ONI afgetroefd met 1-2 bij TGG

Aan de ongeslagen status van de laatste weken is afgelopen zaterdagmiddag een abrupt einde gekomen voor het keurkorps van ONI. Op een winderig sportpark de Donken, en op een zeer matige grasmat lukte het ONI niet om tegen 9 TGG’ers de volle winst te behalen. Onder het toeziend oog van weer vele aanwezige echte ONI supporters kreeg ONI al in de 2e minuut de rekening gepresenteerd doordat men veel te slap aan de wedstrijd begon ondanks de vele waarschuwingen!

Of zou het het uitvallen van Jeffrey Siemons tijdens de Warming up zijn geweest die de onnodige onrust veroorzaakte binnen de gelederen, niemand die het weet. Met Jeroen Hensen als vervanger van Jeffrey begon ONI dus veel te slap aan deze vooraf toch al moeilijke uit wedstrijd bij TGG. ONI wat in de eerste helft de wind in de rug had, kreeg zoals gezegd in de 2e minuut al het deksel keihard op de neus gedrukt, door de rechter spits van TGG die de ONI doelman in de verre hoek verraste. Na enige aanpassingen kreeg ONI steeds meer vat op de wedstrijd en werd ONI de meest gevaarlijke ploeg. De beloning voor de dan gehanteerde strijdwijze werd in de 6e minuut bekroond door een treffer van Lars van de Kletersteeg die ONI weer naast TGG zette. In het vervolg van de wedstrijd werd ook duidelijk dat TGG zich niet zomaar gewonnen gaf en dat werd zowel letterlijk en figuurlijk als wel verbaal en non verbaal zeer wel duidelijk.

TGG mocht van heel veel geluk en coulance van de scheidsrechter spreken als de doelman buiten zijn zestien meter de bal met de hand tegenhoud en ONI een zeker doelpunt ontneemt, waarvoor hij met Geel werd bestraft. Dat uiteindelijk en helaas de rode kaarten toch nog nodig waren doet een smet op de wedstrijd werpen. In het vervolg van de eerste helft kreeg ONI de beste mogelijkheden om op voorsprong te kunnen komen, maar of de keeper redde of de schoten die ONI loste waren gewoon te slap. Tot overmaat van ramp moest de juist in vorm zijnde Erik Rosenbrand na een klein halfuur het speelveld verlaten met een blessure aan de nek en het hoofd na een stevig duel om de bal. Zijn plaats werd ingenomen door Lars de Jong die meteen ondervond dat het hier niet om aan A jeugd wedstrijd ging waar hij normaliter in acteert. De rust werd bereikt met een 1-1 tussenstand en ONI moest zien in het 2e bedrijf de zaken naar zich toe te trekken.

Helaas kreeg ONI letterlijk en figuurlijk de wind tegen en ontpopte de 2e helft zich er tot één die niet snel vergeten zal worden en zo tegen het donker worden GEEL en ROOD kleurde! Volgens de leidsman sloeg de vlam in de pan nadat de 2-1 voor TGG werd afgekeurd op advies van de grensrechter van ONI die volkomen terecht vlagde voor buitenspel, wat de leidsman ook beaamde! ONI begon nog zo goed aan het 2e bedrijf,met kleine mogelijkheden voor Lars en Rik, maar na de eerste terechte directe rode kaart aan het adres van TGG na een keiharde charge op Maikel Jolie, die zich hierdoor enkele minuten later ook moest laten vervangen door Dennis Aarts, deed ONI precies wat het niet moest doen. Als dan enkele minuten later opnieuw een speler van TGG met direct rood moet vertrekken na verbale op en aanmerkingen aan het adres van de leidsman, dan zou je denken dat ONI dan wel de zaken in het voordeel kan beslissen.

Niets was minder waar, ONI bleef juist niet doen wat het weken wel goed deed, het veld breed houden en de bal van voet tot voet laten gaan, nu probeerde men met individuele acties voor het doel van TGG te komen waarbij dit alles op niets uitliep. Door deze verkeerde manier van spelen kreeg TGG juist de kans op meer, en tot grote verbijstering van alle ONI’ers maakte men hier dan ook gebruik van. In de 87e minuut werd een vrij trap op een totaal verkeerde plaats genomen, maar TGG mocht door, en bereikte de spits van TGG die net met zijn voet de bal kon toucheren en zo de bal achter doelman Patrick Pruijssers zag hobbelen.

In de vele momenten hiervoor moest de leidsman heel vaak de zaakjes heel kort in de hand houden en had hij hier menig geel kaartje voor nodig, om precies te zijn 4 voor TGG en 1 voor ONI Het leek vanaf de zijlijn of dat ONI geïmponeerd was door de strijdwijze van TGG en dat men niet bij machte was om dit te doorbreken. Moest er voor deze middag een man van de wedstrijd worden gekozen dan viel de naam GLENN VAN LOON veelvuldig. ONI leed zo een zeer zure nederlaag tegen 9 TGG’ers en is inmiddels bij zich zelf ten rade gegaan waar het aan gelegen heeft, het antwoord zal a.s Zaterdag gegeven moeten worden als men thuis aantreed tegen Kruisland.

Deze laatste wedstrijd in het Jaar 2015 zal en moet gewonnen worden om de aansluiting te behouden met de nummers 2/3 en 4. Deze wedstrijd zal om 14.45 in gang worden gezet door Pupil van de Week; MIKE DEKKERS en zal onder leiding staan van Scheidsrechter Priest uit Waalwijk.