Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is het Bart Hultermans(Dongen) gelukt om de volgende ronde te bereiken van het Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. Bart werd slechts derde in zijn poule. Toch was dit voldoende om zich te plaatsen. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.610. In zijn beste partij zette hij het respectabele gemiddelde van 1.714 neer.

Dit was overigens niet het beste partijgemiddelde. Dat kwam op naam van Henk Schneiderberg (Bavel), die uitkwam op het formidabele gemiddelde van 3.000 precies. Met 0.702 speelde hij ook het beste algemeen gemiddelde. Hij werd eerste in zijn poule. Hij speelde liefst 50% boven zijn gemiddelde. Ook Patrick Schrijver (Raamsdonksveer) plaatste zich door tweede te worden in zijn poule. Theo Laros uit Kaatsheuvel blijft aan de leiding van het sportcafé ’t Vaartje klassement.

1e divisie driebanden-groot:
Verdienstelijk gelijkspel team Hultermans
In Hilvarenbeek speelde team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met 4-4 gelijk tegen team Van de Sanden. Dit team staat op een verdienstelijke vierde plaats. Bart Hultermans kreeg geen schijn van kans en verloor kansloos. Willie Damen daarentegen steeg boven zichzelf uit en won met het buitengewoon goede gemiddelde van 1.081. Hij had slechts 37 beurten nodig om de winst te pakken. Ook Kees Wittens kwam er in zijn partij niet aan te pas. Hij verloor kansloos. Kopman Jack Wijnen speelde geweldig. Hij had maar 26 beurten nodig om te finishen. Hij zette het buitenproportionele gemiddelde van 1.730 (!) neer. Hij maakte onder meer een geweldige serie van negen caramboles. Langzaam neemt team Hultermans weer enige afstand van de degradatiezone. Het heeft echter nog we enkele goede resultaten nodig om definitief veilig te staan.

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Eclatante overwinning autobedrijf Lion van Loon
In sportcafé ’t Vaartje rekende team autobedrijf Lion van Loon Dongen af met de nummer vier van de ranglijst Buro Balans uit Oosterhout. In de eerste sessie een flitsende start van Arnoud van Rooij. Daarna zakte hij we wat terug, maar gaf het initiatief nimmer uit handen. Hij won met het prima gemiddelde van 0.526. Op de andere tafel was Gerbert v.d. Lee veel te sterk voor zijn tegenstander. Gerbert kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0. 576. In de tweede sessie een voortreffelijke start van kopman Marrie Groeneveld. In het midden van de partij kwam zijn opponent steeds dichter bij. In de slotfase spurtte Marie echter weer naar de eindstreep. Hij kwam uit op 0.700 precies. Daniël v.d. Geld had aanvankelijk een moeizame start. Daarna kwam hij echter volledig in zijn spel Hij finishte in slechts 45 beurten en liet het prachtige gemiddelde van 0.777 voor zich noteren. Door dit resultaat is team Van Loon weer een puntje verder uitgelopen op de nummer twee van de ranglijst. met liefst 0-8 van team Molenvliet. Kopman Marrie Groeneveld speelde met 0.686 het beste gemiddelde. Daniël v.d. Geld deed hier met 0.673 niet veel voor onder. Beide spelers maakten bovendien een fraaie serie van vijf. Gerbert v.d. Lee zag zijn opponent nog dichtbij komen. Hij hield het hoofd echter koel en pakte bekwaam de winst. In een degelijke partij gaf Arnoud van Rooij zijn rivaal geen schijn van kans en zorgde mede hierdoor voor de volle winst. Doordat mede koploper ’t Steegje uit Made een punt verspeelde, staat team Van Loon nu alleen aan kop.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Ad Smolders excelleert voor ‘t Vaartje
In Made speelde Ad Smolders een fantastische partij. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.900 precies en gaf hiermee zijn opponent geen kans op de winst. Ad had maar 30 beurten nodig om te finishen. Hij maakte bovendien een mooie serie van vijf. Henk Smolders senior verloor met nog maar twee caramboles te gaan. Henk Smolders kreeg maar 35 beurten. Toch kwam ook hij slechts twee luttele carambole te kort. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.542.

Winst voor De Hoef
In sportcafé ’t Vaartje won team De Hoef met 26-20 van team De Eekhoorn uit Oosterhout. Rob Schaap was de enige die verloor, ondanks het degelijke gemiddelde van 0.666. Hij kreeg ook maar 30 beurten. Winst was er voor Piet Kuypers en Toine van Berkel. Toine speelde een marathonpartij maar pakte de winst wel. Piet speelde met het moyenne van 0.551 een degelijke partij. Hij gaf zijn opponent geen schijn van kans. Door dit resultaat handhaaft team de Hoef zich op een mooie derde plaats.

Verlies Hazenberg De Moer
In Made verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met liefst 28-25 van team ’t Steegje. Toch speelde team Hazenberg niet slecht. Toon Verbunt pakte als enige de winst met het degelijke gemiddelde van 0.340. Embert Broekhoven kwam slechts twee caramboles te kort. Hij kreeg ook maar 48 beurten. Theo Laros zette het voortreffelijke gemiddelde van 0.440 neer. Toch kwam hij nog vijf caramboles te kort. Hij kreeg ook maar 25 beurten.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Winst AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 27-23 van team ’t Pleintje uit Dussen. Winst was er voor Jos Hamers en John Ligtenberg. Alleen Edwin Ligtenberg moest verlies incasseren. Hij kreeg ook maar 45 beurten. Zijn broer Johan had slechts 43 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het voortreffelijke gemiddelde van 0.441. Gelegenheidskopman Jos Hamers pakte de eerste winstpartij van het seizoen. En hoe? Hij had maar 37 beurten nodig om de meet te bereiken. Hij kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.675. Hiermee liet hij we degelijk zien dat hij van toegevoegde waarde is.

Aankondigingen

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
‘t Vaartje thuis
Op vrijdagavond 11 december speelt team sportcafé ’t Vaartje weer een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen team De Windhoek uit Utrecht. Dit team heeft evenveel punten als team ’t Vaartje. Winst is derhalve noodzakeijk om niet verder af te glijden. Team ’t Vaartje bestaat uit kopman Danny van Kasteren, Ad Faro, Leo Loonen, Embert Broekhoven en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
De Hoef thuis
Op dinsdagavond 15 december speelt team De Hoef in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd tegen Buro Balans uit Oosterhout. Team de Hoef heeft de winst nodig om zich in de top van het klassement te kunnen handhaven. Het is een wedstrijd in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team De Hoef bestaat uit: Paul Bruijstens, Geert v.d. Sande, Rob Schaap, Marcel Persoons, Piet Kuypers en Antoine van Berkel. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Biljartsport: districtscompetitie driebanden-klein:
AK Deur & Interieur thuis
Op dinsdagavond 15 december speelt team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel een thuiswedstrijd. In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt aangetreden tegen team ’t Steegje uit Made. Het betreft een wedstrijd in het district Midden-Brabant van de KNBB. Het vaste team bestaat uit Jan, Johan, Edwin en Erwin Ligtenberg en Jos Hamers. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Reacties