Boeiende remise VV Dongen

Foto: Jeffrey Oomens

“Ik denk dat beide teams een punt hebben gewonnen” was het algemene commentaar na de spannende remise die VV Dongen en Halsteren overeenkwamen. Onder moeilijke omstandigheden ( regen en windstoten) hielden beide voetballende ploegen elkaar in evenwicht en bezorgden de toeschouwers een onderhoudende middag. Door het gelijke spel en de winst van EHC op TOP is de marge op de Limburgers geslonken naar een punt. Het ongeslagen VV Dongen blijft vooralsnog de trotse koploper met 24 punten uit 10 duels.

“We spelen tegen een topploeg.” waren de woorden van trainer Johan Gabriels voorafgaand aan de confrontatie met VV Dongen. De trainer van Halsteren vond dat zijn team te weinig punten had behaald uit de voorafgaande negen ontmoetingen. “Ja, we hadden er zeker 5 meer moeten hebben dan de huidige 11, maar ik weet ook wel dat je op het einde van de rit staat waar je hoort te staan.”

dongen17112

Halsteren kwam brutaal uit de startblokken en trok het initiatief naar zich toe. “Ik was niet zozeer verbaasd over Halsteren, maar het verbaasde me hoe mijn team aan de wedstrijd begon.” zei Ron Timmers na de wedstrijd. Gabriels zette daartegenover dat hij zijn ploeg had voorbereid op een fel en aanvallend VV Dongen.”En als je hun laat voetballen weet je zeker dat je op het einde van de wedstrijd met lege handen staat.” Gabriels voegde daar aan toe dat deze middag een uitgelezen kans was om de koploper de eerste nederlaag toe te brengen

Op basis van de kwaliteit binnen de selectie van Halsteren mag men zich afvragen wat zo’n team in het rechterdijtje doet, want met spelers als Rick Schouw ( ex-Ajax en PSV), Marvin Bedaf (topscoorder in 2014), de beweeglijke Thomas van der Spek en middenvelders Bandjar en Beerendonk zit er veel voetballend vermogen in het team.

Die kwaliteit kwam er in de 12e minuut uit. VV Dongen had tot dan toe alleen maar ballen tegengehouden en kon niet mee in het tempo van Halsteren. Een combinatie door het centrum van de VV Dongen defensie werd prachtig afgerond door Thomas van der Spek (0-1). Echt kort combinatievoetbal was moeikijk gezien de belabberde omstandigheden. Wind en regen maakten het spelen van de bal voor beide teams lastig en onvoorspelbaar. Het leek dat Halsteren daar in het eerste half uur beter mee om wist te gaan.

dongen17113

In de 30e minuut werd de geblesseerde Koenen vervangen door Mart van Bree jr. De noodzakelijke wissel was een voorbode voor beter aanvalsspel van VV Dongen. Op het middenveld werden de duels steviger aangegaan en ook verdedigend kwam de organisatie op peil. In de 32e minuut ontstond er een levensgrote kans voor Jorik Mijnhijmer. Nadat Jan Gerrits jr opstoomde vanuit de verdediging zette hij met een slim passje spits Sander de Bont vrij. Onzelfzuchtig bediende hij op links de vrijstaande Mijnhijmer die zijn diagonale schot op de paal zag gaan. “Je voelde dat de gelijkmaker zou komen” Gabriels kreeg gelijk want nog geen minuut later kreeg Mijnhijmer een herkansing. Na een scherp ingesneden voorzet van van Bree gleed de linksbuiten de bal achter de 18-jarige doelman de Weert.(1-1). Het laatste kwartier van de eerste helft was volledig in Dongense handen. Jaap van de Waarden trachtte keeper de Weert met een laag en hard ingeschoten bal vanaf 40 meter te verschalken. Tot opluchting van de jonge doelman ging de bal net naast. Het was dezelfde van der Waarden die mede verantwoordelijk was voor de voorsprong. Hij frommelde zich tussen twee man uit en vond Mijnhijmer . De perfecte voorzet vanaf links werd snoeihard door Sander de Bont tegen de touwen gekopt. (40e min 2-1).

dongen17114

Na rust ontspon zich een interessant duel. Halsteren bleef vol op de aanval spelen en verhoogde het tempo. VV Dongen had het moeilijk om zich onder de druk uit te spelen en de gelijkmaker hing in de lucht. In de 58e minuut werd spits Bedaf op zijn wenken bediend en kapte zich fraai vrij langs verdediger van der Stappen. Hard en beheerst haalde hij uit en tekende voor de terechte 2-2. Daarna was het VV Dongen dat zich liet zien. Mijnhijmer had de kans op 3-2, maar verzuimde een goede voorzet met zijn rechterbeen binnen te glijden. “Ja die blijft wel even hangen” sprak Jorik Mijnhijmer zich na de wedstrijd uit. Het spel golfde zo hard op en neer dat het publiek er soms helemaal stil van werd. Door de winstaspiraties van beide teams was het soms adembenemend om te zien. Grote kansen werden gemist, de ruimtes op het veld werden groter en groter. Conditioneel bleven de teams elkaar’s gelijke. Tot diep in de blessuretijd zaten de mensen op het puntje van hun stoel.
“Onder deze omstandigheden kan je geen goed voetbal verwachten, maar ik denk dat het publiek toch wel een leuke middag heeft gehad.” Ron Timmers en Johan Gabriels konden zich verenigen in deze boeiende remise.
Aanstaande zondag 22 november bekert VV Dongen 1 tegen Internos en VV Dongen 2 tegen Zigo 1. Vanaf 12.00 bent u van harte welkom op Sportpark de Biezen.

Door Frank van Heteren
Foto’s Jeffrey Oomens

Reacties