DVVC ME1 wint ook kampioensduel

Zaterdag 28 november ging DVVC ME1 op bezoek bij DIA ME1 uit Teteringen. De vorige keer werd het thuis maar liefst 19-0, maar DVVC reisde af naar Teteringen met de gedachten dat 1 punt genoeg was voor het kampioenschap. We gingen met alle 15 meiden richting Teteringen helaas kon Mara niet meedoen vanwege een blessure. De overige speelsters die aan de wedstrijd begonnen waren: Do, Meri, Jessica, Dwaresa, Roos, Anouk, Dayna, Kimi, Brynn, Minke, Ise, Meijke, Rachel en Hailey.

De wedstrijd begon om 10.00 en in de eerste helft was er duidelijk te zien dat er bij sommige meiden toch wat zenuwen aanwezig waren. Het was geen goede 1ste helft maar DIA ging met 6 speelster en een keepster voor de goal hangen en liet er eentje voorin. Het was dus moeilijk om erdoor te komen. Na een minuut of 20 was het toch raak; Dayna kreeg de bal en van een afstandje schoot ze hem mooi in de andere hoek. Een treffer die de verlossing bracht. Na de 0-1 ging Kimi er vandoor, haar voorzet werd door een DIA verdedigster in eigen goal gewerkt (0-2). Verder werd er in de 1ste helft niet meer gescoord. We gingen dus rusten met een 0-2 voorsprong.

Nadat de meiden terug kwamen uit de kleedkamer met enkele aanwijzingen van de leiders werd er afgetrapt voor de 2e helft. DVVC kreeg een corner die werd door Meijke op de paal geschoten maar de bal kwam voor de voeten van Ise die niet aarzelde en de 0-3 binnenschoot. Hierna ging DVVC goed door en was het Rachel die met een solo over de linkerkant beheerst afwerkte en de 0-4 binnenschoot. Na de 4e treffer ging DVVC door en ook Meijke wist een doelpunt mee te pakken. De bal kwam voor haar voeten en ze haalde goed uit voor de 0-5. DVVC bleef doorgaan met de druk te houden op DIA en dat resulteerde in nog een doelpunt. Hailey tikte de bal na een flipperkast binnen 0-6. Nog steeds was DVVC niet klaar met scoren en ook Kimi wist nog 2x een doelpunt te maken. Vooral de eerste mocht er wezen met een snoeihard schot schoot ze de bal in het dak van het doel 0-7. DIA probeerde hierna nog wat terug te doen en kreeg ook een paar kansen maar keepster Delores wist haar doel schoon te houden. De corner die hieruit kwam werd door DIA tegen de lat geschoten, DVVC schoot de bal weg en Kimi ging op de keepster af en maakte dit goed af 0-8. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter konden we toch feest gaan vieren.

De partypoppers, kinderchampagne en het spandoek waren een begin van een heel mooi feest. De dames gingen eerst met kleren aan onder de douche waarna we richting Dongen reden om bij DVVC over te stappen voor een rondje Dongen met lijn 11, hierin gingen de meiden en leiders/trainers los en werd er hard gefeest. Nadat we terug waren bij DVVC kregen de meiden een bloemetje en een medaille uitgereikt en natuurlijk de welverdiende frietjes. Na de frietjes ging het feest nog een paar uur door met muziek en veel gezelligheid. Een heel geslaagd Kampioensfeestje kunnen we wel zeggen