Olympia’60 walst over TGG heen

Zaterdag trad Olympia’60 in speelronde 14 aan tegen het Bossche TGG en liet daar geen spaan van heel. Elroy Vereggen werd de gevierde man met 4 treffers waaronder een glaszuivere hattrick in de eerste helft. Met maar liefst 9-1 en een illusie armer werd TGG weer teruggestuurd naar s’-Hertogenbosch.
Door het verlies van zowel Oosterhout en Boeimeer dat een pak rammel kreeg bij SCO/TOFS gaat Olympia’60 als koploper de winterstop in met een riante voorsprong van maar liefst 8 punten op de nieuwe nummer 2 Seolto en nummer 3 Oosterhout.

Voorafgaande het treffen met de nummer 7 van de ranglijst waren er allerlei speculaties over TGG dat het een ploeg zou zijn die smerige overtredingen niet schuwde maar eerlijkheid gebied te zeggen dat het duel uiterst sportief verliep. Trainer Arne Koeman posteerde Geert van de Ven weer op de rechtsback plaats door het ontbreken van Tim Antheunisse. Ook Tim van Wanrooij startte weer in de basis door het ontbreken van Mike Boudewijns en deed dat voor de 5e week op rij met een hele dikke voldoende!

Olympia’60 schoot uit de startblokken en zette binnen 4 minuten de 1-0 op de borden door middel van een wonderschone goal. Langs de kant werd de term “tikkie takkie voetbal” genoemd wat de schoonheid van de openingstreffer uitstekend verwoordde. Bryan Weistra speelde Raymon Damen aan en kreeg in de loop de bal weer terug waarna de directe voorzet werd afgemaakt door de mee gesnelde Elroy Vereggen. De toon was gezet maar niet voor lang. Een vrije trap in de 7e minuut voor TGG werd gestopt door keeper Ersin Unal maar niet klemvast waardoor een TGG aanvaller uit de rebound de 1-1 kon scoren.
Hierna was het Olympia’60 wat de wedstrijd dicteerde. Een mooie pass van Elroy Vereggen op Bryan Weistra werd voor de goal gebracht waar Tim van Wanrooij op een haar na miste en de bal naast het doel gleed.De 2e goal in de 11e minuut was er weer één uit het boekje, een één tweetje tussen Elroy Vereggen en Nick van Wanrooij bracht “man of the match” Vereggen oog in oog met de keeper die vervolgens werd verschalkt door de vleugelaanvaller van Olympia.

Olympia leidde weer en ging op zoek naar meer. Dat kwam er dan ook in de 31e minuut. Aanvoerder Pepijn Laurijsen knalde zijn ploeg eigenhandig naar 3-1 door nota bene met links de bal vanaf de 16 in de kruising te jagen. 4 minuten later was het weer raak na een pass van Raymon Damen op Nick van Wanrooij die koelbloedig de 4-1 aantekende. De voortekenen van een afslachting dienden zich reeds aan. Het publiek genoot zichtbaar van de kwaliteit dat Olympia op het veld legde en zag Elroy Vereggen nog voor rust zijn hattrick vol maken. Na een één tweetje met Raymon Damen stifte de Olympia alleskunner de bal prachtig achter de TGG goalie.Met een heerlijke 5-1 voorsprong trokken beide equipes naar de kleedkamers.

De tweede helft was nog geen 5 minuten oud toen een terugspeelbal van TGG volkomen werd gemist door de keeper en een vervroegd kerstcadeautje zich aandiende. Nog geen minuut daarna was het Nick van Wanrooij die na aangeven van opnieuw Raymon Damen zijn 28e van het seizoen in de touwen joeg. Met deze goal scoorde topscorer van Wanrooij zijn inmiddels 100e!! voor onze hoofdmacht, een imposant gemiddelde in 3 en een half seizoen en de competitie is nog lang dus waar gaat dat eindigen zou je denken, chapeau voor de jonge Olympia spits!

Olympia liet hierna de touwtjes lichtelijk vieren en probeerden de zaalvoetbalachtige middenvelders van TGG een vuist te maken wat helaas voor de Bosschenaren niet lukte, mede door accuraat verdedigen van de Olympia defensie waarin Koen van Boxel weer eens uitblonk. In de 75e minuut plaatste trainer Koeman een driedubbele wissel waarmee Bryan Weistra, Kjeld Huveneers en Raymon Damen onder luid applaus het strijdperk verlieten.

Hun vervangers Ruud van Beek, Kevin van Venrooij en Bas Leemans pasten zich vervolgens weer moeiteloos aan. In de 88e minuut was het dan ook invaller Bas Leemans die met een sublieme actie tegen de achterlijn aan zijn tegenstander argeloos passeerde en de bal panklaar legde voor laatste man Maarten van de Broek die mee was gesneld. Van de Broek knalde netjes de 8-1 in het net en de koren begonnen 10 10 10 te scanderen maar zover kwam het niet.
Het werd nog wel 9-1 nadat Nick van Wanrooij ook nog een schot op de paal uiteen zag spatten. Een schot van Tim van Wanrooij werd in de rebound na loslaten van de keeper afgewerkt door Elroy Vereggen die hiermee maar liefst 4x doeltreffend was.

Een mooie overwinning voor de koploper die met een riante voorsprong kan gaan rusten tussen de kalkoenen. Keeper Ersin Unal bracht een schaal heerlijke baklava de kleedkamer in en heeft het zichtbaar naar zijn zin in Dongen! Enkele TGG spelers hadden na de wedstrijd lovende woorden over voor Olympia’60 wat de sfeer nog eens benadrukte.

Na de winterstop zal Olympia’60 enkele oefenwedstrijden spelen tegen 3e klassers. 9 januari gaat het op bezoek bij de Gunners in Breda en 16 januari bij NEO’25 in Sprang-Capelle. Olympia 1 wenst iedereen een fijne kerst en alvast een fantastisch en gezond 2016 toe en hoopt iedereen weer te kunnen verwelkomen voor het 2e bedrijf dat hopelijk iets heel moois gaat brengen waar we allemaal al zo lang naar hebben moeten uitkijken.