VV Dongen Vr1 dwingt ook respect af bij de koploper

Afgelopen zondag speelde VV Dongen vr1 haar thuiswedstrijd tegen VV Gilze, de huidige, ongeslagen, koploper in de derde klasse. Voor de beker hadden de dames al eerder dit seizoen tegen VV Gilze gespeeld en met 6-1 verloren. De wedstrijd begon onfortuinlijk voor VV Dongen vr1. Een corner van VV Gilze in de tweede minuut werd nog door een verdedigster aangeraakt en belandde via de vingers van de keepster in het doel: 0-1.

De dames herstelden zich prima van deze domper en probeerden met combinatievoetbal de tegenstander uit het ritme te halen. Met een licht voordeel en wat gemiste kansen van VV Dongen leek de rust nabij. In de 43e minuut echter was het een goede combinatie van VV Gilze, die de 0-2 inluidde. Direct na de rust werd een corner van Rebecca Bliekendaal door een aantal speelsters gemist. Niet veel later kreeg VV Gilze een strafschop cadeau van de scheidsrechter. Die werd ruim gemist, waardoor er hoop bleef voor de dames van VV Dongen.

In de 68e minuut is het Sylvana Bliekendaal die van de rechterkant haar zus Rebecca weet te bedienen. Die speelt haar tegenstandster uit en ook passeert ook de keepster 1-2. In de tweede helft is VV Dongen de betere partij en dringt de tegenstander steeds verder terug op de eigen helft. Door deze druk ontstaat in de 75e minuut weer een corner, die op het hoofd van Betty Siemons beland. Zij kopt de 2-2 erin. VV Gilze is duidelijk de weg kwijt. In de 82e minuut belandt een van de speelsters van VV Gilze ongelukkig met haar hoofd op het kunstgras en moet met een ambulance worden afgevoerd. De scheidsrechter staakt de wedstrijd bij een 2-2 stand.

Hiermee ontsnapt VV Gilze aan een zware laatste 10 minuten. De KNVB heeft besloten dat de resterende speeltijd op zondag 22 november uitgespeeld dienen te worden. De dames van VV Dongen hebben in deze wedstrijd laten zien dat ze zeker niet onderdoen voor de overige teams uit de poule. Ze hebben een prima prestatie verricht. Volgende week de uitwedstrijd bij Vivoo in Huijbergen.