Zilver en brons voor karatekas in Eindhoven

Foto:

Op zondag 22 november j.l. vond in de nieuwe dojo te Eindhoven het 28e El Hatri mini toernooi plaats. Het El Hatri minitoernooi is een klein opgezet toernooi en is bedoeld om kinderen wedstrijdervaring op te laten doen. Tevens doen toernooimedewerkers en (toekomstige) scheidsrechters ervaring op. Er stonden 2 onderdelen op het programma.

Onderdeel Kata,
In het ochtend programma was Senna Wessels de 1e deelneemster ze begon goed met een 5-0 2e kata helaas 1-4,maar Senna wist zich goed te herpakken door een 4-1 en de strijd om de 3e plaats ook met 4-1 te winnen. Caelin Smeets begon met een 3-2 overwinning en haalde de finale met een 5-0 overwinning, helaas werd die verloren met 1-4,maar werd er wel een 2e plaats in de wacht gesleept. Tiana Kivits draaide een schema waarbij iedereen tegen elkaar moest, Tiana won achtereenvolgens met 4-1,5-0 en 5-0 en haar laatste tegenstandster won ook alle 3 haar kata’s,waardoor de laatste ronde gelijk ook de finale ronde bleek te zijn, helaas verloor Tiana deze met 1-4,maar ook Tiana haalde een mooie 2e plaats.

Onderdeel Kumite,
Senna Wessels had zich voor de eerste keer op dit toernooi ingeschreven en durfde meteen ook het onderdeel Kumite aan. Maar Senna kreeg helaas wel met pittige tegenstandsters te maken en verloor ook gelijk haar eerste partij met 0-8,ze wist haar 2e wedstrijd wel te winnen met 2-0,maar verloor haar derde met 0-6 en een 4e plaats was dan ook het hoogst haalbare.

Jesse Smeets speelde in zijn 1e partij met 0-0 gelijk en zijn tegenstander werd doormiddel van het vlaggensysteem tot winnaar uitgeroepen, dit vlaggensysteem was ook in de 2e ronde nodig omdat die in 2-2 eindigde, maar ditmaal trok Jesse aan het langste eind. Zijn 3e partij was om de 3e plaats en Jesse wilde die wel voor zich opeisen,als de scheidsrechters alle punten hadden geteld had Jesse met 12-1 gewonnen, maar Jesse moest het doen met een 6-1 overwinning wel een overtuigende 3e plaats. Tiana Kivits was de laatste deelneemster van Van Gils Sport die vandaag in actie kwam en hoefde maar 2 wedstrijden te vechten,de 1e won Tiana met 1-0,de 2e werd helaas met 0-2 verloren,Tiana behaalde wel een mooie 2e plaats en dus zilver.

Uitslagen:
Tiana Kivits: 2e plaats Kata en 2e plaats Kumite
Caelin Smeets: 2e plaats Kata
Jesse Smeets: 3e plaats Kumite
Senna Wessels: 3e plaats Kata

Reacties