Jan Pullens kampioen 5e klasse bandstoten

Foto:

Dit jaar vindt voor de 41e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 88 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 8 en zaterdag 9 april om een leuke prijzenpot in de superfinale.

Vorige week werd de finale verspeeld in de 4e klasse. Alle deelnemers dienden 20 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale. Onder kundige arbitrage van Jac Klijn en Rien Jansen speelden Tjeu Boomaars, van b.v. a.l.m. en Emile Harmanus, van b.v. de salamander de 1e partij tegen elkaar, in 20 beurten wist Tjeu te winnen.

Teamgenoten Arnold Willemsen en Just Zonneveld van b.v. de valk, speelden de volgende wedstrijd, in 18 beurten was Arnold aan de meet. Jan Pullens van b.v. d’ouwe sok en Ad van Gils van b.v. nooit volleerd, kwamen voor de eerste keer aan tafel, Jan won in 18 beurten. Arnold speelde hierna tegen Tjeu en won ook zijn 2e wedstrijd in 27 beurten. Ook Jan pakte zijn 2e winst tegen Emile en was in 25 beurten aan de meet. Just pakte zijn 1e winst tegen Ad in 27 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Jan en Tjeu, het gelukte Tjeu om Jan de eerste nederlaag te bezorgen in 19 beurten. Na dag 1 dus Arnold aan de leiding met 2 keer winst, ook Jan en Tjeu wonnen 2 keer maar verloren ook 1 keer.

Op dag 2 was de arbitrage in handen van Arthur Emmen en Rutger van der Kaay. In de 1e wedstrijd wist ook Ad voor de eerste keer te winnen in 25 beurten en bezorgde Arnold hiermee zijn eerste nederlaag. Ook Emile pakte hierna zijn eerste winst tegen Just in 26 beurten. De kraker tussen Arnold en Jan was de volgende strijd, het gelukte Jan om deze wedstrijd in 20 beurten te winnen en kwam hierdoor al op 6 punten.Just bleef door winst op Tjeu ook in de race om het kampioenschap, dat ging in 19 beurten. Emile won ook zijn 2e wedstrijd in 8 beurten werd Ad gevloerd. Theoretisch nog 5 kanshebbers voor de titel bij het ingaan van de laatste speelronde. Ad klopte Tjeu in 21 beurten, en had nu 4 punten verzameld, evenals Tjeu. Een ontketende Arnold won hierna in 8 beurten van Emile en had nu 6 punten.

De laatste wedstrijd ging tussen Jan en Just, mocht Just winnen dan zou er nog een barrage partij volgen. Zover liet Jan het niet komen en speelde zijn beste partij tegen Just, 16 beurten, en won daarmee het kampioenschap, proficiat. Door dit kampioenschap is Jan ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, de kampioenen Bert Evers (clubgenoot van Jan) in de 5e klasse en Manfred Schmidt in de 6e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst.

De beste partij was voor Arnold Willemsen en Emile Harmanus (8 beurten) en Arnold Willemsen had de hoogste serie met 10. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

Foto boven v.l.n.r. Emile, Arnold, Just, Tjeu, kampioen Jan en Ad
biljart03122
 

 

 

 

 

Volgend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 3e klasse.

Reacties