Slechte wedstrijd levert 1 puntje op voor handbalsters

Niet alleen waren alleen de verwachtingen te hoog gespannen, ook de voornemens pakten geheel ander uit. Het team van trainer coach Jean Troquet zou eens een keer in de spiegel moeten kijken en niet naar een ander. Waar Dongen vorig seizoen nog twee daverende overwinningen tegen het zwakke Verburch boekte, twee keer werd met 30-15 gewonnen, werd nu en nipt gelijkspel uit de strijd gesleept. Met geluk zag Dongen in de laatste seconden een strafworp van Verburch tegen de paal gaan. Een draak van een wedstrijd die na een uur spelen nog niet echt los was gekomen. Beide teams speelden krampachtig en grossierden in fouten.

Dongen mocht met een magere 11-13 voorsprong de kleedkamer opzoeken. Wie gedacht had na rust een ander Dongen in het veld te zien, kwam bedrogen uit. In plaats van de mouwen op te stropen en aan handballen te denken, was het team meer bezig met de leiding. Dit kostte Dongen veel tijdstraffen, waardoor de geelblauwe dames bijna de gehele tweede helft in ondertal hebben gespeeld. ,,Door onnodige technische fouten, onbegrijpelijke missers en steeds maar die tijdstraffen, brachten de meiden zichzelf keer op keer in de problemen,” was het commentaar van de Troquet. En als dan de secretaris tijdwaarnemer aangeeft dat Jill Verbunt haar derde tijdstraf krijgt, terwijl het haar tweede was, is het hek helemaal van de dam.

Na drie keer 2 minuten is het gevolg rood, dus vertrekken. Gelukkig had Dongen voldoende veerkracht en werd het dan toch een gelijkspel. De ploeg zat na afloop helemaal stuk. Dit puntverlies kwam nog harder aan dan het nipte verlies tegen de koploper vorige week. Voor de trainer is er weinig tijd om de zaak op te beuren en te herstellen. Gisteren (woensdag) wachtte al de bekerontmoeting tegen koploper BFC in Limburg. ,,Komende zondag wacht om 16.15 uur MHV uit Mill in Dongen. Goed analyseren en nabespreken en dan weer met plezier en met de noodzakelijk “allen voor een” – inzet gaan handballen,” is het devies van Jean Troquet.

Hoofdklasse HS1: Qiuntus 3 – HV Dongen: 35-24 (15-10)
Dongen mocht een lange periode meedoen van de routiniers uit Kwintsheul. Jaren hebben deze gasten ere divisie gespeeld. Hun schotkracht was vele malen geraffineerder dan die van Dongen. Alleen Dongen speler Roel Gerritsen kon zich meten met de Westlanders. Hij was goed voor 14 treffers. Dongen kwam nog twee keer sterk terug tot op twee doelpunten. De routine maakte uiteindelijk het verschil. Zaterdagavond om 20.15 uur staat de ontmoeting in Dongen tegen Sc Twist op lijst.

Landelijke Divisie DB1: HV Dongen – Venlo: 23-26
De meiden van Dongen begonnen zeer nerveus aan deze wedstrijd. Zij waren de eerste ontmoeting, die met ruim twintig doelpuntenverschil verloren was, nog niet vergeten. Enkele aanpassingen vanaf de kant zorgden dat ploeg zich hervond en de strijd met open vizier aanging. Venlo bleef lang met zes doelpunten aan de leiding. Na de rust ging Dongen steeds beter spelen en liep in tot 2 doelpunten. ,,De meiden hebben super gespeeld,” aldus invaller coach Kees Smit. Met nog wat meer tijd zou er zelfs een verrassing in hebben kunnen zitten.

Landelijke Divisie DC1: HV Dongen – Venlo: 22-21 (12-10)
Met deze sterke tegenstander en de wil bij Dongen om voor de overwinning te gaan, lag een mooie pot handbal in het verschiet. Over en weer werd gescoord. Dongen ging met een magere voorsprong de rust in. Beide teams vochten voor wat ze waard waren. Dongen kwam vijf minuten voor tijd zelfs op 4 doelpunten verschil. Door vermoeidheid, of spanning, slopen er wat foutjes in de Dongen verdediging waardoor Venlo tot op 1 punt kon naderen. Volgend weekeinde gaat het team naar NOAV in Susteren. Weer een sterke Limburgse tegenstander.