Uitvallers knakken speelritme handballende Dongen dames

Was het teleurstelling of was hij boos? Na afloop van de nipt verloren wedstrijd tegen koploper Westsite uit Amsterdam Osdorp kwam de stoom nog uit de oren van trainer coach Jean Troquet. Even voor rust leek Dongen bij de stand van 9-10 de aansluiting te vinden. Toen volgde een twee minuten tijdstraf. Dit werd genadeloos afgestraft, waardoor Westsite met een voorsprong van 10-14 de kleedkamer mocht opzoeken.

De tweede helft bleef Dongen in de achtervolging. Daarbij gesteund door een zeer sterke Iris Ripzaad in het doel, die op cruciale momenten Dongen in de race hield. Ook haar collega Tara van der Post was in goeden doen. Daardoor liet Dongen diverse kansen liggen. En dat stak de Dongen trainer. ,,Wij zijn een team dat het echt van de aanvalskracht en effectiviteit in de afronding moet hebben. Veel te veel NUL schoten brachten ons in de problemen. Normaal gesproken zijn we goed voor 25 doelpunten of meer.”

Een cliché, maar wel realiteit! Dongen miste vier speelsters door blessures en werkverplichting. Speelsters die normaal in de basis staan. De jonge nog onervaren jeugdspeelsters speelden vaak wisselvallig en konden dit gemis niet helemaal opvangen. De achterstand bij rust maakte de meiden niet paniekerig. Conditioneel zit het goed bij Dongen, maar ook nu weer niet trefzeker. De marge van 4 doelpunten bleef lang in het voordeel van de bezoekers. Dongen naderde nog tot 16-18, waarna in overtal liep Westsite weg naar 16-22. In deze periode stopte Iris Ripzaad verschillende doelrijpe kansen en enkele strafworpen.

Met nog twaalf minuten op de klok begon Dongen aan de inhaalrace. Door doelpunten van Saskia Wijnen, Femke Loonen en Marion Horvers sloop Dongen naar 19-23. Weer stopte Ripzaad een strafworp waarna Tanja Sips 20-23 op het scorebord zette. Rood, na 3x geel voor Westsite speelster Amy Reijgersberg, leek de ploeg te knakken. Via de Dongense Amy (Lochtenberg) kwam Dongen op 22-24. Een half gestopte bal stuiterde alsnog in het Dongendoel. Bij 22-25 leek de wedstrijd gelopen met nog twee minuten te gaan. Dongen paste de man-to-man verdediging toe en kwam terug tot 24-25. Met nog 18 seconden te gaan leed Dongen balverlies. Een gelijkspel zat er niet meer in. ,,Echt zonde!”, waren de laatste woorden van een teleurgestelde trainer. Zaterdag in Meerssen om 20.45 uur tegen MIC.

Hoofdklasse: HS1HV Dongen – Internos 27-21 (15-9)
Het is lang geleden dat de heren van Dongen deze derby winnend konden afsluiten. ,,Wij hebben ons goed herpakt en prima gebruik gemaakt van hun zwakke punten. Wij hebben een degelijke en verdiende zege binnen gehaald,” was het commentaar van trainer coach Stefaan Evens. In deze wedstrijd was doelman Ruud Noordijk een groot obstakel voor de bezoekers.

Landelijke Divisie DAJ1: DSS (Heemskerk) – HV Dongen 26-33 (11-17)
De eerste zege van Dongen en gehaald in Noord Holland. Actief verdedigen en snel omschakelen was de opdracht. Dongen kwam in haar spel en zette verschillende wissels in waardoor met een ruime voorsprong de kleedkamer kon worden opgezocht. Na rust even concentratie verlies waardoor DSS naar 14-17 kwam. De laatste periode was voor Dongen dat zelfs heel jonge speelsters inbracht. Zij lieten zien divisie waardig te zijn.

Landelijke Divisie DB1: HV Dongen – BFC (Beek) 21-27 (9-12)
Slordig balverlies aan Dongenzijde werd afgestraft door snelle tegenaanvallen. Dongen kreeg geen vat op de lange Limburgse opbouwers.
Komend zaterdag gaat het team naar V&L in Geleen.

Landelijke Divisie DC1: HV Dongen – EHV (Eindhoven) 24-15 (13-6)
Dongen kwam goed uit de startblokken en stond in no-time op 5-0. EHV mocht terugkomen door gemakzucht in de verdediging. Dongen was hierdoor wakker geschut en pakt de draad weer op. Via 9-4 werd de ruststand bereikt. Na rust werden goede momenten afgewisseld slordige fases. Het vizier van de tegenstander stond gelukkig ook niet op scherp. Een gedreven Dongen pakte een prima thuiszege. Komende zondag gaat het team uit naar Breda tegen United, de derde Brabantse ploeg in de poule.