Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In Daarleveen speelde team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met 4-4 gelijk tegen team Brock. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. In de eerste sessie werden beide wedstrijden verloren. Kees Wittens kon zijn niveau niet halen en verloor kansloos. Willie Damen verloor met nog slechts vier caramboles te gaan. In de tweede sessie trokken Bart Hultermans en kopman Jack Wijnen de stand weer in evenwicht. Bart speelde een goede partij en kwam uit op het verdienstelijke moyenne van 0.740. Jack etaleerde opnieuw zijn uitstekende vorm en kwam uit op het prachtige moyenne van 1.323. Hij had maar 34 beurten nodig om de 45 caramboles te halen. Door dit resutaat schuift team Hultermans langzaam naar boven en klimt geleidelijk uit de degradatiezone.

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Lion van Loon verstevigt koppositie
In Oosterhout behaalde team autobedrijf Lion van Loon Dongen pnieuw een eclatante 0-8 overwinning. Het was de derde 8-0 winst op een rij. In totaal werden zes van de tien wedstrijden met 8-0 gewonnen. Dit geeft de sterkte van dit team aan. Man van de wedstrijd was Daniël v.d. Geld. Hij kwam uit op het geweldige gemiddelde van 1.093. Hij gaf hiermee zijn tegenstander geen schijn van kans. De andere partijen gingen wel tegen elkaar op. Reserve Ad Faro won met slechts twee caramboles verschil. Gerbert v.d. Lee en kopman Marrie Groeneveld wisten zelfs met slechts drie caramboles verschil de opponent de loef af te steken. Gerbert en Daniël maakten beiden een voortreffelijke serie van zes. Omdat naaste concurrent ’t Steegje uit Made verloor. Is het verschil met de nummer twee gegroeid tot vier punten.

Biljartsport vierde divisie:
Winst voor ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje met 6-2 van team de Windhoek. Het Utrechtse team kwam maar met drie man naar Dongen-Vaart. In de eerste sessie pakten Toon Verbunt en Leo Loonen bekwaam de winst. Toon kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.350. Leo liet het fraaie 0.431 voor zich noteren. Hiermee was de totale winst een feit. Dat gelegenheidskopman Ad Faro verloor, was alleen nog belangrijk voor de statistieken. Door dit resultaat staat team ’t Vaartje nu op de tiende plaats.

SunControls verliest
In sportcafé ’t Vaartje verloor team SunControls met 2-6. De enige winstpartij kwam op naam van kopman Gerard Gabriëls. Anton Smuders kwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren. Ook Jos Hamers en Anja Verbogt lukte het niet om de winst te pakken. Anja kreeg ook maar 49 beurten. Met dit resultaat is team SunControls op de laatste plaats terecht gekomen.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Winst voor ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje pakte team ’t Vaartje de winst met 26-24 op team De Eekhoorn uit Oosterhout. De enige verliespartij kwam op naam van Ad Smolders. Ad kreeg maar 28 beurten. Zijn gemiddelde was prima. Hij kwam uit op 0.642. Voor zowel Henk Smolders junior, als senior was er winst. Junior had maar 50 beurten nodig om de finish te bereiken. Team ’t Vaartje staat momenteel op de elfde plaats.

Winst voor De Hoef
In Goirle speelde Piet Kuypers een geweldige wedstrijd. Hij had maar 35 beurten nodig om te finishe. Hij zette het prachtige gemiddelde van 0.542 neer. Ook Toine van Berkel speelde een puike partij en pakte de winst. Alleen kopman Paul Bruijstens moest verlies incasseren. Hij kwam echter slechts één luttele carambole te kort. Hij maakte nog wel een mooie serie van zes. Ook Piet deed het met een serie van vijf uitstekend. Team De Hoef krijgt de koploper steeds meer in het vizier. Het staat nu tweede. De achterstand bedraagt nog slechts 13 punten.

Verlies Hazenberg De Moer
Ondanks dat Toon Verbunt met liefst vijf caramboles omhoog is gezet, blijft hij goed presteren. In sportcafé ’t Vaartje speelde hij als kopman. Toch bracht hij de partij in veilige haven. Het leverde hem meteen al een punt op, omdat ook zijn opponent de partij uitspeelde. Theo Laros speelde een prima partij. Toch kwam hij bij de finish één luttele carambole te kort. Met het gemiddelde van 0.428 kan hij tevreden zijn, maar met het resultaat niet. Embert Broekhoven kreeg maar 33 beurten en moest verlies incasseren. Hierdoor werd het 25-30 in het voordeel van team D.K.S. uit Tilburg. Team Hazenberg staat momenteel op de tiende plaats.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Remise AK Deur & Interieur
In Sprang-Capelle speelde team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 25-25 gelijk. Winst was er voor kopman Jan Ligtenberg en zoon Erwin Ligtenberg. Jan speelde subliem. Hij had maar 38 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het uitstekende gemiddelde van 0.763. Hij had bovendien een mooie serie van vijf. Erwin loodste zijn partij bekwaam over de finish en pakte een bekeken winst. Johan Ligtenberg kon het niet bolwerken. Hij kwam niet in zijn spel, waardoor verlies onvermijdelijk werd. Team AK staat op dit moment achtste.

Aankondigingen:

Biljartsport driebanden-groot:
20-12: Finale Corné v.d. Nieuwenhuizen-dbt
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt op zaterdagavond 20 december de finale gespeeld van het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. Het is de afsluiting van weer een succesvol toernooi. Voor deze finale plaatsten zich de volgende spelers: Bart Hultermans (Dongen), Ton Kemmeren (Dongen-Vaart), Henk Schneiderberg (Bavel), Patrick Schrijver (Raamsdonksveer) en Paul Bruijstens (Kaatsheuvel). De wedstrijden beginnen om 19.15 uur.

Biljartsport derde divisie:
Lion van Loon thuis
Op donderdagavond 17 december speelt team autobedrijf Lion van Loon in sportcafé ’t Vaartje de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar tegen team Michielsen uit Oosterhout. Team Van Loon zal er alles aan doen om de koppositie te verstevigen. Team Van Loon bestaat uit kopman Marrie Groeneveld, Daniël v.d Geld, Gerbert v.d. Lee en Arnoud van Rooij. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Reacties