Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In Bergeijk won team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met 3-5 van team Burgmans. Winst was nodig om niet in degradatiezorgen te komen. Dit lukte net. In de eerste sessie speelde Willie Damen een degelijke partij. Hij kwam uit op 0.791. Toch kwam hij twee luttele caramboles te kort om de winst te pakken. Op de andere tafel speelde Bart Hultermans geijk. Bart had onder meer een serie van zeven caramboles.

In de tweede sessie moesten kopman Jack Wijnen en Kees Wittens dus vol aan de bak. De heren wisten wat ze moesten doen en dat deden ze ook. Jack won met het degelijke gemiddelde van 1.097. Hij maakte bovendien een reeks van acht. Kees kwam uit op 0.818. Hij gaf hiermee zijn opponent geen schijn van kans. Door dit resultaat is team Hultermans weer in de middenmoot terecht gekomen.

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Lion van Loon grijpt koppositie
In Made speelde team autobedrijf Lion van Loon Dongen tegen koploper ’t Steegje. Winst zou team Van Loon op gelijke voet brengen. Het zat niet tegen. Weliswaar verloor Daniël v.d. Geld nog met vier caramboles verschil. Hij speelde met 0.563 nog wel het hoogste moyenne van zijn team. Het was allemaal niet echt hoogstaand, maar wel erg spannend. Gerbert v.d. Lee won met twee caramboles verschil en Arnoud van Rooij zelfs maar met één carambole verschil. Kopman Marrie Groeneveld speelde gelijk. Hierdoor werd een benauwde 3-5 overwinning gevierd. Doordat team Van Loon meer partijpunten heeft verzameld staat dit team nu aan kop. ’t Steegje heeft echter evenveel punten.

Biljartsport vierde divisie:
‘t Vaartje pakt winst
In Oosterhout won team ’t Vaartje met 2-6 van team de Eekhoorn Winst was er voor Danny van Kasteren, Leo Loonen en Toon Verbunt. Alleen Ad Faro moest het onderspit delven. Ad kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Kopman Danny van Kasteren excelleerde. Hij was al na 40 beurten bij de finish. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.750 voor zich noteren. Leo Loonen was zelfs in 39 beurten al bij de finish. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vijf. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.641. Ook Toon Verbunt liet zich van zij beste kant zien. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.434. Dit was voldoende m plaatsgenoot Hanny Hultermans te verslaan.

SunControls verliest
In sportcafé ’t Vaartje verloor team SunControls B.V. Tilburg kansloos van koploper ’t Steegje. Anton Smulders speelde goed en kwam uit op het mooie gemiddelde van 0512. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Hij kreeg ook maar 39 beurten. Anja Verbogt kreeg zelfs maar 37 beurten en Jos Hamers maar 34. Kopman Gerard Gabriëls hield zijn opponent nog het langst bezig. Toch kon ook hij de winst niet pakken.

P.C. Kamp speelt gelijk
In sportcafé ’t Vaartje speelde team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. gelijk tegen team D’n Beuk uit Oosterhout. In de eerste sessie pakte Piet Kamp bekwaam de winst. In 49 beurten was Piet bij de finish. Hij liet het degelijke gemiddelde van 0.408 voor zich noteren. Aan de meet had hij echter slechts twee caramboles over. Piet maakte bovendien een fraaie serie van vijf. Jan Ligtenberg kwam slechts drie caramboles te kort en verloor derhalve. In de tweede sessie wisten zowel kopman Fabian van Hees, als Willy v.d. Wiel een mooi gat te slaan. Willy had een formidabele start. Aan het eind lukte er echter niets meer en hij verloor met slechts één luttele carambole verschil. Op de andere tafel zag Fabian ook zijn tegenstrever helemaal terugkomen. Hij maakte de partij als eerste uit. Zijn rivaal moest toen nog één carambole maken. Hij miste echter vanaf acquitte. Fabian liet het mooie gemiddelde van 0.612 voor zich noteren.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Winst De Hoef
In sportcafé ’t Vaartje won team de Hoef met 27-17 van team D.K.S. uit Tilburg. Rob Schaap was in de eerste wedstrijd al na 36 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.805 en maakte een fraaie serie van 6. Geert v.d. Sande had maar 38 beurten nodig. Hij kwam uit op 0.815. Zijn tegenspeler kwam er totaal niet aan te pas. De enige verliespartij kwam op naam van Paul Bruijstens. Hij zette het gemiddelde van 0.825. Hij kreeg echter ook maar 40 beurten.

Verlies Hazenberg
In Oosterhout verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 22-20 van team de Eekhoorn. Reserve Toon Verbunt was de enige die de winst wist te pakken. Hij kwam uit op het fantastische gemiddelde van 0.444. Hij was al na 36 beurten bij de finish. Theo Laros kreeg geen schijn van kans. Zijn tegenstander was al na 26 beurten bij de finish. Ook Embert Broekhoven moest diep het hoofd buigen. Hij kreeg maar 33 beurten.
Nipt verlies team ‘t Vaartje
In Hoeven verloor team ’t Vaartje met 26-25 van team Z.B.G.G. De enige winstpartij kwam op naam van Henk Smolders senior. Hij had maar 42 punten nodig om te finishen. Henk Smolders junior kwam er niet aan te pas. Hij verloor kansloos in maar 47 beurten. In het duel der kopmannen kwam Ad Smolders slechts één luttele carambole te kort. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.541.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Gelijkspel AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje speelde team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 26-26 gelijk tegen de Eekhoorn uit Oosterhout. Edwin Ligtenberg had maar 36 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.472. Toch leverde dit slechts een gelijkspel op. Erwin Ligtenberg pakte de winst wel in slechts 41 beurten. Jos Hamers was de enige die verloor. Hij kreeg ook maar 40 beurten. Hij maakte nog wel een prachtige serie van zes caramboles.

Aankondigingen

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
‘t Vaartje thuis
Op vrijdagavond 30 oktober speelt team sportcafé ’t Vaartje weer een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen De Romein uit Tilburg. Het belooft een moeilijke opgave te worden, want dit team staat op een mooie derde plaats. Team ’t Vaartje bestaat uit kopman Danny van Kasteren, Ad Faro, Leo Loonen, Embert Broekhoven en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
De Hoef thuis
Op dinsdagavond 3 november speelt team De Hoef in sportcafé ’t Vaartje tegen D.K.S. uit Tilburg. Winst is nodig om de route omhoog voort te zetten. Het is een wedstrijd in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team De Hoef bestaat uit: Paul Bruijstens, Geert v.d. Sande, Rob Schaap, Marcel Persoons, Piet Kuypers en Antoine van Berkel. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
SunControls thuis
Team SunControls B.V. Tilburg speelt op woensdagavond 4 november een thuiswedstrijd tegen D.C. Michielsen uit Oosterhout. SunControls heeft de winst nodig om niet naar de onderste plaats af te glijden. Het belooft echter een moeilijke opgave te worden tegen de nummer vier van de ranglijst. Team Suncontrols B.V. Tilburg bestaat uit: kopman Gerard Gabriëls, Anja Verbogt, Anton Smulders en Jos Hamers. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje vanaf 20.00 uur.

Reacties