VV Dongen VR1 moet diep gaan voor de overwinning

De eerste thuiswedstrijd op kunstgras werd afgelopen zondag gespeeld tegen Terneuzen. In een mistige ambiance stonden beide ploegen aan de aftrap van een zware, heftige wedstrijd. De eerste balmomenten waren voor de ploeg van VV Dongen, die voortvarend van start ging. Dat resulteerde in de 4e minuut in een eerste kans van Sylvana Bliekendaal, die door de keepster van Terneuzen werd gepareerd.

In deze fase was het aftasten van beide teams, waarbij VV Dongen VR1 toch de bovenliggende partij was. Ook de tweede kans voor VV Dongen werd door de keepster (liggend op de zij) tegengehouden. Rond de tiende minuut waren er nog enkele kansen voor Betty Siemons en Anouk Mekes, maar geen van de kansen kon worden verzilverd. De dames van Terneuzen waren snel in de omschakeling en de snelle spitsen zetten de achterhoede van VV Dongen soms goed onder druk. In de één op één situaties was onze keepster, Manja Elie, goed op dreef en zij wist op een aantal momenten haar doel goed schoon te houden.

Na zo’n twintig minuten werden de vrouwen van VV Dongen wat meer teruggedrongen door de tegenstander. Uit een buitenspelsituatie werd door Terneuzen nog gescoord, maar de goed leidende scheidsrechter, keurde dit doelpunt, tot ongenoegen van Terneuzen, af. Voor de rust wist VV Dongen zich te herpakken en met 0-0 op het bord werd de kleedkamer opgezocht. Na rust hetzelfde spelbeeld; beide ploegen probeerden een doelpunt te forceren, maar het was in de 55e minuut, na goed doorgaan van Sofie Kroot, Sylvana die de bal in het doel van Terneuzen wist te schieten: 1-0. Even later waren er nog twee kansen voor VV Dongen die helaas niet verzilverd werden.

De tegenstand van Terneuzen nam langzaam wat af, maar het was nog wel goed uitkijken voor de omschakeling van Terneuzen en de snelle uitvallen. Een doelpunt van Betty werd in de slotfase nog afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de eindstand op 1-0 bleef staan. Volgende week heeft VV Dongen VR1 een vrij weekeinde en over twee weken volgt een uitwedstrijd tegen Bavel VR2.