Tiroler Dart Fest prooi voor Dennis van Strien & Mark Lodewijks

Foto:

Zaterdag 10 oktober j.l. vond bij café ’t Karrewiel alweer de 11e editie plaats van het Tiroler Dart Fest, ook dit jaar weer georganiseerd door dartteam Karrewiel 13. Klokslag acht uur begonnen de twintig koppels aan de poulewedstrijden met als inzet de eeuwige roem en de felbegeerde wisselbokaal.
Grootste verrassing na de poulewedstrijden was dat Antoine Zanoni & Edwin Proosten de poule des doods niet doorkwamen, de favorieten werden dan ook doorverwezen naar de verliezersronde.

In de winnaarsronde wisten Hans Waas en Peter de Hoon zich als eerste koppel te plaatsen voor de finale door achtereenvolgens af te rekenen met Joost van Dieten/Collin Schoutens en Erwin van Riel/Corné Leemans.  Door overwinningen op Pim Bollen/René de Jong en Ger Volders/Peter van der Meij wisten Dennis van Strien en Mark Lodewijks ook de finale te halen en konden dus ook een gooi gaan doen naar de titel. In een zinderende strijd trokken Dennis en Mark aan het langste eind en mogen zich Tiroler Dart Meister 2015 noemen. Uiteraard kregen ze de mooie TDF-wisseltrofee mee naar huis.

In de verliezersronde wisten Maurice Heijne en Kenneth Jansen de finale te behalen door af te rekenen met Mario de Kort en Sjef van Delft. Hun uitdagers in de finale werden slowstarters Erik Panis en Niels in ’t Groen, welke wisten te winnen van Frank Snijders/Bert Heijkant en Antoine Zanoni/Edwin Proosten. In een mooie finale ging de winst uiteindelijk naar Erik en Niels, waarmee zij dus de verliezersronde op hun naam schreven.

Er vielen deze avond twee 180-ers te noteren; Edwin Proosten en Mark Lodewijks waren de gelukkigen. De hoogste uitworp werd weggezet door Niels in ’t Groen met 112. Daarnaast waren er nog uitworpen van 96 van Antoine Zanoni en 94 van Mark Lodewijks.

Uiteraard was er dit jaar weer een speciaal element, het Discalcu-draaiend-dartbord. Dit leverde een mooie strijd op, waarbij Mark Lodewijks uiteindelijk de hoogste score wist neer te zetten; 171. Mark ontving hiervoor een schitterend trainingsbord.

Kijk voor foto’s en het volledige verslag op www.vaartseoktoberfesten.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen