ONI maatje te groot voor UNITAS’30

Zoals de dag feestelijk begon met het Kampioenschap van de beide E teams en zoals later bleek ook het Kampioenschap van het C elftal, zo eindigde de dag ook feestelijk voor alles wat Oranje/Blauw was en is met een dik verdiende overwinning van ONI op UNITAS met de veelzeggende cijfers van 4-1.

ONI was in deze wedstrijd duidelijk een maatje te groot voor het Ettenleurse Unitas dat er nog genadig van af kwam met de 4 geïncasseerde tegentreffers.
Het was dat ONI niet de gehele wedstrijd met scherpschoot anders had de teller zomaar in de dubbele cijfers terecht gekomen, en toch hebben de wederom vele aanwezige een prima pot voetbal gezien van het in een flow rakende ONI.

Voorafgaande aan de wedstrijd werden natuurlijk eerst de Kampioenen van E 1 en E 2 in het zonnetje gezet, en mochten ze samen hand in hand met de spelers van ONI en Unitas het veld betreden. Nadat de aanwezige persfotografen hun werk hadden gedaan konden de kersverse kampioenen vanaf de zijlijn hun grote voorbeelden aanschouwen en konden ze dus uit eindelijk 4 keer juichen. De wedstrijd die door al de plichtplegingen ietsje later in gang werd gezet door PUPIL VD WEEK MATH VORSTENBOSCH, die overigens ook het enigste juiste voorbeeld gaf door de doelman van Unitas ook op het verkeerde been te zetten, werd er gelijk één van de riante mogelijkheden welke ONI kreeg.

In de eerste 10 minuten speelde ONI misschien wel het beste spel wat er gespeeld kan worden, maar wist men zich niet te belonen, de kansen waren toen nog niet besteed aan Lars van de Kletersteeg en Maikel Jolie. Oppassen moest ONI ook op de counters welke door Unitas menigmaal werd gehanteerd, gelukkig wist de ONI doelman Patrick Pruijssers de enigste echte gevaarlijk aanval van Unitas onschadelijk te maken en behoede hij hun voor een eventuele onterechte achterstand.

Gedurende het verdere verloop van de 1e helft schiep ONI zich de ene kans na de andere maar gescoord werd er niet, totdat spits Rik Verkooijen het genoeg vond en ONI liet zien hoe het wel moest en de dik verdiende 1-0 op het score brod zette in de 29e minuut. De ban was gebroken en het was wachten op de volgende treffer, die gezien het spelbeeld niet lang op zich kon laten wachten, en toch duurde het nog een hele lange tijd voor dat de 2e treffer werd genoteerd.

ONI bereikte met een krappe 1-0 de rust en was het vlug met elkaar eens dat de buit nog lang niet binnen was. Het bleef oppassen geblazen voor de plotselinge uitvallen van Unitas. Ook na de rust een beter spelend ONI dat om de haverklap in scorings positie kwam, maar moest wachten op de dolle 3 minuten van MAN OFF THE MATCH ERIK ROSENBRAND, deze pijlsnelle rechter aanvaller bekroonde zijn prima spel met 2 heerlijke doelpunten in amper 3 minuten.

Hij zette ONI door deze rappe treffers op een veilige 3-0 voorsprong en zorgde ervoor dat ONI nog meer vrij uit ging spelen. ONI reeg de kansen aan één maar moest wachten tot de 81e minuut, dit was de minuut van het doelpunt van de middag welke op naam kwam van Maikel Jolie, hij verschalkte de doelman van Unitas met een heerlijke boogbal en beloonde ook zo zijn eigen prima spel. Dat Unitas toch nog een tegentreffer kon maken in de 88e minuut viel niet goed bij de sluitpost van ONI, daar hij koste wat kost de 0 wilde behouden, wat dus niet lukte tot zijn eigen grote frustratie.

Verder kwam Unitas niet meer en vond ONI het wel welletjes en was het wachten op het laatste fluitsignaal van de goed leidende leidsman de Witte uit Hank.
ONI is door deze overwinning voor de 6e keer oprij ongeslagen en dat aantal wil men heel graag uitbreiden naar 8 tot wat de winterstop betreft.
Het volgende slachtoffer van deze dadendrang zal dan TGG uit Den Bosch moeten zijn, een voor ONI onbekende tegenstander die wisselende resultaten behaald.

Voor de Oranje/Blauwe brigade is het zaak om ook hier een positief resultaat te behalen om zo aan te haken bij de huidige top drie/ vier mede gezien het programma, waarin de top 4 elkaar in de komende weken gaat treffen.