Koploper Olympia’60 loopt verder uit na winst bij Seolto.

Nadat Olympia’60 vorige week afstand nam van de directe achtervolgers zag het zaterdag zijn voorsprong nog verder groeien doordat de rood-witten Seolto zijn eerste thuis nederlaag bezorgde en runner up Oosterhout gelijk zag spelen tegen de nummer 3 Boeimeer. Uiteindelijk legde Olympia’60 Seolto met 3-5 over de knie.
Olympia’60 en Seolto waren beide van plan er een mooie pot van te maken en zochten allebei de aanval. Voorafgaande het duel kreeg Seolto maar 3 goals tegen op eigen terrein in 6 ontmoetingen die allemaal werden gewonnen, imposante cijfers! Door het ontbreken van Tim Antheunisse, Robert Hillebrand en Mike Boudewijns posteerde trainer Koeman Tim van Wanrooij en vleugelspits Elroy Vereggen op de back plaatsen. Van Wanrooij toont zich al weken een prima vervanger en de beweeglijke Vereggen is op iedere plaats op het veld in te passen gezien de puike wedstrijd die hij opnieuw speelde. Hierdoor kwam er in de voorhoede een plaatsje vrij wat met verve werd ingevuld door de jonge Bas van der Kemp. Ook keeper Unal schitterde van afwezigheid door schorsing maar is volgende week weer van de partij. Zijn plaats werd waargenomen door Robin Oomens.

De altijd sterke Koen van Boxtel onderschepte in de 7e minuut een bal op het middenveld door voor zijn man uit te komen en zette met een prachtige steekpass Nick van Wanrooij voor de keeper die zijn schot in eerste instantie zag stuiten tegen de keeper maar uit de rebound man of the match Raymon Damen zijn tiende van het seizoen zag scoren. Opnieuw een snelle voorsprong voor de zo vaak scorende equipe van trainer Arne Koeman. Olympia zou vervolgens een briljante eerste helft spelen waarin het Seolto amper de kans gaf om gevaarlijk te worden. In de 9e minuut redde de Seolto doelman nog een hard schot uit de tweede linie van Kjeld Huveneers maar kon 8 minuten later niet voorkomen dat de 0-2 in de touwen vloog.

De altijd gevaarlijke Elroy Vereggen kwam snel mee op en vond zijn maatje Bryan Weistra die met een Usain Bolt spurt de doelman knap het nakijken gaf. Na bijna een half uur spelen draaide Raymon Damen weg van zijn tegenstander na een vrije trap van captain Pepijn Laurijsen en knalde rakelings over. In de 37e minuut werd Seolto voor de eerste keer echt gevaarlijk maar Elroy Vereggen voorkwam erger met een heerlijke sliding. Tot die tijd heerste de Olympia verdediging met aan het roer Maarten van de Broek over de wedstrijd.

Nog voor de rust gooide Olympia min of meer de wedstrijd op slot althans dat dacht het. De doorgebroken Nick van Wanrooij werd vakkundig naar de grond gehaald in de 16 maar een rode kaart bleef uit. Wat er wel werd uitgedeeld was een zuivere penalty die door Nick van Wanrooij werd benut waardoor Olympia met een riante 0-3 voorsprong ging rusten om vervolgens terug te keren met een pudding buks.

Olympia begon dit seizoen nog niet zo slecht aan de 2e helft als afgelopen zaterdag. Seolto rook bloed en rammelde in 6 minuten tijd dan ook 2 tegentreffers achter keeper Oomens die bij de tweede niet helemaal vrijuit ging. Sebastiaan Stoop (die verschillende keren geluk had dat hij binnen de lijnen mocht blijven staan) en topscorer Patrick de Klerk joegen de 2-3 in het netje. Olympia werd bruut wakker geschut en het tweede bedrijf kon niet tippen aan de suprematie van de eerste.

In de 58e minuut pakte Olympia de draad weer op en na een sublieme steekpass van Elroy Vereggen schoot Raymon Damen de mooiste goal van de middag diagonaal in de kruising. Nog 19 minuten was Olympia verwijderd van een uiterst belangrijke overwinning toen opnieuw de doorgebroken Nick van Wanrooij werd gevloerd binnen de 16. Opnieuw kwam Seolto vrij met een gele kaart en opnieuw benutte van Wanrooij het buitenkansje. Met zijn 26e van het seizoen zette hij de 2-5 op het scorebord.

In de 76e minuut redde de lat Olympia door een harde trap uit een vrije trap. Trainer Koeman haalde Bryan Weistra naar de kant en bracht Bas Leemans binnen de lijnen met nog 10 minuten te gaan. Net voor tijd mocht ook Bas van der Kemp gaan rusten en kwam de sterke Kevin van Venrooij binnen de lijnen. Door opnieuw een verkeerde inschatting van de deze middag onfortuinlijke keeper Robin Oomens kwam Seolto nog terug naar 3-5 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Hiermee slaat onze hoofdmacht een gat van 5 punten met achtervolger Oosterhout, en respectievelijk 7 en 8 punten met Boeimeer en Seolto en zal het sowieso als kerst kampioen de feestdagen in gaan. Er staat echter nog 1 belangrijke wedstrijd op de kalender voor aanstaande zaterdag als middenmoter TGG uit ‘s-Hertogenbosch op bezoek komt. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.