DVVC zwaar teleurgesteld na gelijk spel tegen Barca.

Zwaar gedesillusioneerd liepen de spelers van DVVC na het laatste fluitsignaal van het veld. In een uitstekende 2e helft, waarin de bezoekers niet één kans kregen en DVVC een 0-1 achterstand had omgebogen in een 2-1 voorsprong, gaf scheidsrechter Summeren uit Valkenswaard de bezoekers een cadeautje om 1 minuut voor tijd de gelijkmaker in te laten schieten via een gekregen penalty.

Barca greep dit buitenkansje en kon zo de eindstand bepalen op 2-2. DVVC was het eerste kwartier nog niet bij de les en had de pech dat verdediger Yunus Ozdemir al na 6 minuten vervangen moest worden vanwege een blessure. Barca was al enkele malen gevaarlijk voor het DVVC doel en maakte in de 16e minuut de op dat moment verdiende openingstreffer. DVVC werd inmiddels wakker en kwam meer in het spel en kreeg verschillende mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Ook Barca was met regelmaat dreigend voor het doel van Sitke Ozdemir maar na bijna 35 minuten spelen leek de gelijkmaker een feit na een intikkertje van Jeffrey Weterings maar werd ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel. Vanaf de achterlijn werd de bal voorgetrokken en de Bredase grensrechter stak prompt zijn vlag omhoog en de scheidsrechter kon niet anders doen dan zijn signaal overnemen. “Heb het zelf niet gezien dus moet afgaan op de grensrechter” was zijn uitleg achteraf. De thuisploeg raakte niet van slag en zette steeds meer druk op de niet altijd perfect opererende verdediging van Barca. Ook Ron Heijmans was steeds gevaarlijk met zijn snoeiharde vrije trappen maar steeds zonder resultaat. Met een 0-1 stand werd de thee opgezocht waar een stand van 3-3 niet misstaan had.

Na de verplichte break een een zeer gedrven DVVC en boog de achterstand in iets meer dan 10 minuten om in een 2-1 voorsprong. De 1-1 kwam op naam van Koen Swanen die een uittrap van de keeper blokte en zo in het doel verscheen en de voorsprong werd door Fatih Kaya ingekopt na een schot van Luke van der Burg. Barca werd duidelijk wat onrustiger na deze achterstand en greep naar meer middelen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ook de scheidsrechter ging hier in mee en trad te weinig op bij soms te harde overtredingen. DVVC bleef kansen creëren en had ruime mogelijkheden de wedstrijd te beslissen maar tevergeefs. Ook de doelman van Barca voorkwam erger door fraaie reddingen te verrichten. Enig wapenfeit van Barca waren 2 schoten vanaf de 2e lijn die nauwelijks voor gevaar zorgde tot de voorlaatste minuut. Verdediger Dennis Kras werd uit balans gebracht en kwam te val met zijn hand op de bal, ruim buiten het strafschopgebied. Mede op appel gaf tot ieders verbazing de scheidsrechter een strafschop met de bekende afloop. Ook na beraad van grensrechter Marc Gitz was de leidsman resoluut en werd DVVC 2 dure punten afgepakt. Tot overmaat van ramp kreeg Luke van der Burg zijn 2e gele prent vanwege commentaar op de leiding vanwege het onrecht wat werd aangedaan en kon dus voortijdig richting douche. Met 9 minuten extra tijd gebeurde er van alles maar gescoord werd er niet meer. Ook trainer Johan Dijkstra was niet content met het optreden van de leidsman maar gaf zijn ploeg een dikke pluim vanwege het vertoonde spel, inzet en wilskracht. “Volgende zullen we er weer staan”, gaf hij aan.

Volgende week dus de altijd lastige uitwedstrijd tegen het fysiek sterke OVV in Oosteind, aanvang 14:30 uur op sportpark Uilendonck