Bert Evers kampioen 5e klasse Bandstoten

Foto:

Dit jaar vindt voor de 41e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 88 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 8 en zaterdag 9 april om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 5e klasse. Alle deelnemers dienden 15 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.

Onder deskundige arbitrage van Nicole van Geloven en Just Zonnevels speelden José Slatman, van b.b. nooit volleerd en Corné van Beijsterveld van b.v. de b.u.s. de 1e partij tegen elkaar, in 28 beurten wist Corné te winnen. Adrie de Bruijn van b.v. de herberg en Rob Claesen, van b.v. de valk, kwamen voor de eerste keer aan tafel, Adrie won in 19 beurten. Teamgenoten Frans Meeren en Bert Evers van b.v. d’ouwe sok, speelden de volgende wedstrijd, in 12 beurten was Bert aan de meet. Rob speelde hierna tegen Corné en pakte zijn eerste winst in 13 beurten. Frans pakte zijn eerste winst tegen José en was in 18 beurten aan de meet. Bert won ook zijn 2e wedstrijd tegen Adrie en deed dat in stijl, in slechts 7 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Frans en Corné, Frans won in 14 beurten. Na dag 1 dus Bert aan de leiding met 2 keer winst, Frans won 2 keer en verloor 1 keer.

Op dag 2 was de arbitrage in handen van Jeannette Zonneveld en Petra van Dongen. In de 1e wedstrijd een ontketende Rob die in 10 beurten, met ondermeer een serie van 7, Bert de eerste nederlaag bezorgde. Adrie kwam ook op 2 keer winst door José in 21 beurten te verslaan. Door winst op Rob in 27 beurten had Frans nu al 6 punten verzameld. Ook Bert kwam op 6 punten door José te verslaan in 22 beurten. Nog 5 kanshebbers voor de titel bij het ingaan van de laatste speelronde. Adrie versloeg Frans in 18 beurten, en had nu ook 6 punten verzameld. Rob bond José aan de zegekar in 35 beurten en had ook 6 punten. De laatste wedstrijd ging tussen Bert en Corné, mocht Corné winnen dan hebben 5 biljarters 6 punten verzameld. Zover liet Bert het niet komen en in een moeizame partij ging de winst in 24 beurten naar Bert die daarmee de titel voor zih opeiste, proficiat. Door dit kampioenschap is Bert ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, de kampioen Manfred Schmidt had zich hiervoor al geplaatst.

biljart02112De beste partij was voor Bert Evers (7 beurten) en Rob Claesen had de hoogste serie met 7. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

Foto boven v.l.n.r. Frans, José, Adrie, Rob, kampioen Bert en Corné

Reacties