VV Dongen bekert door na zakelijke overwinning

In de opmaat naar het belangrijke duel tegen VC Vlissingen aanstaande zondag speelde VV Dongen een bekerduel tegen 2e klasser RKTVV. VV Dongen won vrij eenvoudig tegen het goed voetballende team uit Tilburg. VV Dongen besliste het duel net na rust toen Jorik Mijnhijmer de 3-1 binnenschoot.
Veel vaste waardes kregen rust waardoor andere jongens de kans kregen om zichzelf te laten zien en om speelminuten te maken.

Onder grote publieke belangstelling vochten VV Dongen en RKTVV een wedstrijd in de 2e ronde van de district KNVB beker uit. De oud-kampioen kreeg RKTVV op bezoek, die twee klassen lager speelt. De wedstrijd gaf trainer Ron Timmers de ruimte om sommige jongens rust te gunnen en anderen speelminuten te geven. RKTVV kwam onbevangen naar Sportpark de Biezen en liet in het geheel van de wedstrijd zien dat het niet onder de indruk was van de huidige status van VV Dongen.

Door die gegevens was de ontmoeting voetballend gezien redelijk in balans, maar VV Dongen was in de afwerking net iets effectiever dan de Tiilburgse formatie. Het klassenverschil was slechts merkbaar in de individuele bezetting op sommige posities. Voetballend liet RKTVV zien dat het gedisciplineerd haar taken uitvoerde echter de ijzersterke verdediging van VV Dongen was een bijna niet te nemen vesting.

Door de vele mutaties zagen de toeschouwers dat VV Dongen zoekende was en dat er geen structuur zat in het geheel. Het waren toch vooral de vaste waardes die hun stempel wisten te drukken op het duel. Koenen scoorde in de 28e minuut de 1-0, waarna Murat Er de Tilburgers in de 33e minuut op gelijke hoogte bracht. Nog geen minuut na de gelijkmaker wist Jan Gerrits door te breken naar de achterlijn en zijn perfecte voorzet werd rustig ingelopen door Daan Poelmans.

VV Dongen consolideerde en liet RKTVV komen. Met snelle uitbraken trachtten de geelblauwen hun opponent te verrassen. Dat moment kwam in de 56e minuut toen Jaap van der Waarden een aanval van RKTVV onderbrak. Zijn pass zette Paul van Zon vrij aan de linkerkant van het veld. In een beweging gaf hij voor waarna Jorik Mijnhijmer slechts zijn voet tegen de bal hoefde te zetten. (3-1)

vvdongen26102

RKTVV bleef voetballen en kreeg een aantal mogelijkheden om de stand terug te brengen. Het waren vooral afstandschoten maar ook een enkele keer dat spits Er en Vroom voor keeper Kools opdoken. Echt gevaarlijk werd het uiteindelijk niet en na 90 minuten floot scheidsrechter Horst af. VV Dongen – RKTVV was een wedstrijd waar VV Dongen alles te verliezen had en waar RKTVV mocht verliezen. Geen enerverende wedstrijd maar wel weer een winstpartij voor de hoofdmacht van VV Dongen.

Aanstaande zondag 1 november zijn de belangen groter. Dan speelt VV Dongen tegen VC Vlissingen. De laatste wedstrijd in de 1e periode gaat om het kampioenschap van deze cyclus. VV Dongen en VC Vlissingen staan in punten gelijk (7-17) met als voordeel voor Vlissingen dat het een beter doelsaldo heeft dan VV Dongen. Dat betekent dat de Zeeuwen genoeg hebben aan een gelijkspel en dat VV Dongen moet winnen om haar eerste prijs binnen te slepen.

Het speciale Middagje VV Dongen begint rond de klok van twee uur en de finale start om 14.30 uur. Uw aanwezigheid wordt van harte gewaardeerd .

Tekst: Frank van Heteren

Foto’s: Jeffrey Oomens