Tegenstander Mill profiteert van verdedigend zwak Dongen

Weer verlies voor de dames van handbalvereniging Dongen. Na een gelijk opgaand begin, werd Dongen tussen de tiende en twintigste minuut door MHV ’81 weggespeeld. Verdedigend was de 5-1 verdediging een gatenkaas. Daarbij had Dongen geen vat op de lange Denise Grim en rechteropbouwer Linda Relou. Binnen tien minuten liep de ploeg uit Mill van 5-6 uit naar een riante 6-14 voorsprong. Het pleit voor Dongen dat ineens het licht ging branden, de ploeg elkaar weer vond en via de 11-15 ruststand bij 16-16 weer langszij kwam.

De toespraak in de rust zal niet mals geweest zijn. Dongen zag halverwege de eerste helft Jill Verbunt met een directe rode kaart vertrekken. Een kaart die in de ogen van de medespeelsters onterecht was, daar een andere speelster de overtreding zou hebben begaan. ,,Niet zeuren, het is nu eenmaal zo,” merkte aanvoerder Tanja Sips op. Dongen vocht zich knap terug in de wedstrijd. Met name Gieke Blijlevens, Janneke Akkermans en Tanja Sips namen het voortouw en scoorden op belangrijke momenten. Maar ook de frêle Femke Loonen was vanaf de cirkel ongrijpbaar voor de stevige ingrijpende verdediging uit Mill.
Via 18-18, waren het Akkermans en Loonen die Dongen zelfs op 20 -18 wisten te zetten.

hv17111

Het leek erop dat Dongen de frustraties van de afgelopen weken van zich afspeelde. Maar toen brak een periode van onbegrip aan. Gemekker tegen de scheidsrechters kostte Dongen onnodige tijdstraffen. Net op het moment toen Saskia Wijnen Dongen weer op 21-20 voorsprong had gezet. MHV maakte hier gretig gebruik van en boog de stand om naar 21- 23, waarna weer een tijdstraf voor Dongen volgde. De marge van drie doelpunten kon Dongen niet meer repareren. ,,Deze eindstand is gezien het wedstrijdverloop rechtvaardig. Ik heb echter meer moeite met de onbegrijpelijke individuele fouten, die de ploeg de das heeft omgedaan. Veel tijd om teleurgesteld, verdrietig of kwaad te zijn is er niet. Zondag wacht de nummer laatst en daar moet gewonnen worden,” concludeerde trainer Jean Troquet na afloop. Zondag wacht dus Hellas Den Haag. Een vereniging met veel oud internationals en dus routiniers.

Hoofdklasse HS1: HV Dongen – SC Twist: 23-18 (14-10)
Dongen speelde een prima wedstrijd en wist de ploeg uit Vlaardingen voor rust op achterstand te zetten. Na rust liet Dongen de bezoekers tot op twee doelpunten terug komen. Nadat de geelblauwen het tempo ging opvoeren, snelle breaks liep en variërende aanvallen opzette, bleek de tegenstander hierop geen antwoord te hebben. Dongen staat nu 2 punten achter de kopgroep.

LandelijkeDivisie DA1: HV Dongen – Foreholte: 35-23 (13-11)
Tegen laagvlieger Foreholte zou het wel eens een mooie pot handbal kunnen worden. De verwachtingen van de coaches waren hoog gespannen, er moest gewonnen worden. Na een slordige eerste helft speelden de meiden na rust veel volwassener. Op snelheid werd de tegenstander afgetroefd. Hilde Loonen was vanuit de hoek 8 keer doeltreffend. Maar ook Imke van den Noort (8x) en Maartje de Kort (7x) liet zich niet onbetuigd.

Landelijke Divisie DB1: Sittardia – HV Dongen: 25-12 (12-13)
In Sittardia trof Dongen een tegenstander die op dat moment gelijk met Dongen stond. Dongen kwam goed uit de startblokken en nam snel een voorsprong van 4 doelpunten. Slordig spel en grote moeite met de cirkelspeelsters van de Limburgers, zorgde voor nog maar een magere Dongense voorsprong bij rust. De tweede helft strafte Sittardia via de cirkel onoplettendheid aan Dongenzijde resoluut af.

Landelijke Divisie DC1: NOAV – HV Dongen: 19-7 (10-3)
Na vier overwinningen op rij moest in Susteren tegen het sterke Noav worden gespeeld. Deze ploeg kwam verrassend snel uit de startblokken en stond na deze bliksemstart snel met 6-1 voor. Dongen miste de scherpte in de afrondingen. Na de rust kregen de twee opbouwers van Noav mandekking, waardoor de ruime achterstand niet groter werd. Deze tactiek kostte veel energie. Hierdoor kon de thuisploeg in de slotfase alsnog een ruime zege bewerkstelligen. Komende zondag naar Beek voor revanche op zichzelf.