Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje verloor team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met 2-6 van team de Distel. In de eerste sessie excelleerde Kees Wittens, die de gerenommeerde Jan Arnouts geen schijn van kans gaf. Kees liet het schitterende gemiddelde van 1.500 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een fraaie serie van zeven, die overigens door Jan gelijk beantwoord werd met eveneens een serie van zeven.

Op de andere tafel keek kopman Jack Wijnen op een gegeven moment tegen een ruime achterstand aan. Hij sloop geleidelijk aan dichterbij en passeerde Dirk Weeremans, vervolgens met een serie van zeven. Ook Dirk had zijn antwoord klaar en maakte eveneens een serie van zeven. Er ontspon zich een zinderende eindstrijd. Dirk maakte het echter als eerste uit. Jack moest nog drie caramboles. Hij maakte er echter slechts één. In de tweede sessie kwam Willie Damen er niet aan te pas tegen Adrie Demming. Bart Hultermans hield lange tijd gelijke tred met de ooit eveneens in sportcafé ’t Vaartje biljartende Yvan Stitischinsky. In de slotfase schakelde Yvan naar een grotere versnelling. Hij finishte met een geweldige serie van negen. Door dit resultaat dreigt team Hultermans opnieuw in degradatiezorgen te belanden.

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Lion van Loon verslaat nummer 4
In sportcafé ’t Vaartje speelde team autobedrijf Lion van Loon Dongen tegen topteam BH uit Zundert. Na de eerste sessie stond het nog 2-2. Gerbert v.d. Lee had zijn opponent goed in de tang en bouwde geleidelijk aan een onoverbrugbare voorsprong op. Hij won met het degelijke gemiddelde van 0.545. Reserve Embert Broekhoven had de defensie goed in elkaar zitten. Het scoren verliep echter veel moeilijker. In een marathonpartij moest Embert het onderspit delven. Om aan kop te blijven moest er in de tweede sessie minimaal drie partijpunten gehaald worden. Daniël v.d. Geld ziet zijn vorm geleidelijk aan steeds meer groeien. Met het gemiddelde van 0.660 gaf hij zijn rivaal geen kans. Kopman Marrie Groeneveld speelde lange tijd een gelijk opgaande partij tegen de sterke Belg Paul Bruneel. Marrie hield echter het hoofd koel en profiteerde optimaal in de slotfase. Marrie zette het voortreffelijke gemiddelde neer van 0.795. Hij maakte bovendien een prachtige serie van zes. Door dit resultaat blijft team Van Loon aan kop. Naaste concurrent ’t Steegje uit Made heeft echter evenveel punten. De voorsprong qua partijpunten is ook slechts drie.

Biljartsport vierde divisie:
6e gelijkspel voor SunControls
In sportcafé ’t Vaartje pakte team SunControls B.V. Tilburg een puntje tegen team Michielsen uit Oosterhout. In de eerste sessie pakte Jos Hamers de winst. Jos was al na 28 beurten bij de finish. Hij liet het prachtige gemiddelde van 0.714 voor zich noteren. Hij was hiermee de beste biljarter van de avond. Op de andere tafel verloor kopman Gerard Gabriëls. Gerard kwa niet in zijn spel en moest verlies incasseren. Hetzelfde overkwam Anton Smulders in de tweede sessie. Ook hij kon maar moeizaam tot scoren komen. Anja Verbogt stelde echter een punt veilig. Ook Anja speelde een lastige partij, maar wist de winst wel over de streep te trekken. Het is al het zesde gelijkspel van team SunControls. Het team wacht nog op de eerste overwinning.

Danny van Kasteren speelt subliem
In Dordrecht liet de kersverse kopman van team ’t Vaartje zien waartoe hij in staat is. Danny was al na 34 beurten bij de finish. Hij liet het formidabele gemiddelde van 0.882 voor zich noteren. Toch was zijn hoogste serie slechts drie. Hij gaf zijn tegenstrever geen schijn van kans. Jammer voor team ’t Vaartje is dat de overige drie teamgenoten verloren. Toon Verbunt kwam uit op het voor hem goede gemiddelde van 0.448. Toch kwam hij er niet aan te pas. Hij kreeg ook maar 29 beurten. Leo Loonen kwam nog dichtbij. Toch kwam hij aan de meet nog vier caramboles te kort. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vijf. Ad Faro is op zoek naar zijn vorm. Hij was volstrekt kansloos. Hij kreeg ook slechts 34 beurten.

