VV Dongen vr1 behaalt de volle winst in Bavel.

Net als bij het eerste herenteam, wist VV Dongen vr1 een belangrijke wedstrijd om te zetten in winst. Wonnen de heren nog de 1e periodetitel door Vlissingen met 4-2 te verslaan; de vrouwen wisten een welverdiende vierde plaats in de eerste periode te bemachtigen door een 1-2 winst bij VV Bavel.

Pas gepromoveerd naar de derde klasse en dan de eerste periode afsluiten met een vierde plek is boven verwachting. De wedstrijd begon goed voor VV Dongen. Al na drie minuten werd een mooie combinatie van Rebecca Bliekendaal met haar zus Sylvana en als eindpunt Betty Siemons, net naast het doel geschoven. VV Bavel was gewaarschuwd. In de 10e minuut schoot de keepster van VV Bavel de bal uit, recht in de voeten van Sylvana Bliekendaal. Die aarzelde geen seconde schoot de bal voorbij de keepster in het net. Een vroege 0-1.

Het eerste kwartier was VV Dongen heer en meester, getuige het eerste schot op doel door VV Bavel, dat pas in de 14e minuut plaatsvond. Dat schot werd overigens goed gestopt door onze keepster Manja Elie. VV Bavel drong wat meer aan en de snelle spits, die tot dan goed in bedwang kon worden gehouden, wist door de verdediging heen te breken. In een 1 op 1 situatie was onze keepster de mindere: 1-1. VV Dongen lijkt nu wakker en creëert een aantal goede kansen, die door de keepster van VV Bavel om zeep worden geholpen. Nog in de eerste helft kwam er een schot op doel van Rebecca, waarbij de bal werd tegengehouden door de keepster. Echter de bal stuiterde terug in het veld. Uit de rebound wist Judith de Kruijf de score naar 1-2 te tillen.

Ook in de tweede helft bleef VV Dongen aandringen. Onder andere Iris Peijnenburg en zeker de goed spelende Anouk Mekes waren de motor op het middenveld. De aanvallen van VV Bavel waren slechts speldenprikken. De trainer van VV Dongen moest de nodige wissels toepassen in de tweede helft, waarbij alle wisselspelers goed uit de verf kwamen. De tweede helft bleef, ondanks een aantal goede kansen, doelpuntloos, zodat de ruststand van 1-2 tevens de eindstand was. Volgende week om 10.00 uur de thuiswedstrijd tegen de koploper VV Gilze.