Dongense Darts Competitie

Speelronde 10 van de Dongense Darts Competitie. Het Vaartje boekte een ruime overwinning voor de beker, maar misschien hebben ze dat te lang gevierd. Tegen HBHB in de Tweede Divisie werd het nog wel 4-1 voor Het Vaartje, maar HBHB won daarna alle punten. 9-4 de winst voor HBHB. No Mercy speelde thuis tegen Op Dreef 3. Op Dreef 3 kwam hier met 4-1 voor en kon ook hier de wedstrijd niet winnen.

No Mercy speelde beter in de koppels en oa door een 180 score van Sjef van Delft won No Mercy met 7-6. Money Shot dat vorige week werd uitgeschakeld in de beker moest het nu opnemen tegen DVDVD. Dat ging vrij aardig, want Money Shot won ruim met 12-1. TROTS tegen de Weggooiers werd uitgesteld en van No Score tegen Het Karrewiel 1 is geen uitslag bekend. 180 teller is gestegen naar 4. HBHB heeft nu de leiding voor Op Dreef 3 en No Mercy staat derde.

Nie te Pijle boekt wederom een overwinning in de Eerste Divisie. Na de bekerwinst van vorige week was het nu 4P dat verslagen werd. Het bleef wel spannend tot het eind, maar de beslissende leg werd gewonnen. 7-6 voor Nie te Pijle met een 180 score voor Niels Schellekens. No Skills just Lucky ontving New Bundy’s. Ook hier moest de laatste leg de beslissing forceren. No Skills just Lucky pakte deze en dus de wedstrijd met 7-6. Zooike Ongeregeld speelde tegen Mooi(e) laatste. Met de koppels 501 werd het verschil gemaakt in het voordeel van Zooike Ongeregeld. Dat won daardoor met 9-4. Voor Zooike Ongeregeld gooide Kevin Lens 130 en 116 uit. Peter Groeneveld finishte 100. Het Karrewiel 2 nam gelijk een voorsprong tegen Falcon, maar kon deze niet vasthouden. De koppels werden bijna allemaal gewonnen door Falcon dat hiermee ook de wedstrijd won met 8-5. De topper in deze klasse was natuurlijk Malle Bull tegen De Salamander. De nummer 2 tegen de nummer 3. De Salamander kwam wat te laat op gang. Malle Bull kwam met 7-1 voor en won met 8-5 de wedstrijd. De 180 teller staat op 16. De stand blijft hetzelfde. Zooike Ongeregeld, daarna Malle Bull en de Salamander blijft derde.

Het Karrewiel 13 pakt zijn 2-e overwinning in de Ere Divisie. De eerste overwinning dateerde alweer van begin September, dus het werd weer eens tijd. Vrolijke Bull was het slachtoffer. Na een 2-2 tussenstand werden bijna alle koppels gewonnen. Met oa een 180 voor Hans de Jong werd er zelfs met 10-3 gewonnen. De Tobbers weten niet meer wat winnen is. En tegen BSEIDREN zat het er geen moment in. 3-1 achter, 6-2 achter en uiteindelijk 10-3 verlies. Antoine Zanoni van De Tobbers finishte 126. Dennis van Strien van BSEIDREN noteerde een 180 en een 101 checkout. De Valk speelde tegen Triple Trouble en Triple Trouble wilde voorkomen dat het weer 10-3 zou worden voor De Valk. Maar TT werd op alle fronten afgetroefd en verloor wederom met 10-3 van De Valk. Rob Emmerik van De Valk finishte 117. The Dartons hebben na al die jaren nog steeds de drive om alles te winnen. Zo ook tegen Gijle Peile dat weer naar huis werd gestuurd met slechts 2 punten. 11-2 de winst voor The Dartons met een 180 score voor Mark Goos en een 148 finish voor Edwin Nuis. Voor Gijle Peile noteerde Cees van Gils een 180. Op Dreef 12 trad aan tegen Pijlloos. Op Dreef was in het begin sterker, maar Pijlloos scoorde goed op de koppels tac/tic. Op Dreef won wel de wedstrijd met 8-5. Voor Op Dreef gooide Robin Huysmans een 180. Voor Pijlloos noteerde Boy van Praet een 105 finish. De 180 teller staat op 59. The Dartons op plaats 1. Op Dreef 12 op plaats 2. De Valk nu ruim op plaats 3.