VV Dongen bekert zondag tegen RKTVV

Foto:

Precies op het moment suprême zit er een bekerweekend tussen wedstrijd 7 en 8 in de 1e periode. Je zou kunnen zeggen dat dit gunstig is, omdat de bekerwedstrijd in de 2e ronde van de districtsbeker Ron Timmers de ruimte geeft om te experimenteren en om jongens die niet elke week in de basis staan speelminuten te geven.

Op het middenveld koos Timmers na de blessure van Floris Wouters achtereenvolgens Gijs van Baast en Daan Poelmans. Beide spelers werden in hun wedstrijd vervangen door Paul van Zon. In de voorhoede werden de laatste twee duels Jorik Mijnhijmer en Sander de Bont ook voortijdig gewisseld. Vooral invaller Mart van Bree was succesvol in zijn invalbeurten. Tegen Gemert scoorde hij de verlossende 2-0 en afgelopen zondag schoot hij met de moed der wanhoop de bal vanaf de rechterflank hoog achter de verslagen keeper Zaari van Gestel. Dit doelpunt betekende de 1-1 waarmee VV Dongen samen met de opponent van volgende week Vlissingen ongeslagen blijft in de Hoofdklasse B.

De gememoreerde blessure van Floris Wouters zit in een nieuwe fase van herstel. Floris heeft nu loopgips en kan het been gaan belasten. Daardoor kan hij over een paar weken zonder krukken lopen. Helaas voor Floris was zijn kuitbeenbreuk de meest gecompliceerde. Er was veel kapot en ook de enkelontwrichtring heeft veel beschadigd. De enkelband is niet gescheurd maar wel beschadigd. De bandjes aan de bovenkant van de voet zijn gescheurd. Het geheel zal allemaal vanzelf herstellen, maar de banden zullen wel moeten worden getraind / opgerekt en er is een kans aanwezig dat Floris er tijdens het sporten wat last van zal hebben. Nu gaat hij fietsen en krachttraining doen. De duur van de revalidatie zal ongeveer 3,5 tot 4 maanden gaan duren en hij spreekt de hoop uit dat hij begin februari weer op het veld kan staan.

Zondag 25 oktober speelt VV Dongen tegen 2e klasser RKTVV. De Tilburgse ploeg is geen onbekende voor VV Dongen. Al van oudsher zijn de verenigingen elkaar tegengekomen. Pas de laatste jaren is er geen confrontatie meer geweest. RKTVV was vroeger een vaste deelnemer in de 1e of 2e klasse, maar in de jaren 2011 – 2012 was het teruggezakt naar de 4e klasse. Vanaf 2013 zit er weer muziek in Tricolores. Na twee promoties speelt RKTVV mee in de top van de 2e klasse. In een competitie met bekenden als Unitas, Rijen, JEKA, DESK en HVV ’24 haalde het team 12 punten uit 7 duels. Er werd slechts 1 keer verloren. Uitgerekend tegen plaatsgenoot en koploper SARTO.

In de beker ontmoette RKTVV altemaal clubs uit de 3e klasse, NOAD, Dommelen en het zaterdagteam van Willem II. Helaas kan ik geen resultaten terugvinden. RKTVV beschikt over een aantal technisch vaardige aanvallers en zullen onbekommerd richting Sportpark de Biezen reizen. Vorige week won RKTVV met 0-3 bij RKDVC.

Bij VV Dongen is bekend geworden dat de schorsing van Mitchel van der Stappen in hoger beroep is teruggebracht van 8 wedstrijden naar 4. Dat betekent dat van der Stappen weer inzetbaar is.

Zondag is de opmaat naar de finale van volgende week. Dan gaat het om het kampioenschap in de 1e periode, maar VV Dongen neemt bekerwedstrijden ook uiterst serieus dus nodigen wij u allen uit om het team te komen aanmoedigen op weer zo’n Middagje VV Dongen! Aanvang 14.30 uur.

Tekst: Frank van Heteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen