ONI mist vertrouwen

Al enkele weken wordt de vraag gesteld waar het vertrouwen is gebleven van de ploeg die in de voorbereiding en de eerste competitie wedstrijden deed wat het wilde. Het antwoord op deze vraag moet ik ook u schuldig blijven. De enige vraag is nu ……… hoe krijgt dit team het o zo belangrijke vertrouwen terug, in paniek raken is niet aan de orde, de sfeer die goed is ondanks de enorme dreunen die men nu krijgt moet goed blijven, men zal moeten blijven geloven in het eigen kunnen.

Dalen zijn er om uit te kruipen en dat zal men ook gaan doen, al duurt het nog weken, maar ONI zal op den duur haar woordje weer mee gaan spreken, deze overtuiging is er en zal er blijven. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was er wederom weer één van het wel willen, maar het komt er niet uit. Alles valt verkeerd uit, de meest lullige tegentreffers moet men incasseren terwijl men zelf maar mondjes maat voor het vijandelijke doel komt ondanks alle goede bedoelingen.

Het is dan logisch dat de kopjes omlaag gaan en de gedachten zijn dat al geeft men 300 % inzet men niet in staat is om de wedstrijd naar zich toe te trekken.
Zo ook zaterdag, ONI was gebrand op eer herstel na de offday van een week eerder, vol goede moed begon men aan het treffen met DVO in Roosendaal, maar moest men na 12 minuten bij de eerste de beste uitval van DVO een treffer incasseren. Vlak hierna had ONI geluk met een bal op de lat en enkele prima reddingen van de weer vader(zoon Rick) geworden Doelman van ONI. Het was dat DVO niet met scherp schoot anders had de rust stand er heel wat ondraaglijker uit gezien, nu bereikte men de rust met een 2-0 achterstand, daar in de extra tijd een afgeslagen corner van DVO voor een DVO speler viel en hij met zijn ogen dicht gewoon weg op doel schoot, en de bal al zwabberend in de kruising zag vliegen. De volgende tik was een feit voor ONI.

Na de rust een veel feller ONI, dat strijde voor iedere meter, lukt het niet met goed spel dan moet het maar met strijd was het advies.
De inzet werd beloont met een treffer die werd gemaakt uit een penalty die werd gegeven nadat Lars vd Kletersteeg die op volle snelheid de zestien inliep en onreglementair werd gestuit.
Dit was een kolfje naar de hand van Thomas Heijblom, vakkundig deponeerde hij de bal achter de doelman van DVO en bracht ONI terug in de strijd.
Direct hierna kreeg die zelfde Thomas Heijblom een prima kop kans maar miste de bal op een haar na het doel. ONI was vanaf de aftrap voor de 2e helft tot aan de 83 minuut de betere maar kon het niet voor elkaar krijgen om het DVO nog lastiger te maken, men probeerde van alles, maar misschien was de dadendrang wel juist de bottelnek, de onrust sloop in de ploeg, en men deed precies wat men eigenlijk niet moet doen namelijk, gehaast spelen, uit positie lopen en teveel met de bal lopen.

En daar maakte DVO dankbaar gebruik van in de 84e minuut, één verkeerde inspeel pass van ONI werd onderschept en DVO tilde de stand naar 3-1 Einde wedstrijd voor ONI en wederom een hoop vragen over het hoe en waarom dit alles gebeurd. Het enige en juiste wat men nu dient te doen is alles en iedereen loogenstraffen en a.s Zaterdag Alliance het kind van de rekening te laten zijn. ONI speelt thuis tegen deze Roosendaalse oud bekende van een aantal jaren terug, waarbij de wedstrijd door Pupil vd Week Marius Haans in gang zal worden gezet om 14.45