Het Middagje VV Dongen ! Te gast is OSS 20

Foto:

De bonuspunten zoals trainer Timmers de 3 punten afgelopen zondag betitelde betekenden dat VV Dongen twee wedstrijden voor de winterstop op hetzelfde puntentotaal staat als vorig seizoen met de winterstop. Toen was VV Dongen ook de koploper echter de verschillen toen waren minimaal. Nu is er een verschil van 4 punten met de nummer twee EHC. Die ploeg speelt aanstaande zondag tegen de nummer drie UDI 19 dat volgt op 7 punten van de koploper.

VV Dongen treed zondag 6 december aan tegen de nummer zes van de ranglijst, OSS 20. Het team van trainer Maarten van Vugt, die vorige week zijn contract verlengde, heeft 18 punten bij elkaar gevoetbald en wil aansluiting houden met UDI 19, Gemert (19 punten) en Vlissingen (19 punten). Geen rare gedachte, want OSS 20 was vorig seizoen nog terug te vinden in de nacompetitie, Dit resultaat werd behaald door een zeer sterk tweede gedeelte van de competitie. O.l.v. de vertrokken Richard van der Venne (FC Oss) knokte het team zich keihard terug vanuit de onderste regionen van de Hoofdklasse B. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd VV Dongen met 3-0 verslagen, waarna de nacompetitie eindigde in Vlissingen na een berespannnende pot.

Waarschijnlijk door deze wederopstanding tijdens het vorige seizoen wordt OSS 20 uiterst serieus genomen door de volgers van de Hoofdklasse B. Vorige week wonnen de Ossenaren van VV Gestel met 3-0. De overwinning had men hard nodig, want na de prachtige zege in Gemert (1-2) op 10 oktober ging het even bergafwaarts qua resultaat. Van de vier wedstrijden tot aan vorige week verloren ze er twee, waarvan eentje in de beladen derby tegen buurman DESO. Op eigen veld was het na 90 minuten 1-3. OSS 20 wist niet alleen van Gemert te winnen, ook UDI 19 werd op eigen terrein met 0-3 verslagen, maar over het algemeen zijn de prestaties wat wisselvallig. Spits Tony de Groot is samen met Yori Koel en Bob van Lith een van de belangrijkste spelers.

VV Dongen en OSS 20 hebben geen groot verleden. In het seizoen 2008 – 2009 verloor VV Dongen beide duels. Het was toen het eerste seizoen dat VV Dongen in de 1e klasse acteerde. OSS 20 speelt al jaren in de hogere regionen van het amateurvoetbal. Pas vorig seizoen kwamen de teams elkaar weer tegen. Het uitresultaat staat hierboven beschreven en de thuiswedstrijd werd vrij eenvoudig met 3-1 gewonnen. Aantekening bij die overwinning: Van Vugt kon toen niet beschikken over een aantal belangrijke spelers.

En dan VV Dongen. Hoe staat het ervoor met het team ? Op Facebook is een schitterende foto te zien na de terechte overwinning op Groene Ster. De vreugde na de overwinning wordt goed gevangen in dat beeld. Je ziet een hecht team dat wedstrijd na wedstrijd steeds meer vertrouwen krijgt in eigen kunnen. Je ziet mannen en jochies naast elkaar staan die maar een ding willen: Winnen !! De veerkracht die het team afgelopen zondag toonde was hartverwarmend. Ondanks dat de verslaggever van de website van Groene Ster vond dat hun team recht had op een puntje was het overduidelijk dat er maar een team recht had op de overwinning. VV Dongen was niet op zijn allerbest, maar domineerde vrijwel de hele tweede helft. Met man en macht werd er gezocht naar de winnende treffer. Dat gegeven spreekt voor de ploeg en ondanks de blessures van Sander de Bont en Remon Koenen wisten Nassim Asrih en Mart van Bree de harten van de supporters te veroveren. Uiteindelijk gaat het om strijd en die werd vol aangegaan.

Met het vizier gericht op zondag is het te hopen dat VV Dongen de fantastische ongeslagen reeks kan voortzetten. Er wordt gejaagd op het team van Ron Timmers en iedereen is zich daar van bewust. OSS 20 is de volgende jager op het jachtterrein of….worden ze de prooi ?

Zondag 6 december is het weer een nieuw Middagje VV Dongen. Het is de laatste thuiswedstrijd van 2015 en de mannen kunnen uw support erg goed gebruiken! U bent van harte welkom op Sportpark de Biezen waar het belofte-elftal VV Dongen 2 van Marc Oomens om 11.30 uur aantreedt tegen Madese Boys en VV Dongen 1 om 14.00 uur aftrapt. Let op: dit tijdstip is 30 minuten eerder dan normaal!

Tekst : Frank van Heteren ([email protected])

Reacties