Atledo aan de start in Baarle-Nassau en Waspik

Foto: Kees Snepvangers

Afgelopen zondag konden de lopers van Atledo kiezen uit twee wedstrijden in onze regio. De modderhappers gingen naar de Mardenkro Enclavecross van Gloria Atletiek in Baarle-Nassau, de weglopers (vul zelf maar in welke betekenis dat woord hier heeft) stonden aan de start van de Stratenloop Waspik waarvan ons bestuurslid Jos Wagenmakers al jaren de grote gangmaker is. Aan beide wedstrijden deden in totaal maar liefst ruim 70 Atledo-ers mee. Goed om te zien dat de loopsport zo leeft binnen onze vereniging.

Veel pupillen
In de enclave verschenen 31 Atledo-ers aan de start, een vertrouwd beeld dit crossseizoen. De pupillen waren nu met een grotere afvaardiging naar de grensstreek getrokken dan eerder deze maand in Oosterhout. Gloria had zelfs een kleuterloop georganiseerd en voor Atledo deed Mick Mekes hieraan bij de jongens deel. Knap om zo jong al een cross te lopen. Bij de meisjes C-pupillen zagen we voor het eerst Quinty Minkels en Anouk Rutjes aan de start. Anouk verzwikte haar enkel bij het inlopen, maar liep de cross op karakter uit. Bij de jongens C-pupillen werd Shane van IJzendoorn vergezeld door debutanten Joerie van Helderen en Fenn Oerlemans. B-pupille Tessa van Helderen moest helaas uitstappen, omdat ze het benauwd kreeg. Volgende keer beter. Roos de Jong en Danica Willemen verdedigden de Atledo-eer bij de meisjes A-pupillen, waarbij Roos net te kort kwam voor een podiumplaats. Bij de jongens A-pupillen kregen vaste krachten Pepijn Wijnen, Milan Rosenbrand, Reiner van der Linden en Scott van IJzendoorn deze keer gezelschap van Reyno Minkels. Onder de aanmoedigingen van trainers Margriet ter Horst, Scott Pols, Benno Snepvangers, Iris en Monica Snepvangers én hun ouders liepen de atleten hun ronden voorzien van peperkoek, een herinneringsvaantje en een beker water het parcours te verlaten. Dat smaakt naar meer. Maar eerst is er op 13 december de indoorwedstrijd van DAK Drunen in Vlijmen, die met 200 inschrijvingen nu al vol is.

Timo Overman net naast het podium
Voor de tweede keer deed ook VB-atleet Timo Overman van Atletiek op Maat mee aan een cross. Na zijn mooie eerste plaats bij de Scorpiocroos viel hij door de sterke opkomst van de Sprintatleten nu net naast het podium, maar dat was toch een mooi resultaat.

Twee keer zilver
Er verschenen in Baarle-Nassau wat minder Atledojunioren aan de start, maar dat waren wel bekende gezichten. Voor Lian Soijer was het dit crossseizoen bij de meisjes D-junioren wel de eerste keer. Anne de Jong moest in die categorie genoegen nemen met een tweede plaats. Ze was goed weg en koen concurrente Safira den Oudsten van Spiridon goed volgen, maar in de sprint moest ze het toch afleggen. De strijd tussen deze twee loopsters om de eindzege in het Crosscircuit Midden-Brabant is uiterst spannend. Bij de jongens D-junioren liepen natuurlijk Finn Lodders en Boudewijn van der Linden weer mee, die zo goede zaken deden voor het klassement om het Atledo clubkampioenschap. B-junior Jaïr van Winkel liep in een tactische race naar een zilveren medaille. Ronde na ronde rolde hij de ene na de andere loper op, maar een was er toch nog sneller.

Wouter Stokkermans in vorm
Geen Atledovrouwen bij de senioren aan de start, maar bij de mannen wel. Martijn Flipsen en Wouter Stokkermans kregen in Baarle-Nassau op de lange cross (9.500 meter) gezelschap van Benno Snepvangers, die dacht dat er ook een korte cross was. Toen dat niet het geval bleek liep hij toch gewoon de lange cross waar hij master Albert de Rooij lange tijd in zijn kielzog meenam. Uiteindelijk moest hij inleveren, maar dat was normaal. Martijn stond vol vertrouwen aan de start na zijn knappe prestatie bij de Warandeloop, maar na een snelle start en het lang volgen van de kopgroep krijgt hij buikkramp en loopt hij de wedstrijd op eigen tempo uit. Wouter leert steeds beter zijn wedstrijden in te delen en liep een goede wedstrijd. Hij was in de enclave dan ook Atledo’s snelste loper.

Bij de masters gaven twee Atledovrouwen acte de présence, Anita Reuvers in de categorie 35+ en Marianne van der Velden in de categorie 45+. Beiden gingen met een nette twaalfde plaats huiswaarts. Zoals gebruikelijk waren de mannen masters van Atledo weer goed vertegenwoordigd. In de categorie 45+ liepen liefst zes Atledo-ers mee. Albert de Rooij was weer de snelste, maar moest moeite doen om Johan Flipsen voor te blijven. Johan Jacobs, Ben Barendse, Thomas Bernard en Martie Reuvers completeerden het veld. Hens Koreman liepen een gedegen wedstrijd bij de mannen masters 55+.

Nadat de crossers sinds zes weken op rij aan de bak konden, is het nu even drie rust, tot de Lidocross van ACW’66 in Waalwijk op zondag 20 december. De tussenstanden in het individuele klassement van het Global-E Crosscircuit Midden-Brabant lees je hier en de tussenstanden in het verenigingenklassement hier. Kees Snepvangers maakte weer mooie foto’s.

Goud, zilver en brons in Waspik
Bij de Stratenloop in Waspik verschenen ook nog eens 40 Atledo-ers aan de start, ondanks het natte en koude weer. De windrichting was de lopers echter gunstig gezind. Kees Pijnenburg liep de 5 kilometer in een nette tijd van 22,57 minuten. Slechts twee oudere lopers waren sneller. De andere Atledo-ers startten op de 10 kilometer. Topprestaties waren er voor Ad de Jong (wie anders) die bij de mannen masters 65+ de wedstrijd won, Piet Willeboordse die met een zilveren plak in de categorie 55+ huiswaarts keerde en Hester van Liempt die een bronzen plak in de wacht sleepte bij de vrouwen senioren. De volledige uitslag vind je hier.

Reacties