Mirte Verheijen van start gegaan in WK Dammen

Foto: Wikipedia

Vandaag is Mirte Verheijen uit ’s-Gravenmoer alsnog toegevoegd aan het deelnemersveld aan het WK Dammen voor meisjes welpen, dat in Beilen wordt gehouden. Maar liefst 19 landen zijn vertegenwoordigd in dit kampioenschap.

Helaas heeft Mirte in de eerste ronde verloren, van de ervaren Keite Eglite uit Letland. Toch had ze heel lang goed gespeeld, waarbij het voor het eerst was dat ze zo’n lange partij speelde (enige uren bleef ze aan het bord gezeten). Na een goede opbouw, werd ze uiteindelijk na een kleine onoplettendheid toch verrast door een combinatie. Haar trainer, Jasper Daems, vond echter dat ze het fantastisch gedaan had en was heel tevreden. “Veel seniorendammers kunnen een voorbeeld nemen aan haar wijze van opbouwen”, was zijn compliment aan haar adres.

Het toernooi duurt van 1 tot en met 7 november, waarbij 9 rondes worden afgewerkt, en tevens nog een tweetal separate toernooien in Blitz en in Turks dammen. Het toernooi is te volgen via youth.wcdraughts.com waarbij zelfs met een webcam de zaal rechtstreeks bekeken kan worden. Uiteraard wensen we Mirte heel veel succes in de rest van het toernooi.

Reacties