Plugro Liberty dames 1 weer succesvol

Vol goede moed begon Plugro Liberty dames 1 aan de uitwedstrijd tegen Souburgh. Souburgh staat laatste in de poule, maar los daarvan is het nog steeds een lastige tegenstander.

De weersomstandigheden waren niet ideaal, maar Plugro Liberty dames 1 bikkelde zich door de harde wind en regen heen. Al binnen 10 minuten viel het eerste goal voor Plugro Liberty dames 1, een doorgetikte bal van Diniz van Vorstenbosch ging langs de keeper van Souburgh. Na de eerste goal bleek het toch echt een lastige wedstrijd te worden. De dames van Souburgh waren niet bang voor een duel en zaten overal vol bovenop, Plugro Liberty dames 1 liet zich vaak onnodig aan de kant zetten. Het tweede deel van de eerste helft liet Plugro Liberty dames 1 zich minder snel van de bal zetten, maar een goal bleef uit. Druk blijven zetten en nog een goal voor rust was het plan. Helaas slaagde Plugro Liberty dames 1 er niet in om voor rust de score te verhogen. Met een score van 0-1 klonk het fluitsignaal voor de rust.

Na een paar duidelijke afspraken gemaakt te hebben, begon Plugro Liberty dames 1 vol vertrouwen aan de tweede helft. Er werd goed druk gezet en na een minuut gespeeld te hebben in de tweede helft werd er gescoord, dit keer door Chelsea van Helmond, na een blunder van de keeper van Souburgh, werd het goal weer gevonden. Maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld, Plugro Liberty dames 1 bleef druk zetten om nog een goal te maken. Door de hoge druk werd er door de verdediging van Souburgh heen getikt, wat resulteerde in een goal van Gitte Snoeren, ze tikte de bal al vallend in het goal, wat de stand op 0-3 bracht.

Lang duurde de vreugde van het goal niet, want helaas brak Souburgh 3 minuten later een keer uit en de bal rolde heel ongelukkig in het goal. Nog even een tandje erbij en vechten voor de 1-4. Die 1-4 viel ook, na een mooie actie van Maud Ligtenberg lukte het haar om de voorsprong te vergroten. Plugro Liberty dames 1 kon weer even gerust adem halen, maar bleef nog steeds druk zetten voor die 1-5. In de 59ste minuut kreeg Plugro Liberty dames 1 nog een strafcorner mee. In eerste instantie werd de strafcorner gekeerd door Souburgh, maar de bal werd daarna nog door een fraai backhandje van Diewertje Trommels heel gericht in het goal gewerkt. Richting de eindfase brak Souburgh onnodig toch nog een keer door de verdediging van Plugro Liberty dames 1 en dat bracht de stand tot 2-5. Een minuut later klonk het eindsignaal. Geen perfecte wedstrijd voor Plugro Liberty dames 1, maar toch gaan er wéér 3 punten mee naar Dongen.

Volgende week zondag staat de kraker tegen Hoeksche Waard, thuis om 12.45, op het programma.