Liberty JC2 Herfstkampioen

Foto:

Nadat het team vorig seizoen drie competities achtereen op de tweede plaats eindigde, is het de jongens van Liberty MC2 afgelopen zaterdag gelukt om het herfstkampioenschap ongeslagen in de wacht te slepen.

Na een reeks van 7 gewonnen wedstrijden dit seizoen onder ongebruikelijk warme en droge omstandigheden , voelde het regenachtige weer zaterdag in Drunen voor het eerst guur en fris aan. De warme sfeer daarentegen van de vele meegereisde ouders en grootouders compenseerde het weer ruimschoots. De trouwe supporters kwamen echter met 1 missie: om de jongens van Liberty C2 naar het kampioenschap te schreeuwen. Met 7 punten los van de nummer 2, konden ze zaterdag eindelijk kampioen worden tegen de mannen van Drunen.

EINDELIJK, omdat de C2, ook wel All Stars genoemd, in de drie voorgaande competities keer op keer net naast de hoofdprijs greep door in de cruciale kampioenswedstrijden, wanneer de spanningsboog het hoogst stond, aan het kortste eind te trekken. Met nog 3 wedstrijden te gaan, hadden ze dit seizoen alles zelf in de hand en leek de opdracht, 3 punten uit 3 wedstrijden, op papier niet zo moeilijk meer.  Gezien de resultaten behaald in het verleden, het feit dat de twee beste tegenstanders nog op de agenda stonden, moesten ze het deze gure zaterdagmiddag tegen middenmoter Drunen gewoon afmaken.
In de eerste 15 minuten moesten ze zichtbaar wennen aan de ietswat nieuwe opstelling in combinatie met de gretigheid van Drunen met hun boomlange en supersnelle mid mid.

Na deze onwennige beginfase begon de C2 motor echter weer lekker als vanouds te draaien en creerden ze veel kansen , die ze aanvankelijk niet konden verzilveren.  Nadat ze uiteindelijk wel prijs schoten, volgde al snel de 0 – 2 , en leken ze op rozen te zitten, totdat een uitbraak van Drunen zorgde voor de 1 – 2. Effe herpakken en weer doorgaan, 1 – 3 en dat was een comfortabele ruststand.  In de tweede helft controleerde Liberty de wedstrijd volledig en bouwden ze de voorsprong eenvoudig uit naar 5 – 1. Drunen maakte hierna nog 1 doelpunt, maar dat kon de pret niet meer drukken.

De scheidsrechter floot af , 2 – 5 en de ontlading bij de jongens en de meegereisde ouders was zichtbaar daar. EINDELIJK KAMPIOENEN, KAMPIOENEN , OLE OLE OLE. Na de lintjesregen en decoratie op het veld voor alle spelers en een overwinningsdouche in Liberty tenue in de kleedkamer, konden de coaches dan eindelijk een tafel voor 15 personen bij Alanya reserveren. De beloning voor een seizoen hard werken met Inzet, Vriendschap en Respect was nl. PIZZA, PIZZA, OH PIZZA, la La La La La La La…….

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen