Olympia’60 koploper na monsterzege op Alliance

Voorafgaande het treffen met laagvlieger Alliance was het voor Olympia’60 duidelijk dat het geen fouten mocht maken aangezien de concurrentie een relatief gemakkelijk programma had. Dat de bal rond is en niks zo zeker is als het lijkt, bleek uit het gegeven dat alle concurrenten verrassend punten lieten liggen waardoor Olympia’60 spekkoper werd van de 10e speelronde.

Met maar liefst 2 hattricks van Nick van Wanrooij en Raymon Damen en een goal van Elroy Vereggen verpulverde de ploeg van Arne Koeman de machteloze Roosendaalse opponent. De suprematie van de rood witte brigade was groot en Olympia won voor de 7e keer dit seizoen met grote overmacht. Gezien de grote uitslagen laat Olympia zien klaar te zijn voor de 3e klasse maar de weg is nog lang en het vizier moet iedere week op scherp blijven staan.
Alliance bleek een “oudere” ploeg met een merendeel aan 30’ers. Olympia is topfit dus voorafgaande de wedstrijd waren de verwachtingen hoog. Met een topscheidsrechter aan het roer die normaliter Jupiler league en topklasse fluit maar na een blessure weer moet gaan opklimmen vanaf de 4e klasse trapte Alliance af voor een achteraf gezien eenzijdige pot voetbal.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg middels een snelle aanval ingeluid door Bryan Weistra. Weistra wist spits Nick van Wanrooij te vinden die zijn schot helaas net voorlangs zag gaan. Het was al snel duidelijk dat de wedstrijd zich veelal zou af gaan spelen op vijandelijke helft. Nog geen minuut later was het middenvelder Kjeld Huveneers die een hard schot afvuurde op de Alliance keeper. De goalie kreeg de bal niet onder controle en Olympia’s goudhaantje Nick van Wanrooij was er als de kippen bij om de bal in de touwen te jagen.

Tot de 21e minuut leek alles erop dat Olympia niet erg scherp was en het allemaal wel geloofde maar de Dongense hoofdmacht werd wakker geschut doordat keeper Ersin Unal corrigerend in moest grijpen na slap verdedigen.Na 24 minuten spelen volgde een sublieme voorzet van Elroy Vereggen op Raymon Damen die de 2-0 aantekende. 10 minuten later werd zekerheidje Tim Antheunisse naar de kant gehaald voor Ran van Peer.
De eerste helft blonk niet uit van schoonheid en brandde ook langzaam uit. Laatste man Maarten van de Broek gaf nog een mooie bal voor op Nick van Wanrooij die zijn kopbal net naast de goal zag verdwijnen. Met een 2-0 voorsprong naar de kleedkamer, iedereen zou tevreden zijn maar coach Koeman was terecht furieus, Het vertoonde spel was benedenmaats en moest beter. Het oppeppende gesprek in de rust zou leiden tot een sublieme 2e helft waarin Olympia’60 heerste van de eerste tot de laatste minuut.

In de 2e minuut van het tweede bedrijf bereikte Maarten van de Broek na een geweldige actie Nick van Wanrooij die op zijn beurt de keeper passeerde en de 3-0 in de netten joeg. 3 minuten later verloor Elroy Vereggen de bal op het middenveld wat uitmondde op de eerste tegengoal die kwam uit het niets. Olympia baalde maar maakte de misser in dezelfde minuut nog goed. Een snelle aanval belandde via Nick van Wanrooij bij Raymon Damen die genadeloos de 4-1 aantekende. 7 minuten later was het oud Olympiaan Patrick van Engelen die te laat kwam en een overtreding nodig had binnen de 16 meter. Van Engelen kwam goed weg met een gele kaart en topscorer Nick van Wanrooij legde aan voor de penalty. Van Wanrooij haalde de trekker over en de 5-1 was een feit. Het betekende de zoveelste hattrick van dit seizoen voor de Olympia spits.

Na 62 minuten snelde de pijlsnelle Bryan Weistra naar de achterlijn en wist Elroy Vereggen te bereiken die zijn 7e van het seizoen intikte. Diezelfde Vereggen spurtte op zijn beurt 5 minuten later naar voren en legde de bal panklaar op het hoofd van Nick van Wanrooij die met zijn vierde goal van de middag de 7-1 op de borden zette. Kjeld Huvenaars maakte plaats en Robert Hillebrand maakte zijn rentree na weken van blessureleed.

Raymon Damen knalde na een prachtige steekpass van Elroy Vereggen de 8-1 in de touwen en kon weer een hattrick bijschrijven. Olympia nam gas terug wat resulteerde in een teleurstellende tegengoal die de eindstand op 8-2 zette. Koen van Boxtel was zoals altijd bijna foutloos en mag dan ook met verve de man of the match worden genoemd. Door het verlies van Boeimeer bij Good Luck, verlies van Seolto bij ONI en het gelijkspel van Oosterhout thuis tegen DVO’60 mag Olympia’60 zich weer koploper noemen van 4D.

Volgende week staat de moeilijke uitwedstrijd tegen Merlijn op het programma voor Olympia’60. Opnieuw een test voor de equipe van trainer Koeman waarin de Olympia hoofdmacht weer op de proef zal worden gesteld. Voorlopig zal het afreizen naar Tilburg als trotse koploper en zal het er alles aan doen dat te blijven!