VV Dongen verstevigt koppositie na winst

VV Dongen deed goede zaken na de 1-2 winst in het verre Limburg. Groene Ster uit Heerlen werd verder naar onderen gedrukt. Directe concurrent EHC ging met 1-0 kopje onder bij Gemert en daardoor staat VV Dongen 4 punten los van de tweede plaats en is het nog steeds ongeslagen. Gevierde man in Heerlen was Jorik Mijnhijmer die met twee doelpunten zijn team de 3 punten bezorgde. VV Dongen toonde veerkracht door een vroege achterstand weg te werken.

Een harde wind blies over het troosteloze sportpark van Groene Ster. Een handjevol supporters van de thuisclub en wat fanatieke VV Dongen supporters waren getuige van een duel waarin de elementen de boventoon voerden. In deze ambiance begon VV Dongen slap aan de wedstrijd en trachtte gecontroleerd te voetballen. Het team van Ron Timmers heeft hier en daar wat blessureleed, waardoor er een plek vrijkwam voor Nassim Asrih. Verder bestond de voorhoede uit Remon Koenen en Jorik Mijnhijmer. Koenen was net teruggekeerd van een hamstringblessure, maar startte toch in de basis.

Lang duurde zijn optreden niet want in de 18e minuut moest hij zich laten vervangen door Mart van Bree. Toen stond VV Dongen al met 1-0 achter. In de 13e minuut verslikte Revy Rosalia zich in een vrije bal op het middenveld. De snelle overname van Groene Ster werd de verkeerd staande verdediging van VV Dongen fataal en Kevin Vijgen passeerde de kansloze Jordy Zielschot (1-0) . Pas in de 20e minuut deed VV Dongen van zich spreken door een afstandschot van Jan Gerrits.

Met de wind in de rug was deze tactiek begrijpelijk en o.a Jorik Mijnhijmer en Glenn Kools volgden het voorbeeld van Gerrits. Keeper Jan Willem Thijssen had echter goed zicht op de harde ballen en pareerde deze pogingen uitstekend. Toch kwam VV Dongen steeds meer in het spel. Met name Jaap van der Waarden en Glenn Kools begonnen de slag op het middenveld te winnen waardoor er meer druk op de verdediging van Groene Ster kwam te staan. Het duurde echter tot de 45e minuut voordat VV Dongen de beloning ontving. Vanaf links werd Mart van Bree vrijgelaten en kon zijn tegenstander opzoeken. Giovanni Henskens stoomde over ven Bree heen die op zijn beurt Henskens perfect bediende. De strakke voorzet van Henskens werd bij de eerste paal binnengelopen door de actieve Mijnhijmer (1-1).

Na rust moest VV Dongen tegen de harde wind op spelen. De verwachting was dat Groene Ster met snelle uitbraken het de verdediging van VV Dongen moeilijk zou gaan maken. Groene Ster had echter niets te vertellen in de tweede helft. Een teleurstellende Maikel van Kesteren kon zijn stempel niet op het duel drukken. VV Dongen domineerde de gehele tweede helft mede door het matige optreden van Groene Ster. Direct na rust had Jorik Mijnhijmer de 1-2 op zijn schoen maar zijn inzet ging net over. Het duurde tot de 87e minuut voordat VV Dongen de terechte 1-2 kon noteren. Voorafgaand was Dylan Zwartjes door arbiter Thijs van het veld gestuurd na een tweede gele kaart. Ook Kevin Werker van Groene Ster solliciteerde naar een plaatsverwijzing maar werd gespaard door Thijs.

Tegen tien man ontstond er veel ruimte. Vooral de zijkanten werden goed bezet en na een combinatie aan de rechterkant wist Mart van Bree een voorzet bij de eerste paal af te leveren. Wederom was het Mijnhijmer die op scherp stond en zijn team naar de verdiende overwinning schopte (1-2).

“De eerste 20 minuten waren niet best, maar goed we hebben 3 punten of beter gezegd, we hebben 3 bonuspunten.” Trainer Ron Timmers was een blij man, zeker na het horen van de andere uitslagen in de Hoofdklasse B.

Aanstaande zondag 6 december speelt VV Dongen de laatste competitie thuiswedstrijd van 2015. Op bezoek komt OSS 20.