P.C. Kamp speelt gelijk
In sportcafé ’t Vaartje speelde team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. gelijk tegen Van den Brandt uit Waalwijk. In de eerste sessie etaleerde Piet Kamp opnieuw zijn goede vorm. Hij pakte bekwaam de winst. Ton Kemmeren kon op de andere tafel de winst net niet pakken. Hij kwam slechts vier caramboles te kort. In de tweede sessie had gelegenheidskopman Willy v.d. Wiel te maken met een sterke opponent. Willy kreeg weinig spel, terwijl zijn rivaal optimaal profiteerde van de kansen die hem geboden werden. Willy hield vervolgens de verdediging meer gesloten. Het scoren verliep echter moeizaam, waardoor hij verloor. Jan Ligtenberg nam een mooie voorsprong. In de slotfase sloop zijn tegenstander echter nader. Jan hield het hoofd koel, ondanks het feit dat het hem in de slotfase niet mee zat. Hij speelde de partij bekwaam uit en zorgde zo voor een gelijkspel van zijn team.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Volle winst De Hoef
In sportcafé ’t Vaartje won team De Hoef met 30-20 van team De Eekhoorn. Toine van Berkel pakte de winst in maar 43 beurten. Hij liet het voortreffelijke gemiddelde van 0.488 voor zich noteren. Hij maakte onder meer een prachtige serie van zes. Piet Kuypers hield de verdediging goed gesloten en sleepte zo een gelijkspel uit het vuur. Kopman Geert v.d. Sande speelde een sublieme partij. Hij finishte in maar 40 beurten en liet het grandioze gemiddelde van 0.775 voor zich noteren. Geert maakte een fraaie serie van vijf. Door dit resultaat staat team De Hoef op een geweldige derde plaats.

Opnieuw winst Hazenberg
In Made won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 23-28 van ’t Steegje. Winst was er voor Theo Laros en Toon Verbunt. Toon Verbunt speelde een magistrale partij en was al na29 beurten bij de finish. Hij liet het formidabele gemiddelde van 0.551 voor zich noteren. Ook Theo Laros is in goeden doen en pakte bekwaam de winst. Gelegenheidskopman Embert Broekhoven kon het net niet bolwerken. Hij kwam aan de meet slechts drie caramboles te kort. Embert kreeg ook maar 44 beurten. Inmiddels is team Hazenberg opgeklommen naar de tiende plaats.

Verlies team ‘t Vaartje
In Drunen won team ’t Vaartje met 23-29 van team De Westhoek. In de eerste partij verloor Ad Smolders nipt. Aan de meet kwam hij slechts twee caramboles te kort. Henk Smolders enior pakte in de tweede partij gedegen de winst. Hij kwam uit op het voor hem mooie gemiddelde van 0.307. In de laatste partij speelde Frans Kemmeren bekwaam naar de winst. De strijd ging lange tijd gelijk op. In de slotfase liep Frans steeds verder weg van zijn tegenspeler.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Winst AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 28-26 van team B.S.V. uit Waalwijk. De gebroeders Edwin en Erwin Ligtenberg pakten bekwaam de winst. Erwin had maar 47 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.382. Edwin had zelfs twee beurten minder nodig om de meet te bereiken. Hij kwam uit op 0.377. Jos Hamers had moeite om in zijn spel te komen. Hij verloor dan ook. Hij kwam slechts vier caramboles te kort. Geleidelijk aan klimt dit team naar boven. Het staat nu op de zevende plaats.

Aankondigingen

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
‘t Vaartje thuis
Op vrijdagavond 13 november speelt team sportcafé ’t Vaartje weer een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. Dit team staat op de vierde plaats. Het belooft dus een moeilijke opgave te worden. Team ’t Vaartje heeft de punten nodig om zich te handhaven in de middenmoot. Team ’t Vaartje bestaat uit kopman Danny van Kasteren, Ad Faro, Leo Loonen, Embert Broekhoven en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Biljartsport: districtscompetitie driebanden-klein:
AK Deur & Interieur thuis
Op maandagavond 16 november speelt team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel een thuiswedstrijd. In sportcafé ’t Vaartje wordt aangetreden tegen team ’t Loons Kwartier. Het vaste team bestaat uit Jan, Johan, Edwin en Erwin Ligtenberg en Jos Hamers. De wedstrijd begint om 19.30 uur.
Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
De Hoef – Hazenberg
Op dinsdagavond 17 november speelt team De Hoef in sportcafé ’t Vaartje de derby tegen team Hazenberg. De Hoef heeft de winst nodig om zich te handhaven in de top van het klassement. Team Hazenberg is er alles aan gelegen om de weg naar boven voort te zetten. Het is een wedstrijd in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team De Hoef bestaat uit: Paul Bruijstens, Geert v.d. Sande, Rob Schaap, Marcel Persoons, Piet Kuypers en Antoine van Berkel. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven, Jan Smeekens, Theo Laros en Toon Verbunt. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Reacties