Quincy Meulblok pakt als dertienjarige de derde plaats in de finale van de Dressuurklassieker Indoor Oosteind.

Foto:

Afgelopen weekend was er weer de favoriete wedstrijd onder de paardenruiters uit de regio. Indoor Oosteind. Afgelopen weekend de dressuur en volgend weekend springen. De concurrentie is groot en komt van heinde en verre. Het is een geliefde wedstrijd vanwege de hele aangeklede opzet en natuurlijk door de grote finale met ‘rubriek der winnaars’.

Quincy Meulblok ( van PSV De Edele Hoefjes) rijdt zowel met haar pony Pure BF’s Sunny wedstrijden als bij de paarden met haar paard Pure Bf’s Eternity. Hoewel Quincy een echte springamazone is, nam ze toch deel aan de dressuurklassieker van Indoor Oosteind. Moeder vertelt dat het begon als een grapje omdat Quincy’s voorkeur toch echt uit gaat naar het springen. Maar dit grapje werd serieus toen Quincy na een paar nachten er over geslapen te hebben toch besloot om deel te nemen met Pure Bf’s Eternity in de klasse B.

Een goede keuze bleek afgelopen weekend want waarschijnlijk was Quincy een van de jongste, zo niet de jongste deelnemer in deze klasse. Samen met haar paard was zij het overwegend volwassen deelnemersveld de baas. Samen pakten ze de eerste plaats met maar liefst 209 punten. Heel goed dus van deze 13-jarige amazone. De eerste plaats betekende automatisch dat ze mee mocht rijden in de grote finale tegen alle andere ruiters die een eerste plaats in hun klasse behaald hadden. Ook in deze finale wist ze sterk te rijden met Pure Bf’s Eternity en reed ze weer 209 punten net als de nummer 2. Helaas geen eerste plaats voor Quincy maar wel een ontzettend goede prestatie.

Volgend weekend bij het springen is ze er niet bij, maar wel de springwedstrijd daarna voor de pony’s waarbij ze voor het laatst met haar pony Pure BF’s Sunny zal deelnemen in de klasse Z. Want zoals dat gaat, worden kleine meisjes groot en groeien ze uit hun pony. Gelukkig blijft de pony wel in de familie want haar broertje Hugo zal nu verder gaan met Pure BF’s Sunny.

Ook een nieuw lid van onze vereniging reed mee met de dressuurklassieker Indoor Oosteind. Suzanne Jansen-Smulders reed met haar paard Fleur mee in de klasse L1. Hoewel deze combinatie van ver heeft moeten komen en er al heel wat trainingsuurtjes in zijn geslopen hebben ook zij een hele goede prestatie neer weten te zetten. Zij behaalden namelijk samen de vijfde plaats met een score van 62,67%. Voor hen helaas geen plaats in de Finale maar wel weer mooi een winstpunt om bij de schrijven op de lijst. Ook van deze combinatie zullen we vast nog meer gaan horen!

Zoals gezegd is het volgend weekend springen voor de paarden en de weekenden daarna is het de beurt aan de ponyruiters bij dit mooi ruiterfestijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen