orde maken, de mensen in de keuken en achter de bar, de EHBO-ers, de scheidsrechter en uiteraard de mensen van de WECO (= wedstijdcommissie). En natuurlijk de spelers zelf. Tot de volgende winteruitwisseling bij PVT in Tilburg.

WECO

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen