Voorbeschouwing VV Dongen – Halsteren

Foto:

VV Dongen deed goede zaken afgelopen weekend door geflatteerd te winnen van UDI 19 (zie verslag). In de stand is EHC de naaste belager van de trotse koploper. De Limburgers volgen op 3 punten. Vlissingen staat op 5 punten en UDI 19 en Gemert op 9. UDI 19 mag het zondag opnemen in en tegen Vlissingen en EHC speelt tegen de rode lantaarn SV TOP dat afgelopen weekend verrassend won van Gemert.

“Het slechtste team wat ik dit seizoen heb gezien !” waren de woorden van een UDI 19 aanhanger tijdens de confrontatie van afgelopen zondag. “Wij hebben niets te zoeken in de Topklasse, maar jullie zeker niet !” ging hij nog even door. “FC Vorstenbosch speelt nog mooier. Tjonge jonge, alleen maar hoge ballen. Niet om aan te zien!”

Nadat ik zijn frustratie had aangehoord probeerde ik hem in rustige bewoordingen uit te leggen dat ook ik UDI 19 erg goed vond voetballen, maar dat VV Dongen niet zijn ware gezicht liet zien en desondanks met 1-3 voorstond. “Dat heeft toch met kwaliteit te maken?” vroeg ik hem beleefd. “Ga toch weg!!” beet hij me toe en langzaam droop ik met een klein glimlachje op mijn mond af richting de prachtige kantine om de wedstrijd met de Kenners te analyseren.

Iedere voetbalsupporter zal zich wel herkennen in de beste UDI 19-man. Ik wel, want als VV Dongen zo’n partij op de mat zou leggen en toch verliezen, dan zou ik ruim een week nodig moeten hebben om te herstellen….

Winnen met minder voetbal is een kwestie van geluk, een kwestie van status (koploper) maar zeker een kwestie van vertrouwen. Het gevoel dat je elke wedstrijd kan winnen is zo belangrijk en dat zie je op dit moment terug in het team van Ron Timmers. Daarom is het nog belangrijker om kritisch te blijven op het vertoonde spel. Als we met 4-3 hadden verloren zou iedereen gezegd hebben dat het niveau in een week wel erg wisselend is afgezet tegen de prestatie tegen Vlissingen. En dan had iedereen in de kantine redelijk achter zijn oren gekrabd. Daar hoef je geen Kenner voor te zijn om dat te begrijpen. En daarbij, we hebben te maken met amateur-voetballers, want als deze jongens elke week een wedstrijd neerleggen zoals tegen de Zeeuwen dan zouden ze wel ergens anders spelen. Mazzel, geluk, status, vertrouwen, vaste patronen, inzet, collectiviteit en scherpte. Allemaal onderdelen die horen bij het spelletje.

Daarom s het weer leuk dat er weer een wedstrijd op de rol staat. Het Middagje VV Dongen zal met tegenstander Halsteren weer genoeg praatstof geven. Niet alleen voor de wedstrijd maar zeker ook na het fluitsignaal.

Halsteren is een oude bekende en is dit seizoen teruggekeerd op het niveau waar de vereniging jaren speelde. Eind jaren negentig degradeerden ze uit de Hoofdklasse. Een verblijf van bijna 17 jaar werd afgebroken en in 2008 werd het dieptepunt bereikt. Toen werd er geacteerd in de 3e klasse. De ambities van de club waren helder. Terugkeren waar we vandaan zijn gekomen. Halsteren promoveerde de laatste twee seizoenen en staat o.l.v. Johan Gabriels op dit moment op een 8e plaats met 11 punten. De resultaten zijn tot nu toe een beetje wisselvallig zeker gezien de kwaliteit dat het team herbergt. Marvin Bedaf kwam van concurrent DOSKO, Chafik Bousaba van Baronie, Bart en Rob Dietvorst ook van DOSKO. Absolute blikvanger is Guillermo Zschusschen die met zijn 30 jaar een schat aan ervaring meebrengt. Hij speelde o.a. voor Baronie, Kozakken Boys, FC Oss en Willem II. Zitten er dan nog jongens uit Halsteren in de selectie? Jawel, maar de kern van het team wordt gevormd door talenten en oudgedienden uit de omgeving.

De laatste vier wedstrijden won Halsteren twee keer in Oss. 0-4 tegen TOP en 1-2 tegen DESO. Er werd gelijkgespeeld tegen Blauw-Geel 38 ( 2-2) en diezelfde uitslag werd afgelopen zondag neergezet in een boeiende Derby tegen DOSKO.

Al met al is het prettig om Halsteren weer te ontmoeten op Sportpark de Biezen. De laatste keer was in december 2007. VV Dongen won onder barre omstandigheden met 4-1.

Dat was toen ! Zondag 15 november : Het Middagje VV Dongen begint rond de klok van 14.00 uur. De wedstrijd om 14.30 uur

Frank van Heteren

Reacties