Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje i Dongen-Vaart heeft Paul Bruijstens (Kaatsheuvel) zich geplaatst voor de halve finale van het Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. Paul speelde fantstisch en kwam uit op liefst 41% boven de klassengrens. Bovendien speelde hij in één partij een gemiddelde van 3.000 precies.

Dongenaar Toon van Tilburg was hier het kind van de rekening. Hij maakte bovendien een geweldige serie van zes. Zijn plaatsgenot Theo Laros blijft echter aan de leiding van het sportcafé ’t Vaartje klassement. Paul verbaasde iedereen en met name zichzelf met het fantastische algemene gemiddelde van 1.229. Ook Dongenaar Bart Hultermans plaatste zich ook Toon Verbunt (Dongen) en Henk Smolders senior (Moergestel) plaatsten zich. Evenals Toon van Gool (Dongen) en Henk Schneiderberg (Bavel). De Dongenaren Rini Netten, Evert de Leeuw en Toon van Tilburg werden uitgeschakeld.

Halve finales
De halve finales worden gespeeld op donderdagavond 26 november en vrijdagavond 27 november. Hiervoor plaatsten zich, naast de bovengenoemde spelers ook Leo Loonen (Oosteind), Ton Kemmeren (Dongen-Vaart), Patrick Schrijver (Raamsdonksveer) en Piet Vissers (Geertruidenberg).

Biljartsport vierde divisie:
P.C. Kamp verslaat SunControls
In sportcafé ’t Vaartje excelleerde Piet Kamp voor zijn team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. Hij had maar 25 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.800. Ook de debuterende Bob Jochems speelde geweldig. Hij zette het prachtige gemiddelde van 0.520 neer. Toch moest hij diep het hoofd buigen voor Piet. Piet maakte bovendien een geweldige serie van zes. Piet was met dit moyenne de beste man van de avond. Zijn teamgenoot Willy v.d. Wiel kwam met het gemiddelde van 0714 nog enigszins in de buurt. Ook voor Willy is dit een prima prestatie, waarmee hij Anton Smuders geen schijn van kans gaf.Hij maakte bovendien een fraaie reeks van vijf caramboles. Kopman Fabian van Hees rekende af met Gerard Gabriëls en Jan Ligtenberg gaf Jos Hamers geen schijn van kans. Jan kwam uit op het prima gemiddelde van 0.510. Door dit resultaat sluipt team Kamp in de richting van het podium.

Opnieuw verlies voor ’t Vaartje
In Oosterhout verloor team ’t Vaartje met 6-2 van team Bohnke. De enige winstpartij was voor gelegenheidskopman Ad Faro. Ad speelde fantastisch en was al na 40 beurten bij de finish. Hij liet het formidabele gemiddelde van 0.75 voor zich noteren. Reserve Embert Broekhoven en Toon Verbunt kregen elk 43 beurten toch bleven zij allebei ver van de finish verwijderd. Ook Leo Loonen kwam er niet aan te pas. Hij kreeg ook maar 18 (!) beurten. Ad en Leo maakten beiden nog een mooie serie van vier.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
De Hoef verslaat Hazenberg
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team De Hoef met 30-24 van huisgenoot team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen. Kopman Paul Bruijstens rekende in 50 beurten af met Charles Mekes. Paul kwam uit op het goede gemiddelde van 0.900. Geert v.d. Sande was te sterk voor Embert Broekhoven. In maar 38 beurten speelde Geert bekwaam naar de finish. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.815 voor zich noteren. Rob Schaap speelde geweldig. Na 28 beurten had hij de finish al bereikte. Hij liet het schitterende gemiddelde van 1.035 voor zich noteren. Toch kwam zijn opponent Theo Laros slechts twee luttele caramboles te kort. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.500 precies. Charles maakte nog een geweldige serie van zeven. Rob deed daar met een reeks van zes niet veel voor onder.

Flink pak slaag voor team ‘t Vaartje
In Waalwijk verloor team ’t Vaartje kansloos met 30-12 van team Nooid Volleerd. Geen enkele speler kwam er aan te pas. Ad en Henk Smolders enior kregen maar 38 beurten en bleven ver verwijderd van de finish. Henk Smolders junior kreeg zelfs maar 37 beurten en kreeg eveneens geen schijn van kans. Door dit resultaat is team ’t Vaartje gezakt naar de laatste plaats.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Winst AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 26-24 van team ’t Loons Kwartier. Edwin Ligtenberg verloor in slechts 45 beurten. Kopman Johan Ligtenberg pakte in 43 beurten de winst. Hij kwam uit op het goede gemiddelde van 0.441. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vier. Erwin Ligtenberg deed het nog beter. Hij had maar 40 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.450. Team AK is nu opgeklommen naar een mooie zesde plaats.

Aankondigingen
Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
De Hoef thuis
Op dinsdagavond 1 december speelt team De Hoef in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd tegen De Eekhoorn uit Oosterhout. Team de Hoef heeft de winst nodig om zich in de top van het klassement te kunnen handhaven. Het is een wedstrijd in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team De Hoef bestaat uit: Paul Bruijstens, Geert v.d. Sande, Rob Schaap, Marcel Persoons, Piet Kuypers en Antoine van Berkel. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Biljartsport: districtscompetitie driebanden-klein:
AK Deur & Interieur thuis
Op dinsdagavond 1december speelt team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel een thuiswedstrijd. In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt aangetreden tegen team ’t Pleintje uit Dussen. Het vaste team bestaat uit Jan, Johan, Edwin en Erwin Ligtenberg en Jos Hamers. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Reacties