Dames 1 De Vennen behoudt top 3 plek

Foto:

Het eerste damesteam van ZV De Vennen ging zaterdagavond in Leiden op bezoek bij het derde team van landskampioen ZVL-BAM en stapte met een keurige 0-6 zege het bad weer uit. Heren 1, op zondagavond in Culemborg in zwembad De Meer op bezoek bij de gelijknamige club, beleefde een mindere dag, om niet te zeggen complete offday (19-8 nederlaag).

vennen1711dDames 1 ontmoet in de competitie 7 standaardteams en 3 reserveteams van verenigingen waarvan het eerste team actief is in de Nederlandse top. Zaterdag troffen de dames de minste van die drie reserveteams, het laag geklasseerde ZVL-BAM 3. De dames van De Vennen moesten duidelijk wennen aan het spelen in een bad met opstaande randen maar lieten wel meteen merken dat ze maar voor één ding de reis naar Leiden ondernomen hadden, de volle 3 punten. De thuisploeg die twee eerdere thuisduels maar nipt verloren had gaf zich niet zo maar gewonnen maar moest wel toestaan dat de De Vennen door treffers van Judy Goossens en Rachel de Vet de eerste periode met een 0-2 voorsprong afsloot. In de tweede periode bleef het spel op en neer golven maar de thuisploeg was aanvallend onmachtig of strandde op keepster Naomi van Bragt, die zelfs een strafworp wist te stoppen. Ook de keepster van ZVL was echter aardig op dreef en hoefde alleen de tweede treffer van Judy toe te staan zodat de ploegen met een 0-3 stand van kant wisselden.

Periode 3 opnieuw hetzelfde beeld met twee teams die overtalsituaties onbenut lieten maar De Vennen dat via Ilse Mulder en Laura Evers wel twee keer wist te scoren uit fraai opgezette aanvallen. In de slotperiode kwam daar enkel nog ene treffer van Minet Peeters bij waardoor na 4 x 6 minuten spel een verdiende 0-6 op het bord stond. De dames van De Vennen behouden hierdoor hun 3e plaats, met 15 punten uit 6 wedstrijden. Enkel UZSC 3 en Polar Bears 3 zijn nog zonder puntverlies en nemen de posities 1 en 2 in. Komend weekend wacht de dames van De Vennen een dubbelprogramma: zaterdag om 18.15u krijgt men de nummer 4, Z&PC Rotterdam op bezoek in De Vennen, zondag om 16.30u gaan ze het in Ede opnemen tegen nummer 2, Polar Bears 3. Na dat weekend is er dus meer duidelijk over de ware krachtsverhoudingen maar de 15 punten die De Vennen nu al heeft nemen ze de ploeg niet meer af.

Heren 1 trof in De Meer een ploeg die promotie tot seizoensdoel heeft gesteld en met het oog daarop een aantal ervaren krachten terug zag keren. Die ervaring gold zeker het spelen in het smalle (5-baans), deels ondiepe (1.80 meter) en ook van opstaande randen voorziene bad, waar de heren van De Vennen alleen in de aanvangsperiode gelijke tred konden houden. In die periode scoorde De Vennen twee maal maar werden ook enkele grote kansen onbenut gelaten waardoor de thuisploeg met 3-2 de eerste rust bereikte.

vnnen1711h

In de tweede periode zakte De Vennen volledig in; aanvallend kwam er niets tot stand en verdedigend had het gehele team geen antwoord op de combinatie van een sterke midvoor en bijzonder zuiver schietende afstandschutters. Deze malaise duurde voort in de derde periode met als resultaat dat De Meer de 3-2 stand via 10-3 halverwege de wedstrijd uitliep naar een 16-5 voorsprong. In de slotperiode geloofde de thuisploeg het wel een beetje en zodoende kon De Vennen deze periode met een 3-3 stand af te sluiten en de eindstand tot 19-8 ‘beperken’. A.s. zaterdag krijgen de heren DBD uit Best op bezoek en zullen de punten in eigen huis gehouden moeten worden om de doelstelling (zo snel mogelijk veilig spelen) in beeld te houden.

Bij de jeugdteams viel de overwinning van de meisjes onder 17 bij de eeuwige rivaal TRB/RES op. In een wedstrijd waarin de defensies, met aan Dongense zijde keepster Sacha Kimenai aan het hoofd, het aan beide zijden voor het zeggen hadden toonde De Vennen zich bij de schaarse overtalsituaties het meest koelbloedig. Al in de eerste periode werd een 1-3 voorsprong genomen en die werd in de volgende periodes nog verder uitgebouwd tot een 2-5 overwinning waardoor de meiden de koppositie overnemen met de volle 12 punten uit 4 wedstrijden.

Reacties