VV Dongen wint wederom een uitwedstrijd

Er zijn pas zes wedstrijden gespeeld, maar VV Dongen staat fier aan de leiding met 16 punten. Verschil met vorig jaar is dat de ploeg sterker oogt, ondanks dat het voetbal niet oogstrelend is. Blauw-Geel 38 werd aan de zegekar gebonden en verkeert in dikke problemen. De directe concurrenten van VV Dongen verloren punten met uitzondering van Vlissingen en OSS 20. Met dat gegeven wordt de strijd in de eerste periode spannend, want op 1 november spelen Vlissingen en VV Dongen tegen elkaar op Sportpark de Biezen. Het verschil blijft twee punten maar eerst speelt VV Dongen volgende week uit tegen VV Gestel

Het duel met Blauw-Geel 38 was op papier een ‘makkie’, maar zo waren de kaarten niet geschud. Blauw-Geel 38 is dramatisch aan dit seizoen begonnen en pakte slechts een punt uit vijf ontmoetingen. Dat punt werd vorige week gepakt tegen Vlissingen en derhalve was VV Dongen gewaarschuwd. Door de blessure van Floris Wouters had trainer Ron Timmers besloten om Glenn Kools door te schuiven naar de punt van het middenveld en kende hij Gijs van Baast een plaats toe in de basis.

dongen12102

De eerste 20 minuten was VV Dongen veruit de bovenliggende partij en scoorde al na 5 minuten. Het doelpunt werd afgekeurd door scheidsrechter Voogsgeerd, maar VV Dongen bleef aandringen. In de 7e minuut werd Remon Koenen gelanceerd door Sander de Bont en scoorde in een een-op-een situatie met tweede keeper Vendrig de 0-1. VV Dongen controleerde en trok het spel makkelijk naar zich toe. Vooral achter de verdediging van Blauw-Geel 38 lag veel ruimte en VV Dongen wist daar veelvuldig gebruik van te maken. Dat leidde in de 22e minuut tot de tweede treffer voor VV Dongen.

Remon Koenen werd aan de linkerkant weggestuurd en wist ternauwernood de bal binnen te houden. Zijn actie op de achterlijn van het veld was er eentje die deed denken aan Kanu bij Arsenal. Hij zette in de kleinste ruimte zijn tegenstander te kijk en zette de bal hard en laag voor bij de eerste paal. Sander de Bont was er als de kippen bij en liep de bal en keeper binnen. Een terechte 0-2.

dongen12103

VV Dongen begon daarna slordiger te voetballen. Bij Blauw-Geel 38 waren Korkmaz, van Vessem en Guler de aanjagers op het middenveld en gedrieën trachtten ze de boomlange spits Scheepers te bereiken. Samen met Emiel van der Sanden en Brian Peters maakte hij het voor de verdediging niet gemakkelijk. VV Dongen deed zich in de fase naar het rustsignaal tekort. Elke bal werd hoog en hard weggewerkt waar de oplossing op het middenveld lag.

Na drie grote kansen verzilverden de mannen uit Veghel een situatie uit een corner. Met behulp van de grensrechter werd een doelpunt van Nicky Scheepers toegekend, nadat keeper Jordy Taal de bal nog probeerde te redden. De bal had de achterlijn gepasseerd en Blauw-Geel 38 was terug in de wedstrijd (1-2 in de 39e minuut). Nog net voor rust kon Emiel van der Sanden de stand gelijk trekken maar zijn kopbal vanuit een corner ging rakelings naast.

dongen12104

Een aantrekkelijke eerste helft kreeg een minder spectaculair vervolg. VV Dongen organiseerde zich en Paul van Zon kwam in de plaats van Gijs van Baast. De verdediging speelde constanter en zocht de oplossing op het middenveld waar Glenn Kools een halve marathon aflegde. VV Dongen speelde geconsolideerd en gaf niets weg. Blauw-Geel was niet bij machte om iets te creëren. Zelfs het opportunistische slotoffensief leidde tot niets. Enig hoogtepunt was een vrije trap van Jorik Mijnhijmer die deze vanaf 25 meter op de lat neerlegde. Scheidsrechter Voogsgeerd drukte zijn stempel nog op de wedstrijd door een paar onnodige kaarten weg te geven, maar al met al was VV Dongen de bovenliggende partij.

“Drie punten en een hoop stof om verder op te bouwen.” Trainer Timmers bleef nuchter en weet dat zijn team tot meer in staat is. “Voetballend kan het nog zoveel beter en ondanks de punten moeten we wel blijven analyseren waar we ons kunnen verbeteren. Dat alles hangt af van heel veel factoren en daar werken we aan.”

dongen12105

Aanstaande zondag 18 oktober gaat VV Dongen op bezoek bij VV Gestel dat met 4-3 verloor bij EHC en op de 8e plaats staat met 9 punten uit 6 duels. Aanvang in Eindhoven is om 14.30 uur.