Afwerken groot dilemma dames HV Dongen.

Foto: Rene van den Elshout

In de uitwedstrijd tegen het laatst geplaatste Hellas 2 uit Den Haag zouden weer eens punten gepakt moeten worden. Het werd echter weer een nederlaag. Er is flink zand in de anders zo hoog scorende machine gekomen. Dongen, dat tot voor twee weken nog bij de best drie scorende ploegen behoorde, vindt steeds moeilijker het net. In Den Haag was niet alleen de keepster van de thuisploeg een sta in de weg, ook Dongen deed zichzelf de das om door de vele open kansen te missen. De rust was dan ook in het voordeel van Hellas met 14-10. Op dat moment had het ook wel 14-20 kunnen staan.

Dongen begon geconcentreerd en degelijk aan deze wedstrijd. Keer op keer werd de vrijstaande speelster gevonden. Dan kwam echter het probleem, het afwerken oftewel: scoren! Femke Loonen van de cirkel en Tanja Sips vanaf 7 meter haalden een dikke voldoende. Alle overige speelsters bleven ver beneden hun scoringsniveau, dat wat van hun verwacht mag worden. Toen dit niet lukte werd het spel krampachtig en ging de ploeg te veel op de individuele toer. Dit kwam uiteraard het spel niet ten goede. Tanja Sips en Babs van den Broek deden wat ze konden om opnieuw het spelritme en het goede samenspel in de ploeg terug te krijgen. ,,Dat lukt hun steeds weer, maar dan die verdomde afronding!”, mopperde trainer Jean Troquet na afloop en voegt er aan toe: ,,Heel triest dat we deze wedstrijd echt op deze manier moeten verliezen.”

Extra zuur eindigde de wedstrijd voor Janneke Akkermans. Zij verdraaide haar knie. Pas volgende week kan een goede diagnose gesteld worden. Er wordt al van uit gegaan dat Janneke tot kerstmis is uitgeschakeld. Komt de een, Babette Welten, na een jaar blessureleed weer terug, valt de volgende weer af. Het blijft sukkelen met het team dat vorig seizoen zo prima draaide. ,,Aan de trainingen ligt het niet. Daar loopt alles gesmeerd. Plan van aanpak voor de toekomst is verleden week al voor een deel met de ploeg afgesproken. We werken aan een herstart en met veel plezier blijven trainen en gaan spelen,” is de boodschap van de trainer. Komende zondag om 15.35 uur speelt Dongen in De Salamander tegen het Arnhemse E&A. Deze ploeg staat 4 punten achter de koploper. In deze klasse kan echter iedereen van iedereen winnen. En dat zal Dongen moeten doen om uit de gevarenzone te geraken.

Hoofdklasse HS1: HVOS – HV Dongen: 22-21 (15-12)
Bij winst zou Dongen de stap naar de top drie hebben gemaakt. Wat Dongen in Spijkenisse lieten zien was niet goed. Tegen deze laagvlieger moest Dongen scherpschutter Roel Gerritsen missen. Met een gescheurde pees in zijn schouder ligt hij er enkele weken uit. Komende zondag om 14.10 uur staat de ontmoeting tegen SOS Kwiek op het programma.

Landelijke Divisie DB1: BFC/Beek – HV Dongen: 30-16 (18-4)
Met slechts twee B speelsters die de B-leeftijd hebben, speelde Dongen met aanvulling uit C en D tegen koploper BFC. Het leeftijdsverschil en ook het fysiek maakt grote indruk op Dongen waardoor de Limburgers in no time op 11-0 stonden. Na de rust gooide Dongen alle schroom van zich af en pakte in de verdediging prima aan. Ook aanvallend werd Dongen brutaler. Uiteindelijk heeft Dongen de koploper de tweede helft goed partij kunnen geven en ging het gelijk op. ,,Een wedstrijd met twee gezichten waar we vooral moeten terugkijken op de tweede helft,” aldus coach Ron de Leeuw. Komende zondag wacht in Dongen om 11.25 uur V&L uit Geleen.

Landelijke Divisie DC1: BFC/Beek – HV Dongen – Venlo: 12-19 (6-9)
Dongen trad in Limburg aan tegen BFC waar eerder tegen gelijk was gespeeld. Mouwen opstropen dus! Na een gelijk opgaande strijd zette Dongen een tandje bij en zocht met voorsprong de kleedkamer op. De tweede helft trok de thuisploeg alles uit de kast om maar langszij te komen. Het werd een handbalgevecht, waarbij Dongen verdedigend de zaken goed voor elkaar had. Bij BFC was het geloof op een overwinning verdwenen en speelde Dongen de wedstrijd beheerst uit. Goed en taai verdedigt tegen een fysiek sterk BFC werd met winst beloond. Zaterdag komt V&L om 17.30 uur op bezoek.

Landelijke divisie JB1: HV Dongen/RHV – Hellas 2: 19-42 (9-20)
Deze Dongense/Rijense combi spelden tegen het Haagse Hellas 2, een maatje te groot en fysiek veel krachtiger. Ondanks dit grote verschil bleef het team van Hennie de Brouwer hun eigen spelletje spelen. ,,De jongens lieten hun kopjes niet hangen, maar kwamen gewoon te kort.”

Reacties